Slå-om kjole, syet i mønster fra Alt om Håndarbejde nr 12/2021

Et sæt sengelinned fra genbrugen er brugt til denne kjole. Det er økologisk bomuld og fra Georg Jensen.

Sengelinnedet har en farve på den ene side og en anden farve på den anden side. Jeg har valgt den mørke side til kjolen. Dog var der ikke stof nok, da der så kun var 2 meter og en side af et pudebetræk. Kjolen har jeg derfor delt flere steder hvor det virkede strategisk rigtigt, bl.a ved ærmerne. Det betyder så også at jeg  faktisk kan lave en kjole mere, med den lyse side.

Mønsteret, jeg har brugt, er fra magasinet Alt om Håndarbejde nr 12/21

Stoffet er meget tæt vævet, og en anelse fast i det. Jeg synes stoffet minder virkelig meget om poplin i udseende, og arter sig lige sådan.

Det var lidt af en satsning af sy denne kjole. Jeg er ikke så vild med at få det for glat ned over maven, eller i det hele taget at det sidder til. Det gør denne model i taljen. Samtidigt er jeg normalt heller ikke så vild med slå-om modeller. Til andre synes jeg det er virkelig flot. Men jeg synes det er en lidt upraktisk model, da den kan skille ad foran, hvis man bevæger sig meget. Man skal også være mere obs på hvordan kjolen sidder, når man f.eks sætter sig ned. Samtidigt synes jeg en slå-om model ofte har tendens til at virke skæv foran i overslaget. Men det er jo det der er så smart med at sy i billigt sengelinned. Her kan man få prøvet en ny model af, til små penge.

I først omgang havde jeg tænkt at der ingen krave skulle være på. Men jeg fandt ud af at det var nødvendigt, for at den ikke skulle ligne for meget en kimono.

Jeg har som sådan fulgt sy vejledningen. Dog kunne jeg ikke forliges med at de skrå forkanter blot skulle bukkes rundt. Det virker for mig lidt ufærdigt. Derfor forlængede jeg  det smalle  stykke, der skulle syes på ved kraven og nakken. Det er så syet på hele kanten på de skrå stykker, ned til bindebåndet.

De lige kanter i underdelen er blot siksakket og bukket rundt med en stikning. Kjolen har som ventet lidt tendens til at give skæve forkanter. Det kan simpelthen ikke undgås i en slå-om model. Jeg har derfor lagt et læg ved bindebåndet som minimerer at den virker skæv. Det er den fold du kan se ved båndet. I øvrigt er båndene for lange og de er siden blevet afkortet med ca 20 cm.

Det er en model der er god med en langærmet t-shirt indenunder.

Den sidder rigtig fin i halsen og kan sagtens bruges uden bluse indenunder, uden at virke for nedringet.

Som sagt er det en model, der sidder lidt mere til end jeg har for vane at gå med. Jeg er ikke så god til at få taget billeder af ryggen, men det gjorde jeg her. Jeg kan se den lige skulle have været strøget øverst oppe i midt bag.

Man skal lige vænne sig til ærmerne, da de forhindrer en i at kunne løfte armene over hovedet. Det kan man jo godt, men kjolen følger så med op. I øvrigt klippede jeg 3 cm af ærmelængden, og jeg skulle nok have taget 3 mere.

Kjolen har jeg nu haft på 2 gange. Den ene gang på en tur til Århus til mine piger. De synes den er både smart og moderne til mig. Jeg kunne sagtens få det til at fungere med slå-om modellen, uden at føle at man hele tiden skiller ad. I dag har jeg så haft den på, på arbejde. Min konklusion er at jeg faktisk føler mig rigtig godt tilpas i den, trods mine betænkeligheder. Den gør, at jeg er føler mig ret elegant og moderne. Muligt den ikke er alles smag, men det er jo heller ikke meningen. Jeg har i dag fået 2 komplimenter af kunder pga af kjolen, og det er jeg slet ikke vant til.

En ret nem model at sy. I Alt om Håndarbejde magasinet er der en udførlig sy vejledning med både tekst og billeder. Den tager en del stof at sy, men ellers skulle man overveje at lege lidt med nogle overskæringer på mønsteret, ligesom jeg gjorde. Syet i en blomstret bomuld vil den være rigtig dejlig at have på en varm sommerdag.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

 

2 thoughts on “Slå-om kjole, syet i mønster fra Alt om Håndarbejde nr 12/2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *