Diy. Nem sommerkjole

En sød og hurtig syet sommerkjole.

Kjolen er syet i en bæk og bølge fra Stof & stil.  Den er så at sige syet ud af firkanter med 2 løbegange øverst hvor der bliver trukket elastik igennem.

Kjolen kan bruges som den er, men er også meget sød med en t-shirt indenunder.

Desværre fik jeg ikke taget flere brugbare billeder af kjolen, men yngste datteren bestilte en kjole magen til, og der fik jeg taget billeder af både sy processen og det færdige resultat.

Yngste datterens kjole er syet ud af et sæt junior sengelinned fra genbrugen.

Du kan som tidligere nævnt sy kjolen ud af firkantede stykker stof. Dog vil den sidde noget pænere hvis du lige giver den lidt facon. Det har jeg gjort ved at runde den ned i ryggen og runde den op foran. Det giver plads til brystet, og gør at kjolen ikke sidder og gnaver under armen. Men det er helt op til dig om du vil give den facon eller ej. Min diy kan bruges uanset.

DIY:

Sådan her ser mønsteret ud, med lidt facon. Ellers laver du den blot som firkanter. Den dækker str 36-40. Ved større størrelser skal du ændre lidt på målene.

Du kan lave den længere eller kortere, ved blot at ændre de 85 cm til større eller mindre mål. Mønsteret er inkl. sømrum på 1 cm alle steder og 7 cm i øverste kant.

Start med at lægge forstykke og bagstykke ovenpå hinanden, retside  mod retside, og sy sidesømmene sammen. Siksak den øverste kant og buk den 7 cm ned. Har du klippet kjolen med facon, vil du opdage at ombukket nogle steder vil danne et par folder og sidesømmen vil blive lidt forskudt. Det har ingen praktisk betydning, da kanten jo kommer til at rynke når der kommer elastik i.

Her ved min finger kan du se sidesømmen forskyder sig lidt.

og her kan du måske se der dannes en lille fold. Men det har som sagt ingen betydning for resultatet. Sæt blot folden fast med en nål.

Sy nu 4 syninger på øverste kant, som billedet viser. Syningerne skal være hele kanten rundt, men på 3 af dem, skal du lade et lille stykke være usyet. Det er her du skal trække elastik igennem senere.

Nu skal stropperne syes. De 2 strimler bukkes på den lange led med retsiden indad. Sy langsiden og vend strimlen om til retsiden med en sikkerhedsnål

Stryg stropperne så sammensyningen ligger i midten af stroppen. Sy 2 syninger i midten med 1 cm mellemrum. Træk elastik igennem den løbegang der er fremkommet og rynk det.

Sy en stikning hen over stropperne for at holde elastikken på plads.

Nu skal du trække elastik i kjolens øverste kant, i de 2 løbegange som vist på billedet.

Prøv kjolen og placer stropperne. Sy dem fast med en syning ned i den første syning på kjolen. Jeg vælger også at give en syning lidt længere nede, så stroppens kant ikke kan tippe rundt.

Her har datteren kjolen på med en sort t-shirt indenunder. Billedet er taget på vores ferie

Senere blev det dog så varmt at blusen røg af.

Perfekt kjole til varme dage

Et godt billede af ryggen fik jeg ikke lige taget, men senere samme dag tog jeg dette billede i en kirke. Her kan man se kjolens ryg. Vi var på ferie i Tyskland, derfor mundbind. Måske kan du ud fra billedet fornemme, at den går lidt ned i ryggen i forhold til forstykket. Det er netop fordi den er lavet i facon.

Håber du kan bruge min lille DIY , eller blot bruge den som inspiration.

6 thoughts on “Diy. Nem sommerkjole

 1. Virkelig fin kjole og beskrivelse – tak fordi du lægger så mange fine beskrivelser op til stor glæde for os andre !!! 👍🤗

 2. Hej
  Så fin kjole 😊
  Lige et spørgsmål om bæk og bølge –
  Strækker man det ud når man måler, eller måler man det “ krøllet”
  Mvh Jette

  1. hej Jette. Mange tak. Man måler det krøllet. Du må endelig ikke strække det ud, ellers vil det efter vask blive for lille. Det er jo netop meningen at det skal `krølle`😘

 3. Hej Gitte,

  Tusind tak for en fantastisk nem og flot opskrift! Dejligt begynderprojekt, hvor man kommer langt med lille indsats. Fedt at have opdaget din fantastiske side!

  Jeg har med nogle små ændringer fået den til at passe en str 140 (+/-), da min bonusdatter var helt vild med den. Hvis andre kan bruge det, er målene som følger: 70 cm lang, 65 cm bred med samme mål på facon. Stropperne er 13×50 cm, hæftet midt på ryggen i stedet for lige bagud. Syet af et gammelt junior-sengetøj fra genbrugen 🙂

  1. Hej Christina. Ih tusind tak for din søde kommentar. Hvor er det dejligt at høre, at du har kunnet bruge indlægget som inspiration til en anden størrelse. Tak for dit tip 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *