Ombetrækning af en gammel divan.

For noget tid siden blev jeg spurgt, om jeg ville ombetrække en gammel divan med nyt stof. Det lød som et spændende projekt, og noget jeg aldrig har prøvet før. Resultatet ser sådan ud.

Divanen er tudsegammel. Den er så gammel, at da vi begyndte at pille det gamle betræk af, viste det sig at den var stoppet med halm.

Under halmen var der et lag kraftigt stof, og derefter springfjedre. Da halmen vil komme til syne hvis betrækket kommer af, valgte vi at beholde det på, og så lægge det nye stof ovenpå. For at udligne lidt overfladen og gøre det mere jævnt, købte jeg i Stof & stil noget bomulds pladevat. Det er ret tykt og temmelig fast.

Ovenpå vattet lagde jeg kraftigt møbelstof, købt ved Stof & stil på tilbud.

For bedre at kunne sætte stoffet fast, og komme indenunder, satte min mand bukke op, og derpå blev divanen placeret. Midt i vores stue 🤣

Værktøj blev fundet frem, og så var det ellers blot om at starte i siderne med at klamme stof fast. Først med klammer, så det var nemmere at styre, og derefter med søm.

I starten måtte jeg ligge ind under divanen for at fæstne stoffet. Hver gang jeg brugte hammeren dryssede der støv og halm ned. Da jeg først havde fået det sat groft fast, kunne vi vende den om, og så var det noget nemmere at slå søm i. Jeg blev ret god til at slå søm i 🤣 Vi vendte den temmelig mange gange for hele tiden at tjekke, om stoffet sad pænt og stramt på forsiden.

Da jeg kom op til hovedgærdet, måtte jeg have hjælp af min mand. Stoffet skulle strammes ekstra godt til, og det krævede at han kravlede ind under divanen og sad og trak i begge stofsider, imens jeg klammede stoffet fast. Jeg er ret ærgerlig over ikke at have fået taget et billede af det, for det så pænt spøjst ud 🤣

Min tanke var, at der oppe ved hovedgærdet skulle være 3 læg med hver en række messing søm som pynt. Jeg fik også startet ret godt, men opdagede at der ikke var træ nok indenunder til at sømmene kunne sidde fast.

Så jeg måtte desværre pille sømmene ud og droppe ideen. Læggene blev så syet i hånden med små sting og ekstra stærk sytråd. Til det arbejde var en krumnål u-undværlig.

Den tog noget tid at lave, men jeg synes resultatet er blevet så fint. Benene skal ikke males, de skal være som de er .

I fodenden ser den sådan ud. Også håndsyet.

Billeder er fra  vores udestue, som er under renovering. Vi venter på de nye elementer skal komme hjem. Det er derfor den fremstår som halv hvid og halv brun 😜

Divanen er jo som tidliger nævnt, en opgave for en bekendt. Den skal stå i deres hyggelige sommerhus. De har nu hentet den, og sendt mig de efterfølgende billeder. Beklager at lyset er lidt dårligt. Men de er taget i aftensbelysning, lige inden de skal køre fra sommerhuset igen.

Ser det ikke bare hyggeligt ud ? Her kan man da vist godt lige tage sig en morfar 😘

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

4 thoughts on “Ombetrækning af en gammel divan.

  1. Hej “Sygal”
    Det hedder “træuld” (ikke halm)…. Min morfar var møbelpolstrer & sadelmager 🤣😂

  2. Hvor er den bare blevet flot Gitte. Den er meget smukkere uden møbelsømmene. De håndsyede læg gør sig rigtig flot og professionelt.
    Mange hilsener fra Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *