Flæse-shopper

Jeg fik en ide om at indsætte en flæse på en taske, som jeg tidligere har lavet et indlæg om. Tasken er som sådan en helt traditionel shopper, hvor jeg  har tilføjet en flæse, og lavet en løbegang øverst, hvor der ellers var en lynlås.

Mønsteret, som jeg har brugt som udgangspunkt, ligger i dette indlæg, hvor du også kan printe det gratis. Den tidligere taske ser sådan ud. Den måler ca 38 x 40 cm.

Flæsetasken er syet i almindelig vævet bomuld, og indeni har jeg foret med stoffet fra en dug.

Jeg har faktisk været meget i tvivl om modellen var pæn. Den virker måske lidt for pussenusset med både flæse og rynker foroven. Så i første omgang var den blevet lagt hen i skammekrogen, og den næste taske var blevet klippet,  hvor jeg har ændret på bl. a placering af flæsen. Men jeg har lige haft besøg af en veninde, og hun var ret vild med modellen. Det overraskede mig lidt, og derfor får i den nu at se, og så må i selv bedømme om den er ok eller for meget…Min plan var at i skulle have en vejledning på den, men i første omgang bliver det kun som inspiration.

Tanken var at tasken skulle se  sommerlig ud. Den skulle kunne bruges over skulderen, men også med aftagelig skulderstrop. Derfor er der i siderne sat D-ringe ind. Det duer dog ikke synsmæssigt. Skal den bruges med en aftagelig skulderstrop skulle den nok have været syet med korte hanke. D-ringene kan nu bare bruges til at fæstne nøgler  eller en mindre taske med.

Tasken kan rynkes ind via 2 snore i toppen, men kan også bruges uden.

En dug er brugt som foer indeni.

Jeg har brugt et lille stykke papfab under mit symærke. Mit symærke er  foldet og beregnet til at sætte i sidesømme, men jeg klipper det blot halvt over og bukker kanterne ind, så virker det fint.

I toppen af tasken, er der i stedet for lynlås,  syet stykker på som løbegang

Lige nu hvor det er vinter, synes jeg måske nok at tasken er for sommerlig.

Er spændt på hvad i siger til den…

8 thoughts on “Flæse-shopper

 1. Jeg syntes det er en super fed taske som passer ind i tidens mode med flæser jeg glæder
  Mig til den rigtige vejledning kommer, er sikker på den bliver et hit her til foråret og sommeren,

  1. Hej Heike. Mange tak skal du have 😍. Den kommer, jeg vil blot meget gerne have syet en mere, så jeg føler mig sikker i at vejledningen er i orden før jeg lægger den op.

  1. hej Tina. Tusind tak for din kommentar. Åh den kommer, men hold da op hvor tiden smutter for mig. Har flere ting i gang, og jeg synes ikke rigtig jeg får noget fra hånden 🤔

 2. Suuuuuper fin taske – den er jeg bare helt vild med. Sjovt som andre godt kan synes at noget man har lavet er fantastisk selvom man selv er lidt lunken omkring den – hi hi.
  Jeg vil glæde mig til en vejledning 🤗

  1. Hej Helle. Mange tak skal du have. ja ofte er man sin egen værste kritiker 😉 Vejledning kommer, blot er jeg lidt bagud 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *