Forårskjole/sæt i mønster fra Stof & stil.

For nogle uger siden bestilte jeg noget stof, og et mønster fra Stof & stil. Det er der kommet dette ud af. Det ligner en kjole, men er nu en bluse og en nederdel.

Mønsteret jeg har brugt er nr 23167. Stoffet er fastvævet viscose.

Jeg har syet det som en bluse og en nederdel, fordi jeg tænkte det gav flere muligheder for at kombinere noget andet til. Jeg har brugt kjolemønsteret, og klippet den igennem hvor blusen skulle gå til. Derefter har jeg lagt 10 cm til den øverste kant på underdelene.

Nederdelen bliver blot syet sammen i siderne. Derefter bukkes den øverste kant og stikkes, hvorefter der trækkes en 2 ½ cm bred elastik igennnem. Jeg syede et par lange bånd, som er syet fast foran. Det er udelukkende for at give en effekt med bindebånd bundet i en sløjfe foran. Det har ingen virkning ud over det.

Modellen er med elastik i halskanten og nederst på ærmet. Faktisk går den ret højt op i halsen, så jeg måtte sætte en elstik i, som nok er 5 cm længere end vejledningen skriver.

Når blusen stoppes ned i nederdelen, ligner det en kjole.

Stoffet signalere forår. Endnu er det for tidligt med bare ben, så det bliver stadig med de sorte strømper til..

Glæder mig til mere sol og varme, så strømpebukserne for en stund kan lægges på hylden.

Jeg vakler lidt imellem om nederdelen skal kortes 5 cm af, eller om den skal blive som den er. Nu skal jeg lige have den i brug og mærke efter.

Skulle i undre jer over den træstamme der kommer ind af væggen, er det såmænd vores gamle vindrueranke. Den er plantet udenfor og vokser ind igennem et hul i udestuen. Det gør, at vi aldrig har haft brug for at vande den, og den giver utrolig mange druer. Samtidigt er det vældig dekorativt at druerne hænger ned fra loftet af i vores udestue. Vores udestue står i øvrigt for en renovering i løbet af nogle måneder.

Et rigtig godt mønster fra Stof & stil, som helt sikkert også skal prøves i en langærmet version.

2 thoughts on “Forårskjole/sæt i mønster fra Stof & stil.

  1. Et rigtig flot sæt, som siger forår. Jeg vil forslå at du bruger nogle lyser strømpebukser til, for det kommer til at se megte hårdt ud fx. blå eller grønne. Men bare et forslag til det smarte sæt.

    1. Hej Lene. Mange tak skal du have. Det er en rigtig god ide med lysere strømper. I øjeblikket er alle mine strømper sorte 🤣 Det må skrives på min indkøbsliste til næste tur. Mange tak for input 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *