Sommerpyjamas / sommersæt

En sommerpyjamas /sommersæt, syet til yngste datteren ud af et sæt sengelinned. Romantisk retro og fyldt med nostalgi.

Jeg har temmelig meget sengelinned liggende. Noget har jeg selv købt, i genbrugen, andet har jeg fået af min mor. Af og til kigger mine piger det igennem, og vælger noget ud, som jeg så skal sy om til tøj til dem. Yngste datteren faldt for et blåt sæt i patchwork mønster. Det er købt i genbrugen. Hendes ønske var korte bukser og kort bluse med flæser på alle de nederste kanter.

Sættet består dels af et gratis mønster til shortsene, og dels af et købemønster til overdelen fra Alt om Håndarbejde.

Faktisk har jeg brugt  mønstrene en gang tidligere til mig selv, for netop at prøve ideen af inden jeg syede til datteren. De nederste billeder er derfor af min egen bluse og shorts.

Det gratis mønster til shortsene ligger i dette link

Igen et godt mønster fra Mood Sewciety. Jeg har blot taget 3 cm af i højden, da der ikke skulle være en flæse øverst på shortsene. Benene er kortet lidt af, da der nederst skulle en flæse på.

Blusen er syet i str 38 efter et kjolemønster fra alt om Håndarbejde. Det kan købes i dette link, og ellers skulle det også  være i deres magasin nr 4/2018

Jeg har afkortet mønsteret, og ladet sidesømmene gå lige ned. Den skråner ellers lidt udad og får A-facon. Ærmerne er ligeledes afkortet. Alle kanter bliver syet med en flæse.

Alle flæserne er syet på med min nye trykfod, der får stoffet til at rynke automatisk. Nu er jeg efterhånden ved at blive ret dus med den. Hele fidussen ved trykfoden er at man skal sy langsom og give sig tid. Noget der af og til kan være en udfordring, men det lønner sig. Du kan læse mere om min trykfod i dette link

Halsudskæringen er gjort en anelse større og er kantet med et bånd, taget på skrå.

Metoden er nem og den giver et pænt resultat hver gang. Du kan finde mere om kanten i dette indlæg

Jeg har brugt de samme mønstre til at sy et sæt til mig selv.  Dog er shortsene i original længde og med lommer både foran og bagpå. Blusen er lidt længere end datterens.

Lommerne bagpå har jeg sat lidt højere op end mønsteret viste

Blusen er syet ud af en rest fra en kjole. Det er en blød viscose. Shortsene er syet i en meget lækker blød denim-agtig stof med lidt stræk.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *