Rejsetaske efter easyJets mål for håndbagage. Gratis mønster

Det er godt nok træls at de forskellige flyselskaber alle har forskellige mål på det håndbagage man må tage med sig, når man skal ud at rejse. Oven i købet kan de ændre det i løbet af året, så man er nødt til at tjekke grundigt hvilke mål der nu er gældende. Men i skrivende stund skulle denne taske, jeg har syet, passe til flyselskabet easyJet, 45 x 36 x 20 cm.

Tasken er syet i et sengetæppe fra genbrugen. Jeg har syet flere tasker ud af det, og der er endda til et par stykker endnu. Gjordbåndet er fra Selfmade

Jeg plejer at lave en sy vejledning til mine tasker, og jeg lover dig at det kommer der også på denne…. Men ikke lige nu….. jeg har simpelthen ikke tid til at sy en mere lige nu. Undervejs skal der tages billeder og laves tekst. Det tager utrolig lang tid. Jeg vælger alligevel at lægge mønsteret ind til tasken, så du kan printe det. Det gør jeg fordi der vil være mange der godt kan gennemskue hvordan den er syet. Samtidigt ligger der flere tasker på bloggen her, der næsten er syet helt magen til. 

Hjørnerne på tasken er pyntet med ruskindslapper, klippet ud af en gammel jakke.

Lynlåsen er blevet pyntet med en stump anoraksnor og et par træperler fra en halskæde

Mønsteret har jeg tegnet helt fra bunden af på ternet papir. Undervejs skulle der rettelser til, og noget blev helt kasseret. Modellen er beregnet til at du skal se den som en grundmodel og ud fra den tilføje de lommer etc som du har brug for. Der ligger flere vejledninger på lommer her på bloggen. Da min tegning er håndtegning, skal du bære over med eventuelle ujævnheder. Til gengæld er mit mønster gratis. Der ligger en hel del timer bag sådan et projekt,  og på et tidspunkt er jeg nødt til at sige at nu er det godt nok.

Faconen på tasken er at den er bredest i bunden. Den måler 20 cm i bunden og bliver smallere op efter.

Tasken er stor og kan rumme vildt meget. Jeg har ikke endnu rejs med easyJet, så jeg aner ikke om den vil blive accepteret. Det burde den da den overholder deres mål. Der er ingen begrænsning for hvad den og indhold må veje. Du skal blot kunne bære den..

Det vil være en taske som også kan bruges i andre sammenhæng end lige en fly rejse. Jeg kan se den som en stor sportstaske eller weekend taske.

Mønsteret kan printes her

Mønsteret er på 10 sider. Lad dig ikke forvirre af at den ene side næsten er blank. Den skal med så det er nemmere for dig at tape dem sammen til en stor firkant. Næste billeder viser hvordan de 10 sider skal tapes sammen

Når du har klippet mønsteret ud, ser delene du skal bruge, sådan ud.

Tasken, der syes næsten magen til, er den der ligger i dette indlæg

Forskellen er at ved den nye taske er der syet kantebånd på de fleste sømme. Det gør jeg fordi stoffet  på forhånd er quiltet, og jeg ønsker ikke at dække bagsiden med andet stof, da det quiltede er så fint. Jeg har købt stof ind til taske nr 2, hvor jeg laver vejledning, men jeg er godt nok i tvivl om jeg også skal sy den med kantebånd. Jeg ønsker at quilte den, og da stoffet er kraftigt er det muligt jeg må vælge kantebånd. Vi må se hvad det ender ud med.

Håber du kan bruge mønsteret, uden vejledning, og ellers blot som inspiration.

10 thoughts on “Rejsetaske efter easyJets mål for håndbagage. Gratis mønster

  1. hej Jette. Jeg bruger som regel blot en for lang lynlås og syer hen over den. Når du printer mønsteret kan du måle lynlåsstykkets længde. men jeg vil mene den er 60-65 cm lang.

 1. Hej Gitte. Jeg er kæmpe fan af din blog. Er nybegynder og dine mønstre og grundige vejledninger er en stor hjælp. 1000 rak. Hilsen Lise

  1. Hej Else-Margrethe. Ih det lyder dejligt og velkommen til. Desværre ved jeg ikke hvordan man melder sig til. Men jeg har en facebook side der hedder sygal.dk og den kan du følge. Så vil du altid få besked når der er nye opslag på min blog. Skriv lige til mig igen, hvis det volder dig problemer😍

 2. Hej sygal. Jeg vil gerne lære at sy tasker. Dejligt med info, så man kan finde ud af hvordan man skal gøre dette. Hvordan finde jeg mønster som jeg prøver at finde på din side.
  Jeg syer meget evt, tøj og ting til hunde

  Mvh. Jette Rudolph

  1. Hej Jette. Det bliver du helt sikkert også bidt af, for det er så sjovt. Under det 6. billede, i et blåt felt, står der download. Hvis du trykker der, kan du printe mønsteret. Sørg blot for at printe i det der hedder 100 %, og tjek den lille firkant på mønsteret som skal måle 5 x 5 cm. Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *