Diy, kaffevarmer til Bodum stempelkande

Kaffe lavet på en stempelkande smager så godt. Friskkværnede bønner og kogende vand, så bliver det ikke meget bedre. Vi har en stempelkande i glas fra Bodum som rummer ½ liter. Perfekt størrelse til 2 personer, og når man kun drikker et krus hver.  Jeg nyder at komme hjem fra arbejde, og  kort tid efter spreder sig en duft af friskkværnede bønner. For at holde lidt på varmen i kanden, har jeg syet en kaffevarmer.

Kaffevarmeren er syet ud af noget så simpelt som en dækkeserviet fra genbrugen. Så er quilte arbejdet gjort på forhånd, og kantebåndet skal kun pilles af.

Den første kaffevarmer syede jeg for flere måneder siden. Jeg fik bare aldrig lagt mønsteret ind på bloggen.

Den sættes om kanden med velcro, så den er nem at tage af og på.

Mønsteret har jeg lavet i 2 størrelser, da yngste datteren også gerne ville have en til deres kande, som rummer 1 liter.  Hendes kaffevarmer syede jeg i 2 lag skind. Der blev lavet nogle stikninger som pynt og for at holde sammen på lagene. Den har ingen kantebånd, men blot rå kanter.

Du kan printe mønsteret til ½ liter her:

Du kan printe mønsteret til 1 liter her:

Hvis du ønsker at der skal være facon til kandens tud foran, skal du selv lige klippe det. Jeg lavede det ved nr 2, men det har faktisk ingen betydning, så det er slet ikke nødvendigt. Den sidder lige så pæn uden.

DIY:

Fold dækkeservietten og læg mønsteret på. Klip direkte efter mønsteret uden sømrum. Den lille lukning skal også bare klippes direkte. Pil kantebåndet af dækkeservietten og du er klar til at sy.

Sy kantebånd på 3 af siderne på den lille lukning ( sy det først på vrangen, derefter foldes det om til retsiden og syes fast, så tidliger syning ikke ses)

På bagsiden af lukningen syes en stykke velcrobånd fast. Helt ude ved kanten. Sy den fast med en stikning rundt.

Læg lukningen på det store stykke med retsiden nedad, som vist på billedet. Sy den fast med en stikning i kanten.

Sy kantbånd på hele kanten rundt. Sy det først fast på bagsiden og fold det derefter om til retsiden og sy det fast så tidligere syning ikke ses.

I den anden ende syes det andet velcrobånd på.

Så er den færdig. En hurtig lille sag..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *