Ny crossbodytaske efter gratis mønster

Et gammelt mønster syet op i en ny udgave.

Mønsteret til denne taske lavede jeg for nogle år siden, hvor mine døtre skulle til en del festival.

Nu har jeg selv brug for en ny taske, og tænkte dette mønster skulle i spil igen. Dog synes jeg tasken er lige til den lille side til mit behov. Derfor prøvede jeg at printe mønsteret ud i det der hedder 110 %, i stedet for de normale 100 %. Det gør tasken en lille smule større. Det fungerer så fint. Desværre forsvinder et par af linjerne når man gør det, og derfor har jeg tegnet mønsteret op igen, og lagt det ind til print længere nede. Tasken syes i store træk præcis som den tidligere taske, så derfor vil dette indlæg ikke handle om det. Jeg vil henvise til at du læser det tidligere indlæg i dette LINK

Mønsteret til tasken kan du printe her: 

Husk at printe det i 100 % ,og tjekke at den lille firkant passer i mål.

Jeg kan ikke husk hvor jeg har købt stoffet. Det ligner lidt alcantar, der ligesom har en ujævn farve hvorved det ser lidt slidt ud. Bagsiden minder om filt.

Stoffet er quiltet med 3 mm indlægsstof, der minder om en tynd skumgummi. Det kan bl.a  købes ved Stofogsy.dk . Det er noget nemmere ved små tasker at arbejde med 3 mm indlæg, i stedet for det på 5 mm, især fordi mit stof også i forvejen er ret kraftigt.

Tasken har fået en lomme sat på foran. Den skal bruges til diverse kort og til en lille flaske håndsprit. En perfekt størrelse til det formål. Den var ikke lige det nemmeste at sy. Derfor kommer der heller ikke vejledning på lommen i først omgang, men blot mønsteret til den. Så er der plads til fri leg. Små stropper med en D-ring er syet med ind i siden. Remmen sættes fast i D-ringene, og kan nem udskiftes hvis man ønsker at variere med forskellige remme.

Tasken er foeret indeni med blomstret bomuld.

Det har jeg også gjort ved den lille lomme. Det var lidt bøvlet, og desværre sidder lommen ikke 100 % lige på tasken, men jeg tror at jeg vil være den eneste der opdager det. Så jeg har besluttet mig for at det ikke bliver rettet.

Båndet til taskens rem er købt ved Stof og stil.

En rigtig god størrelse taske, der kan rumme det mest nødvendige. Jeg håber du får lyst at lege med mønsteret, og sætte dit eget præg på den. Der er mange muligheder for at sætte forskellige lommer på, både udvendigt og indvendigt. Der ligger flere vejledninger på bloggen om lommer.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

14 thoughts on “Ny crossbodytaske efter gratis mønster

 1. Jeg følger daglig din blog og er vild med din taske kommer der en diy på lommen der er syet på tasken mvh Birgit

  1. Hej Birgit. Ih hvor er det dejligt at høre. Ja der kommer en diy på lommen. Jeg har blot lige nogle andre projekter inden. Men lommen er skrevet på to do listen 😘

 2. Hej, jeg er helt ny, lagde mærke til dig via facebook.
  Jeg har lige set denne taske, er næsten nybegynder med en helt ny symaskine😉
  Men mine døtre ville elske sådan en taske.
  Tror du, at jeg, der kun har lavet gardiner engang, kan starte med sådan en? Eller har du forslag til, hvad jeg ellers kan starte med?
  På forhånd tak og super side/blog, du her har.
  Hej fra Lotte

  1. Hej Lotte, og velkommen til 😘 Hvis du slet ikke har syet andet end gardiner, kunne jeg godt forslå at du starter med en mulepose. Hvad med den med flæsen, den ved jeg er ret populær blandt de unge mennesker. Jeg tror det er en god ide at sy et par tasker uden lynlås før du begiver dig igang med tasker med lynlås. Men omvendt, hvis du bare giver dig tid, og ikke tror man lige kan sy en taske på et par timer, så tror jeg helt sikkert også du kan se den taske du omtaler😊 Dog skulle du vælge at undlade forlommen og vælge den lomme der er beskrevet i festival tasken. Jeg lægger lige link ind til flæsetasken hvis du ikke har set den http://sygal.dk/2020/01/12/mulepose-med-flaese/
   Rigtig god fornøjelse.

  1. Hej Bente. Lige under nr 2 billede ligger et link du skal trykke på ( Det med fed skrift hvor der står CROSSBODYTASKE) Så kan du printe mønsteret. Husk at tjekke at du printer i 100 %, ellers bliver mønsteret forkert. Skriv lige igen hvis du ikke kan finde link. Rigtig god fornøjelse.

 3. Har du lavet en vejledning på den ekstra lomme? Jeg her led på blogge, men kan ikke finde dem.

  Tak for en skøn blog med masser af inspiration

  1. hej Camilla. Mange tak skal du have. Nej den lomme har jeg ikke lavet vejledning til. Jeg synes ikke jeg lige har fundet den rigtige metode, som jeg føler jeg kan give videre. Men jeg skal nok have det i tankerne.

 4. Hej Gitte.
  Vil det holde at sy tasken med mellemforet og for -uden at Quilte ( tror du det holder facon ?). Har et stk kunstig slangemønstret stof, som det egentlig ville være synd at quilte
  VH Anita

  1. hej Anita. Ja det kan du sagtens. Jeg quilter kun for at give stoffet mere fylde og få den effekt frem som det kan give. Men jeg har syet flere uden at quilte. Det lyder til at kunne blive en flot taske. Rigtig god fornøjelse

 5. Rigtig smart og anvendelig taske. Har du et navn på mønsteret eller har du som ofte selv kreeret det😁?
  Jeg skal på taskekursus og kunne godt tænke mig at sy en taske i den størrelse😁

  1. Hej Bente. Mange tak skal du have. Den har også en rigtig god størrelse. Der skulle gerne i indlægget være et link til hvilket mønster den er lavet over. Mønsteret har jeg selv tegnet. Den hedder festival taske. Rigtig god fornøjelse med dit taskekursus.

 6. Hej Gitte.
  Mon du har fået lavet fremgangsmåden til lommen ? Jeg synes ikke jeg kan finde den del. Det er præcis en lomme som denne jeg har søgt efter nu i et års tid. ❤️

  1. Hej Gitte. Nej det har jeg desværre ikke. jeg skal have lavet en taske til svigersønnen, men her tænker jeg ikke lommen passer. Derefter skal jeg have lavet en ny taske til mig selv, da den gamle er ved at være slidt. Her vil jeg prøve at sætte lommen på, og så laver jeg en vejledning samtidigt. Men det ligger lidt ude i fremtiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *