Kjole, Marion syet efter magasinet FibreMood

Et nyt kjolemønster er prøvet af. Model Marion fra FibreMood.

Modellen er med raglanærmer og bindebånd i taljen. Halseudskæringen er rund, og lukkes bagpå med en slids med en belægning og en knap.

Magasinet kan købes bl.a ved Stofdepotet, og ser sådan ud. Det indeholder 12 mønstre, og sy vejledninger i form af tegninger. Magasinet er på engelsk, men det skal nu ikke holde dig tilbage, da tegningerne er temmelig udførlige.

I magasinet har de vist flere eksempler på modellen, i forskellige stof kvaliteter. Der vises også mulighed for ændring af afslutning på ærmerne.

Det er første gang jeg prøver et mønster fra FibreMood. Jeg sprang lidt hurtigt over målskemaet, og valgte at sy modellen op i str L. Det kan jeg så fortælle, er en rigtig dårlig beslutning. Kjolen blev nemlig alt for stor. Samtidigt er det en rummelig model, så det blev det da ikke bedre af. Jeg måtte sy den en hel del ind, og det er jo aldrig det sjoveste, når man tror man i grunden er færdig med kjolen 😜 Den næste vil blive lavet i str M.

Stoffet jeg valgte at sy kjolen i, er fra Stof og Stil. En let polyester/bomuld med bæk og bølge effekt. Det falder ikke helt så blødt, som det stof modellen er syet op i, i magasinet. Som sagt blev kjolen for stor til mig. Ærmekanterne havde jeg lavet med en flæse, og det fungerer faktisk ikke særlig pænt til mig, så det lavede jeg om til blot en løbegang med elastik. I får lige et billede af kjolen inden jeg syede den om.

Jeg valgte at sy den om ved blot at sy den ind i siderne. Det er helt sikkert ikke den rigtige måde at gøre det på. Jeg er dog kommet nogenlunde fra det, men der er lidt ved raglanærmet , som også burde ændres.

Her er kjolen efter omsyning. Jeg ønsker ikke at den skal strammes ind i taljen, men blot hænge lidt løs, derfor skal den næste også hæves lidt i taljesømmen ved løbegangen.

Bestemt en del bedre. Men den næste, og der bliver helt sikkert en næste, skal rykkes lidt op i løbegangen. Den sidder lidt langt nede. Det kan man faktisk godt se ud af mønsteret at den skal, det er bare et lidt uheldigt sted for mig, da jeg derved synsmæssigt bliver lidt bredere. Det er muligt det kommer af sig selv når jeg syer den næste i str M, men jeg er obs på det. Her kan du se, at der ligesom er for meget stof ved raglan snittet. Jeg har store overarme, så det er dejligt at den er rummelig, men alt med måde. Jeg vil ikke rette mere på denne, da den sagtens kan bruges som den er.

Så inden du springer ud i at sy modellen, så tjek måleskemaet med dine mål.

Et rigtig fint mønster, som absolut fortjener endnu et forsøg. Jeg tror til den næste vil jeg vælge en viscose, der falder lidt mere blødt. I øvrigt er der mange fine mønstre i bladet, så der er mindst 3 modeller mere jeg ønsker at afprøve, bl. a en jakke, en bluse og endnu en kjole.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *