Kimonobluse med jeans leggings

Stof, som ældste datter købte i Budapest til mig, er nu blevet syet til denne kimono bluse. Stoffet er helt tyndt, og minder i struktur om hør.

Modellen er i retning af en japansk kimono. En model jeg tidligere har syet, og som reelt set er firkanter, der bliver syet sammen. Du kan finde tidligere indlæg med mønster og sy-vejledning i dette LINK

Denne gang har jeg blot syet den noget kortere, og også afkortet ærmerne lidt. Det har jeg gjort fordi der ellers ikke var stof nok.

Jeg vil bruge den til bukser, ligesom på billedet. De er i øvrigt også syet. Lidt længere ned i indlægget kommer jeg nærmer ind på dem.

Som sagt, havde jeg lige lidt nok stof til blusen. Men det holder mig nu ikke tilbage med at gå efter min ide. Så må man bare tænke lidt kreativ, og udnytte stoffet bedst muligt. I dette tilfælde valgte jeg at lave 5 læg på forstykket og bagstykket. Under læggenen kunne jeg så sy stoffet sammen. Det ses ikke på det færdige resultat, ud over at mønsteret så ikke passer. Kig godt på billedet, så ser du de 5 læg. De ses mere i virkeligheden, end på billedet.

Løfter jeg op i en af læggene kan du måske se at stoffet er syet sammen. Ret svært at se når det er så mønstret. Men mit forstykke består af 4 mindre stykker, og lige sådan er mit bagstykke. Der var ikke engang stof nok til at kunne lave en strimmel på skrå til halsen. Derfor blev den kantet med noget færdigkøbt skråbånd, som heldigvis passede ret godt til.

For at du bedre kan se modellen, får du lige et billede hvor den ligger på gulvet.

Der er en del vidde i modellen

Jeg kan selvfølgelig også bruge blusen som kjole uden bukser. Så kræver det blot en underkjole, da den ellers er for gennemsigtig. Yngste datteren forslog at den også ville være dejlig at bruge som strandkjole med en bikini under.

Da det netop er en meget løs model, besluttede jeg mig for at sy en løbegang på sømmen langs overdelen hvor underdelen er syet på. Løbegangen kan ikke gå helt ud til begge sider, men stopper vel ca 3 cm før sidesømmen. Igennem denne løbegang trækker jeg en tynd elastik. Jeg havde en rest rød rund elastik. Elastikken skal ikke på nogen måder være stram, den skal blot lige holde vidden lidt ind under brystet for at give lidt facon. Her et billede af bagsiden.

Fra retsiden kan man se syningen fra løbegangen. Man kan også se at den ikke går helt ud til sidesømmen. Men det betyder ingenting synes jeg , da det jo er sådan jeg har valgt modellen skal se ud.

Bukserne er syet i en lidt kraftig jeans kvalitet, med stræk i begge retninger. Så meget stræk at de kommer til at virke som leggings. Da de skal bruges under kjoler, er de syet helt uden nogen dikkedarer. Hverken forlommer, baglommer eller lynlås.

Eneste pynt er pyntestikningen i en orange/gul farve. Det er en helt alminelig sytråd jeg her har brugt.

I taljen har jeg sat en linning på hvor igennem der trækkes en elastik. Da stoffet er så elastisk, kan jeg sagtens bare trække dem op.

Mønsteret til bukserne er ellers beregnet til at der skal en lynlås i. Det er i øvrigt fra Alt om Håndarbejdes hjemmeside, hvor jeg har printet det. Det ligger i dette link

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *