Diy. Hårbøjle med bølget kant, syet af slips

Du kan lave de sødeste hårbøjler ud af slips. Slips fås ofte i skønne farver, og flotte mønstre.

Den er syet sådan at der fremkommer en bølget/flæset kant.

De fleste slips kan bruges, blot de ikke er for smalle. Jeg har købt mine i genbrugsbutik. Selv hårbøjlen kan du købe i Søstrene grene, Normal eller Tiger. Køb den billigste du kan finde, den skal jo alligevel betrækkes. Mine er købt i Tiger til 10 kr, og de rosa er fra normal. Du kan bruge smalle og brede.

Jeg har syet flere hårbøjler for at prøve forskellige bølger af. Der vil derfor være billeder fra processen fra forskellige slips og bølger, håber ikke det skaber for meget forvirring.

Jeg synes dog den ene bølge er pænere end de andre. Den er ikke helt så voldsom, og lidt mere blød i det.  Du er velkommen til at eksperimentere med dine egne bølger, men i dette indlæg kan du printe min favorit.

Den ligger i dette link: 

Det er skitsen til bølgen du får, og ikke selve mønsteret til hårbøjlen. Det afhænger jo af hvilken bøjle du bruger.

Start med at sprætte slipsen op og stryg den. Fold den på den lange led med retsiden indad, og stryg igen. Klip en strimmel ud, så den måler 60 cm lang. Den behøver ikke være lige bred over det hele. Den må gerne være bredere på midten, den skal blot være ens i begge sider. Hvis du folder den på midten, er det nemmere at få den ens i begge sider.

Mål din hårbøjles omkreds. Print skabelonen og klip den ud. Det nemmeste er at du printer den 2 gange og sætter den sammen i midten med tape. Derefter lægges skabelonen på slipsens rå kanter, så bølgerne følger kanten. Husk at tilpasse bredden i forhold til din hårbøjles mål. Det næste billede viser en anden bølge jeg startede med, som jeg dog ændrede, da jeg ikke synes den var så pæn. Men jeg fik ikke taget billede af den rigtig skabelon, så du får lige dette billede, i håb om du kan se hvad jeg gør med skabelonen.

Jeg tegner op efter skabelonen med en tusch. Det bliver alligevel ikke at se, når den er færdigsyet.  Jeg gør det af 2 gange, da jeg kun havde printet 1 gang. Derfor er det nemmere for dig, hvis du printer den 2 gange og sætter den sammen til en lang strimmel.

Sy nu den lange bølgede led med små stikkesting. Først når du har syet, klippes den til , så der er ½ cm sømrum.

På den nederste bue (dalen) skal du klippe et par små hak. Pas på du ikke klipper ind i sømmen. Igen et billede fra en anden hårbøjle.. Men så du kan se hvad jeg mener. Det er for at du kan vende stykket uden at det rynker i bølgerne.

Vend sytøjer om til retten og stryg det i facon. Buk de smalle ender ind og stryg dem.

Nu skal der syes en stikning lige under bølgerne. Der bliver på den måde en løbegang. Løbegangen skal være det halve af dit omkreds på din hårbøjle plus ½ cm. Det fik jeg så heller ikke taget billeder af ved denne, så igen må i klare jer med et billede fra en anden hårbøjle.

Nu skal den trækkes på din hårbøjle. Først trækkes den helt på. Derefter trækkes den 3-4 cm længere ind på bøjlen. Giv bøjlen en gang lim med limpistolen på midten og træk forsigtig stoffet hen over limen før den trykkes fast. Stoffet skal kun lige forbi hårbøjlens ende. Gør det samme i den anden ende.

Sørg for at sammensyningen sidder i midten før du trykker det fast.

Luk enden med små sting i hånden.

Hvis din stof-ende er bredere end bøjlen, som hos mig, fordi jeg brugte en bøjle med facon, bukkes de 2 sider om på vrangen og syes fast med små sting., ca 2-3 cm.

Færdig…

Desværre kan jeg ikke vise den på et hoved, da jeg selv har pandehår, og så dur den ikke. Jeg må pænt vente med billede til en af døtrene kommer hjem..

Håber du kan bruge mit indlæg og får lyst til at lave en hårbøjle.

2 thoughts on “Diy. Hårbøjle med bølget kant, syet af slips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *