Redesign af en herreskjorte. Diy

Før ferien syede jeg en herreskjorte om til en bluse. Den blev rigtig fin, og nu har jeg lige fået taget nogle billeder, som jeg vil dele med jer.

Herreskjorten fandt jeg i genbrugen. Den er i 100 % bomuld og lidt tynd og blød i kvaliteten.

Desværre fik jeg ikke taget billeder af skjorten inden jeg gik i gang med at klippe i den.

Men her kommer en lille DIY:

Jeg starter med at klippe kraven af, og klipper den lige over i nederste kant. Derefter klippes ærmerne korte. De er vel omkring 5 cm. Ud af det afklippede ærme klippes strimler på 9 cm . Skjorten afkortes i længde ved af klippe 2 x 9 cm strimler af.

Ærmestrimlerne syes sammen og rynkes derefter på de korte ærmer. De nederste strimler syes også sammen og rynkes derefter til den nederste kant.

Som det sidste bliver halsen klippet lidt større, og der sættes et bånd rundt i kanten. Båndet kunne jeg lige få ud af det nederste buede stykke af skjorten, som jeg startede med at klippe væk. Båndet er taget på skrå og består af 3 stykker der er syet sammen til en lang strimmel.

En dejlig let bluse i oversize look.

Jeg har strøget flæsen en anelse flad, ellers vil den stritte.

Den er meget sød til et par bukser. Her et par stribede med brede ben, som jeg syede sidste år. De er syet uden sidesøm og med elastik i livet. Bukserne er omtalt i dette link . Så bliver det vist ikke meget mere behagligt.

Jeg har flere ideer til omforandring af skjorter, og lægger dem ind efterhånden som jeg får dem lavet.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

13 thoughts on “Redesign af en herreskjorte. Diy

  1. Fin!

    Jeg har nettopp arvet tre skjorter etter min far, og gleder meg til å få mer inspirasjon av dine kommende DIY.

  2. Hej
    Jeg er pjattet med din flotte sommerbluse. Er gået i gang med at klippe en skjorte til-jeg kan se at ærmet under armen er klippet af ved ca 5 cm, men hvor mange cm ca. måler du ud øverst på ærmet?

    Og tak for alle dine gode mønstre, vejledninger og tip

  3. Mit store problem med hjemmesyede bluser er altid halshullet så når du skriver, du har sået et bånd på, hvordan skal det så fprståes? For det ligner ikke det er syet på som et skråbånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *