Easypeasy taske. Diy.

En taske diy,  der er perfekt til dig som aldrig har syet en taske før, og tror det er svært. En meget enkel taske uden nogen dikkedarer. Med denne vejledning er du sikker på at få et pænt resultat. Easypeasy..

Jeg skulle sy et par tasker til mine voksne piger, og i den forbindelse fik jeg ideen om at lave en vejledning, der er så enkel at de kan sy den næste taske selv. Som om de så gør det… det er jo stadig nemmere bare at bestille en ved mig, og jeg gør det jo gerne ❤🤣

Det er næsten verdens nemmeste taske at sy 😁og alligevel er den syet så der ikke er gået på kompromis på finish. Tasken er syet uden foer, men alle sømme er syet så den også tager sig pænt ud indeni. Et super godt begynder projekt eller bare når du har lyst til at det skal være en nem opgave.

Der ligger rigtig mange fine tasker på nettet, der ligner denne, men dette er mit bud på hvordan den kan syes uden foer. Indvendigt er alle sømme vendt, så den ser lige så pæn ud indeni som udenpå. Det er syet på en meget nem måde med det der kaldes franske sømme.

Min vejledning er lavet i noget andet stof, men lad ikke det forvirre dig.

Du skal bruge noget stof, der er pænt på begge sider. Helst noget der er vævet med striber, tern eller ensfarvet, da tasken så også er pæn indeni. Brug noget stof som er lidt kraftig, evt en møbelstof eller som her noget kraftigt bomuld. Færdigmål på tasken er ca 45 x 45 cm. Hankene er ca 70 cm lange.

VEJLEDNING:

Klip et stykke stof på 50 x 100 cm og 2 hanke på 10 x 75 cm. Det er inkl. sømrum.

Fold det store stykke på midten, så retsiden er udad. Sy langs de 2 sider, ca ½ cm inde. På billedet er det de 2 sider hvor pilene er.

Klip sømrummet ned på de 2 sider,  så det kun er ca 2-3 mm.

Vend nu tasken om, så vrangsiden kommer udad. Stryg sømmene, og sy nu igen ned langs siderne ca 7 mm inde på stoffet. På billedet er det langs de sorte pile

Nu er tasken syet sammen og sidesømmene er lukket inde i en syning.

Fold tasken øverste kant 2 cm ned på vrangsiden og stryg den.

Vend tasken om til retsiden. Mål 9 cm ud på hver side af sammensyningen og sæt en nål i. Det betyder at du får sat 4 nåle i.

Lige et billede mere hvor du ved pilene kan se nålene, hvis du forstørrer billedet.

Nu skal hankene syes. Du kan også bruge gjortbånd, men jeg synes lige ved denne taske er det pænt at hankene er lavet i det samme stof. Fold de 2 langsider 1 cm ind til vrangen, og stryg ombukket. Derefter foldes båndet på midten og stryges igen. Sørg for at de 2 ombukkede kanter ligger pænt ovenpå hinanden.

Sy en stikning langs begge sider, ca 2 mm inde på stoffet.

Lav det andet bånd på samme måde. Så er de klar til at blive syet på. De skal placeres lige efter de 4 nåle på den øverste taskekant. Sæt dem fast på bagsiden , på den foldede kant, med nåle eller klips.

Sy en stikning hele kanten rundt fra taskens retside. På den måde får du også hankene til at sidde fast.

Fold nu kanten 3 cm ned. Sæt fast med nåle eller klips. Stropperne ligger ned i tasken.

Sy en stikning præcis oveni den tidligere stikning, hele kanten rundt.

Fold nu hankene til den anden side, så de ligger ud af tasken, og sy en stikning hen over dem fra retsiden af. Du kan også sy et kryds eller en firkant hvor hanken sidder på. Men jeg valgte blot en stikning lige over.

Nu har du faktisk en fin taske. Den er godt nok lidt flad, men kan sagtens bruges sådan her.

Jeg synes så den bliver mere anvendelig hvis den får lidt mere facon, derfor skal der syes hjørner. Det gøres først fra retsiden.. Fold det nederste hjørne så sammensyning i siden ligger præcis ovenpå taskens strøgne bund.

Mål ca  6 cm hen over hjørnet, tegn med skrædderkridt eller skræddertusch og sy en stikning.

Klip sømrummet ned så det kun er 2-3 mm

Su det andet hjørne på samme måde.

Vend tasken om til vrangsiden og stryg sømmen. Sæt nåle eller klips i og sy en stikning ca 7 mm inde.

Sy det andet hjørne på samme måde.

Vend tasken om til retsiden og du er færdig..Easypeasy..

En taske som er meget anvendelig. Du kan lave den større eller mindre, alt efter dit behov.

Hvis du ikke har syet en taske før, håber jeg dette indlæg kan give dig mod på at prøve. Jeg lover dig at den er ligeså nem at sy, som navnet siger..

Rigtig god fornøjelse.

13 thoughts on “Easypeasy taske. Diy.

 1. Hej Gitte.
  Jeg vil bare sige rigtig mange tak for denne vejledning, som gjorde det virkelig nemt at være nybegynder. Tasken lever 100 % op til navnet – men det er også, fordi du har været god til at lave en udførlig vejledning. Så tusind tak for det! 🙂

  1. Hej Hanna. ih hvor er det en sød kommentar. Tusind tak til dig. Hvor er det dejligt at høre at den er til at gå til 😘

 2. Tusind tak for super lette/tydelige instruktioner.
  Som absolut nybegynder er man taknemmelig for at noget lykkes.
  Nu vil jeg gå videre med andre af dine tasker m.m.

 3. Hej Gitte.
  Tusind tak for en virkelig god vejledning til en virkelig nybegynder. Jeg syede en strop af 25 cm elastik fast i midten af tasken – under en hank – samtidig med at hankene blev syet fast 1. gang. Nu foldes tasken hver gang og holdes sammen af stroppen og kan ligge klar i min håndtaske.

 4. Hej
  Jeg vil bare sige, at det er en fantastisk syvejledning du har lavet med gode billeder, hvor det er nemt at se, hvordan det skal laves. Så tak for det!
  Med venlig hilsen

  Dorrit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *