Kjole med ændringer, fra Alt om Håndarbejde

Kjole syet i mønster fra Alt om Håndarbejde, med nogle ændringer.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det… men denne kjole er syet efter dette mønster fra Alt om Håndarbejde, nr 9 2020.

Stoffet er købt i Stof og Stil. Det er en fastvævet viscose/polyester. Jeg faldt for stoffet fordi det har nogle skønne farver. Men må indrømme jeg synes det er en anelse træls at arbejde med, da det trævler temmelig let. Samtidigt synes jeg, at det har tendens til i brug at trådene i stoffet skrider lidt i sømmene. Det har intet at gøre med om jeg bruger den forkerte nål, da jeg satte en ny i og lavede forskellige test inden jeg syede den.

Selve modellen er jeg godt tilfreds med. Jeg har ændret til rund hals og sat en stykke ind, som jeg har lagt i læg. Jeg tog et målebånd, og målte hvor stort haludskæringen skulle være for at den lige kunne gå over hovedet. Til det mål lagde jeg 3 cm, da det typisk bliver lidt mindre når man syer den. Kjolen er lavet uden knapper ned foran, som på mønsteret. Jeg har bare lagt forstykke til fold.

Den plisserede flæse er blot et smalt langt lige stykke stof, som foldes på den smalle led. Derefter har jeg lagt stykket i folder på fri hånd. Efter at have syet den på, blev der syet en strimmel skråbånd bagpå, så bagsiden også ser pæn ud. Det fik jeg så godt nok ikke lige taget billede af.

Jeg har skrånet kjolen lidt ud forneden, så den har lidt mere vidde end det oprindelige mønster. Kjolen blev en anelse for kort til mig, og derfor satte jeg også en lang strimmel plisse på den nederste kant. Jeg ville prøve at lave noget andet end blot de almindelige rynkede flæser.

Jeg har ret store overarme, og for at få mest mulig bevægelsesfrihed, klippede jeg mønsteret op til ærmet i midten, og rykkede det ca 10 cm fra hinanden. Samtidigt ville jeg gerne have et ærme med moderat vidde nederst. Så begge sider blev foldet ind. Vidden midt på ærmekuplen bliver rynket ind, så kjolen har lidt puf øverst oppe ved skulderen.

Halsen fungerer ret fint. Den sidder pæn til, og har præcis det udtryk jeg håbede på.

Kjolen sidder løs, og så alligevel ikke så løs som de sidste kjoler jeg har syet.

Jeg kan godt lide de 3/4 længde ærmer, da det er praktisk på arbejde.

Jeg er ikke 100 % tilfreds, men det skyldes stoffet og dets farver. Det er ellers ikke fordi jeg er bange for farver, men denne her er bare lige lidt for meget. Den skal jeg vænne mig til. Men inden længe kommer mine voksne piger hjem på juleferie, og jeg ved den yngste af dem er vild med stoffet. Hun plagede faktisk om jeg ikke ville sy en kjole til hende i det stof. Hun får lov at prøve den, og så kan det godt være den flytter hjemmefra.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *