Venindetur til Porto

For en uges tid siden kom min veninde og jeg hjem fra en venindetur til Porto. Vi tog afsted lørdag, og kom hjem igen tirsdag. 4 dage, fyldt med nye indtryk og oplevelser.

Porto emmer af atmosfære og liv. En pulserende storby med mange smukke gamle bygninger. Byen er Portugals næststørste by

Flybilletterne bestilte vi igennem Ryanair, og overnatning blev booket igennem Booking.com . På den måde kan sådan en rejse gøres ganske fornuftigt. Vil man bo lidt uden for byens centrum, kan man finde virkelig billige overnatninger. Men for at undgå at bruge tid på busser og metro, valgte vi en lejlighed midt i byen.

En lys og dejlig lejlighed i 2 plan. Desværre fik jeg ikke rigtig taget billeder af lejligheden, men min veninde har taget dette af mit soveværelse. En meget stor lejlighed 🤣

Faktisk lå lejligheden så centralt, at vi kun skulle gå uden for vores dør for at se byens imponerende katedral, Sè. Katedralen er bygget på en af byens mange bakketoppe, så der er en virkelig smuk udsigt ud over Porto.

Udsigten fra den store plads foran katedralen. De blå/hvide kakler på husene ses overalt i bybilledet.

Den røde pil på næste billede peger på et mørk vindue. Det er vores lejlighed. Billedet er taget om aftenen. Der bliver mørkt hen omkring kl. 18 på dette tidspunkt af året

Oporto Street Dom Hugo

Som du måske kan fornemme på billedet er Porto meget kuperet. Der er trapper og ujævne gader alle steder. Byen kræver nogle gode ben og godt fodtøj, især hvis man forvilder sig ind i de små gader. Men det er også her, man virkelig fornemmer Portos charme.

Et must see i Porto er den smukke bro, der forbinder Gaia og Porto. Man kan krydse broen både foroven og forneden. Men snyd ikke dig selv for at tage den foroven. Herfra har man den flotteste udsigt.

D. Luis I-broen over floden Douro

Vi kunne lige nå en tur over broen før mørket faldt på

Det vrimler med gode spisesteder i Porto. Vi fandt en meget hyggelig cafe, hvor vi fik den lækreste morgenmad. Udefra så den ikke ud af noget særligt.

Do Norte Cafè by Hyngry Biker

Vi var der ret tidligt og alligevel skulle vi stå i kø for at få en plads.

Nede for enden er der et stort rum. Endelig fik vi plads, og det var værd at vente på.

Generelt er det noget billigere at spise ude i Porto end i Danmark.

Med Google Maps er det rimelig nemt at komme rundt i byen på gåben. Ellers kan man også overveje at bruge Uber. Det fungerer rigtig godt i Porto. Uber er en samkørselsystem, der ligner taxakørsel, blot langt billigere. Vi brugte det 3 gange i porto og hver gang var det pæne biler og søde chauffører. Jeg havde hjemmefra downloadet appen Uber.

Parken Jardin do Palacio de Cristal stod også på min liste over steder der skulle besøges. En hyggelig park med niveau inddelte haver og fine springvand.

I den kuppelformede store bygning foregår kulturarrangementer og sportsbegivenheder

Flere steder er der den smukkeste udsigt over byen

Overalt vrimler det med fugle. Høns går frit omkring, og der er mange påfugle.

En anden hyggelig cafe vi fandt hed Garden

Her bestilte vi en belgisk vaffel med is

Der ligger rigtig mange små hyggelige cafeer rundt i Porto. Hvis du søger på Google Maps skal du blot skrive cafè Porto og de vrimler frem.

Selvfølgelig kan man ikke være i Porto uden at skulle smage noget portvin.

Vi bestilte en rundvisning og portvinssmagning hos Sandeman til kl 11, hvilket var den eneste ledige tid. Vi fandt derfor et lille bitte sted hvor vi kunne indtage morgenmad, inden den stod på portvin.

Mycoffeeporto

Mere idyllisk bliver det næsten ikke. Nok den mindste cafe jeg nogensinde har set. Der kunne sidde 4 personer indenfor og vel 6-8 stykker udenfor. Den er ikke større en det du ser, og de var 3 mand bag disken. Her kan man da tale om at skulle samarbejde

Morgenmaden var billig og ok, men ikke noget der kunne blæse os omkuld. Det kunne udsigten fra vores bord til gengæld.

Nu var vi klar til portvin.

På den anden side af floden Douro ligger portvinshusene side om side. Hver flag er et Portvinsmærke

Sandeman

Rundvisningen tager 1 time. Tønderne er ikke stablet for turisternes skyld. De er i brug og fyldt med portvin

En ganske sjov og spændende oplevelse der blev afsluttet med 3 prøvesmagninger. Et ældre ægtepar overfor os, mente det var for tidligt til portvin, så de lod deres glas stå. Det var min veninde og jeg hurtige til at udnytte, da de forlod bordet. Især den gyldne var vores favorit. Ja, vi blev vist en anelse snalret🤣

En shoppedag var også indlagt i planerne. Porto har en lang gågade med mange butikker. Den skuffede dog en del. Butikkerne mindede meget om vores egne derhjemme. Der er ingen grund til at købe noget som man også kunne finder derhjemme. Vi følte os ikke rigtig inspireret til at købe noget. Men det er stadig en hyggelig gade, hvor der er gademusikanter, der sørger for den rette stemning

En sen frokost blev det til på cafeen Honest Greens.

Tidligere på dagen var der fyldt, men nu kunne vi sagtens få plads. Et sted med charme og atmosfære. Maden var frisk og smagte dejlig

Portugal er kendt for bl.a deres keramik. Det fandt vi nu ikke så meget af i byen, men meget af det bliver også eksporteret til andre lande. Jeg havde dog på google fundet en keramik butik. Den var ikke helt nem at finde, men igen var Google Maps vores bedste ven.

Tuwaterra

Indenfor gemte der sig det fineste keramik

Svært at bestemme sig. Det skulle jo også fragtes hjem, alligevel fik jeg købt en hel del skåle og fade. Virkelig fornuftige priser. Jeg gav 91 euro for det hele ( 682 kr)

Som ventet fløj de 4 dage afsted. Selvom vi nåede meget, er der også ting vi måtte sortere fra. Flere af bygningerne ville vi gerne have set indefra. En bådtur under Douros flodens 6 broer skulle være en oplevelse. Jeg kan godt lide at gå på museer med moderne kunst, og jeg plejer altid at finde stofbutikker og købe lidt nyt stof med hjem. Alt dette må stå på vores liste til næste besøg.

Porto er en charmerende og livlig by. Det er næsten umuligt ikke at blive grebet af dens atmosfære.

En by jeg varmt kan anbefale at opleve ❤

3 thoughts on “Venindetur til Porto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *