En lille dumpling taske. Mønster og diy

Det her er mit bud på en lille taske/etui, der lige kan rumme en læbestift, en læbepomade eller andet småt. Modellen er såmænd ikke ny. Mange kalder den en dumpling taske, da den jo i grunden ligner en dumpling. Min udgave er syet ud af en quiltet dækkeserviet fra genbrugsbutikken. I dette indlæg kan du printe mønsteret længere nede.

Jeg har tegnet mønsteret, og syet et par stykker før jeg var tilfreds med modellen. Faktisk eksperimenterede jeg også med en mini boks model. Men den skal der lige arbejdes videre på. Du kan sagtens sy tasken ud af andet stof end en dækkeserviet. Så skal du bare lave den i f.eks 2 lag stof, for at den får lidt hold, og evt  stryge en vlieseline på.

Tasken er syet ud af en quiltet dækkeserviet, som jeg har købt i genbrugsbutikken. Lynlåsen, du skal bruge, er en plast lynlås, bare godt lang, den bliver afkortet undervejs.

Mønsteret kan du printe i dette link: 

Husk at printe i faktisk størrelse eller 100 % og tjek den lille firkant på mønsteret. Ellers kommer størrelsen ikke til at passe.

Klip mønsteret ud, husk sømrum og siksak alle kanter. Det gøres for at kanten bliver nemmere at arbejde med.

Sæt den ene side af lynlåsen fast langs kanten, ret mod ret, langs den ene buede side. Lad lynlåsen gå et stykke ud over i starten. Den skal sættes fast ned til min finger. Sæt godt med nåle i.

Sy den fast ved at sy med en lynlåstrykfod et par mm fra tænderne på lynlåsen. Sæt den anden del af lynåsen fast ligesådan på det andet buede stykke. Igen ned til min finger.

Sy det fast og det ser sådan ud

Vend sytøjet om og klip sømrummet under lynlåsen ned til det halve. Pas på at du ikke klipper i lynlåsen..

Nu kan du sy en stikning langs lynlåsens kant og dermed skjule sømrummet. Da det runder en del, er det muligt du ikke kan undgå at der kommer små folder på lynlåsen. Men prøv at fordel dem lidt jævnt, evt ved hjælp af en saks eller pincet.

Det ser sådan ud når der er syet. Der er også ved mig nogle små folder, men det synes jeg ikke har nogen betydning, da det er så lille en taske, og ikke ses i det færdige resultat.

Lyn lige lynlåsen sammen, så du kan se om det indtil nu ser rigtig ud.

Lyn den halvvejs op og vend tasken om til vrangen.

Nu skal der syes facon på tasken. Start i den ende hvor lynlåsen er alt for lang..Lidt svært at forklare, men jeg prøver. Tryk ned på det stykke hvor lynlåsen sidder på, derved kommer de 2 små sider inkl lynlåse ned og ligge på det lige stykke i midten af mønsteret. Håber det giver lidt mere mening når du sidder med det i hånden.

(Skulle det volde dig lidt vanskeligheder med at forstå hvad jeg mener, kan du evt læse dette indlæg  i link, som bruger samme måde i de nederste hjørner)

Sy hen over det lille stykke med lynlåsen.

Klip derefter det overskydende lynlås af.

Ud af resterene fra dækkeservietten klippes nu et par strimler. Fjern syningerne i stoffet så du kun har et lag stof. Du kan også bruge færdiglavet skråbånd.

Læg det ene stykke på den rå kant. Det skal stikke lidt ud over i begge ender. Sy det fast.

Buk enderne ind og sæt fast med en nål. Fold strimlen en gang og sæt nåle i

Fold strimlen endnu engang så den dækker den rå kant, og sy langs kanten.

Sy en strop af en rest stof, og sæt det på en d-ring. Sy en stikning hen over for at holde den på plads, så lagene ikke kan forskydes.

Lyn  tasken helt op og sæt stroppen fast på retsiden i midten. Sy den evt fast med en syning, så er det nemmere at arbejde videre med.

Fold nu hjørnet ned på samme måde som i den anden ende. Sørg for at de 2 lynlås sider ligger pænt ved siden af hinanden. Sæt fast med nåle og sy hen over med en stikning

Klip derefter det overskydende lynlås af og luk de rå kanter med en strimmel stof lige som før.

Nu kan du vende tasken om til retsiden og din lille dumpling taske er færdig..

Den er lige så lang at en læbestift præcis kan ligge i den.

Et rigtig sjovt lille projekt. Nu skulle man tro at når den er så lille, er den sikkert langt nemmere at sy, end en stor. Det holder nu ikke helt stik. At den er så lille, gør at man skal være lidt mere nøjagtig med sømrum og syninger. Når det er sagt, så synes jeg ikke den er svær at sy.

Håber du får lyst at prøve mit mønster. Har du brug for en dumpling som måske er en anelse større, kan du overveje at printe mønsteret i 110 %, derved bliver tasken større.

Rigtig god fornøjelse

2 thoughts on “En lille dumpling taske. Mønster og diy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *