Sommerbukser efter gratis mønster

Bukser i Bæk og bølge stof , købt ved Stof & Stil. Mønsteret til bukserne  kan printes gratis fra nettet.

Jeg har brugt mønsteret en gang tidligere, hvor jeg syede dem i noget ternet rosafarvet sengelinned. De blev dog en anelse for små. Det var datteren dog glad for da hun så kunne overtage dem. Mønsteret kan printes gratis her i link

Mood Sewciety, hvor mønsteret er fra, er en fantastisk side med mange gratis sy mønstre. Blot skal man huske at mønstrene er inkl. sømrum.

Jeg har lidt svært ved at finde ud af de udenlandske størrelser. Selv efter at have googlet i længere tid, er jeg ikke blevet ret meget klogere.  De rosa blev syet i str 4/6. Det har jeg konkluderet må svare til s/m. Derfor syede jeg de næste i str 8/10. pg de passer mig perfekt. Jeg tænker det derfor må svare til m/l. Her ser i de rosafarvede på datteren.

Bukserne er med løbegang i taljen hvor der trækkes elastik igennem. Der er sat lommer udenpå, som er syet med ind i sidesømmen.

Stoffet til min bukser er købt ved Stof & stil. Desværre kan jeg ikke lægge link ind til stoffet, da jeg kan være i tvivl om de stadig har det.

Det er et rigtig fint buksemønster. Der er god plads i lårene, og ønsker man lidt smallere ben er det jo nemt at ændre til det. De er høje i taljen, og er man ikke til det, skal man nok tage lidt i højden af. Men det er jo altid godt at sy en prøve op før man syer i det rigtige stof.

Dejlige luftige bukser. Når det bliver lidt køligere, tror jeg de går hen og bliver mine hyggebukser når jeg er hjemme.

Skønne at have på, uden der er noget der strammer.

Skjorten jeg har på er en omsyet herreskjorte. Der kommer en lille vejledning til den senere. Den vækker minder om et par bluser jeg syede til mine piger for mange år siden, hvor det netop var moderne at binde bluser foran i en sløjfe.

Hængesofaen har min mand lavet ud af et gammelt stativ. Den har vi stor glæde af, da det næsten er det eneste sted i haven hvor der er skygge.

Bukserne har en bred elastik i øverst, og der er syet et stikning ca 1 cm nede hvilket giver en lille flæsekant. I begge sider af bukser har jeg syet ned igennem elastikken for at forhindre elastikken i at dreje rundt. Lommerne er godt nok svære at se på billedet.

Jeg har syet et lille opslag nederst på bukserne.

Et meget enkel og nemt mønster.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

10 thoughts on “Sommerbukser efter gratis mønster

  1. Den er så fin Gitte, sitter så pent på deg. Takk for at du deler mønsteret også. Jeg har lyst til å forsøke å sy denne, når jeg kommer meg ut av sykehuset og klarer å sitte ved symaskinen igjen. Er operert i en hofte, så mye er upraktisk for tiden. Ønsker deg fortsatt noen fine sommerdager ute i solen.

    1. hej Iris. Jeg har lige ændret link i mit indlæg så det nu er blåt. Nu skulle det være tydligere. Jeg kan ikke huske hvilke størrelse det er i, der må du lige kigge selv. Rigtig god fornøjelse med syningen

  2. Som altid en stor fornøjelse at se din blog. Jeg vil høre om hvordan man kan øge bukse viden på benene fra knæ og ned ? Da jeg har tænkt mig at sy dem i noget hør.
    God sommer 🌞

    1. Hej Marian. Ih mange tak skal du have. Hvis du skal øge buksevidden, ville jeg tegne en lige streg ned fra knæene. Det skal gøres i begge sider på både forstykke og bagstykke. Du skal øge med samme antal cm. Du får derved et bukseben der bliver bredere. Ønsker du meget brede ben, vil jeg nok vælge et andet mønster. Men jeg vil mene du kan lægge 4-5 cm til i hver side uden problem. Det giver alligevel også en ekstra benvidde på 16-20 cm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *