Bukser efter gratis mønster

Disse bukser er syet i stof fra et sæt sengelinned, ud fra et gratis mønster på nettet.

Stoffet er bagsiden fra et sæt sengelinned som jeg fandt i genbrugen. Mønsteret fandt jeg på nettet hos Mood som et gratis mønster, lige til at printe. Du kan finde det i dette LINK.

Du skal blot skrive din mail adresse og mønsteret bliver derefter tilsendt på mail. Læg mærke til at de har flere gratis mønstre, dem har jeg dog endnu ikke prøvet. Bemærk mønsteret er inkl. sømrum på ½ inch, der svarer til 1,2 cm.

Bukserne er med vidde i lårene og har talje, der afsluttes med elastik. Elastikken syes på et stykke nede, så der derved fremkommer en flæse effekt. Bukserne har påsatte lommer, men det er faktisk ret svært at se i det ternede stof.

Der er syet stropper på og lavet et langt bindebånd. Mønsteret er med paspolerede snyde baglommer, dem undlod jeg dog. Jeg gjorde dem noget kortere og satte en lille flæse på forneden.

Et lille tip til lommerne, og faktisk generelt til lommer. Forstærk den kant på lommen som du stikker hånden ind i. Jeg gør det altid med det bånd der hedder skulderbånd. Et tyndt , men stærkt bånd. Derved får du en lomme som aldrig kommer til at flane, selvom du går med hænderne i lommen.

Sy det på lommens bagside, i den linje der skal bukkes. Sørg for at holde lidt igen på båndet. Bare en anelse. Det kan nemlig godt give sig lidt.

Nu kan kanten bukkes om og syes fast.

Der er rigtig mange steder du med fordel kan bruge dette bånd, både for at forstærke, men også for at undgå at noget flaner.

Bukserne her er faktisk mit 2. forsøg med mønsteret. Det første par syede jeg i den størrelse, som jeg målte mig frem til efter målskemaet. Men de blev alt for store, og dem er jeg i gang med at sy om. De ternede bukser blev derfor syet i en noget mindre størrelse. Tja… Så kunne jeg ikke passe dem. De sad for stramme på mine lår. De passede så yngstedatteren perfekt. Hun blev så glad for hendes nye bukser, og de er blevet flittigt brugt lige siden hun fik dem.

Jeg synes de er så smarte til hende. Jeg har klippet til et par stribede til mig selv, dog vil jeg ikke sætte flæse på mine men have et opslag. Det passer sig bedre til det stribede stof.

De er skønne at have på, da stoffet er bomuld og ret tyndt.

Mønsteret er rigtig godt. Dog til den store side i størrelse. En rigtig god ide, er at sy dem først op i billigt stof fra genbrugen i form af f.eks sengelinned, for at få en fornemmelse af størrelsen. Så kan man rette til, til det næste par, som man måske syer i noget dyrere stof. Mønsteret kan også bruges til shorts, hvor du så bare afkorter benene.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

8 thoughts on “Bukser efter gratis mønster

  1. Altid dejligt inspirerende at se dine indlæg 😀

    Lagde mærke til dit smarte glas til skulder bånd. Hvordan har du lavet toppen ?

    1. Hej Anette. Mange tak for din søde kommentar. Det er blot sådan nogle drikkeglas man kan købe hos Imerco og andre steder til saftevand. Der er et plastlåg dertil med et hul til sugerør. Jeg har blot trykket båndet igennem det hul 😁

  2. Hejsa. Har du et billede af hvordan du syr skridtsøm og forside sammen ? Kan godt mærke det er længe siden jeg har syet. Hvorfor er der det ekstra stykke i front? Hmmm svært at forklare……

    1. Hej Sandie. Nu er det noget siden jeg har syet dem, men er det ekstra stykke i grunden ikke bare til hvis man vil lave en snydegylp. Altså så det ser ud som om der er en gylp. Den behøver du slet ikke bruge, det har jeg ikke gjort ved de ternede bukser. jeg har desværre ikke flere billeder, men du er velkommen til at sende mig en besked på messenger, så vil jeg gerne prøve om jeg kan hjælpe dig 😊

    1. hej Lene. Er lidt i tvivl om hvad du mener. Men hvis du efterlyser mønsteret til bukserne, ligger der et link i indlægget. Det ligger i teksten under billede 2. Der hvor der står link. Du trykker blot på ordet og kommer ind til mønsteret 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *