Vest til min jakke

For noget tid siden syede jeg en jakke. Det var meningen at der skulle syes en vest til den, så jakken også kan bruges når det bliver koldere. Vesten kan selvfølgelig også bruges for sig selv til kjoler etc.

Nu kan jeg endelig vise jer begge dele sammen

Stoffet til både jakke og vest er købt hos Selfmade. Vesten er syet i en teddybear metervare, foeret med en rest sort foer og lommerne er rester fra jakken. Du kan læse mere om jakken i dette INDLÆG

Sådan ser jakken ud uden vest

Og sådan ser vesten ud, uden jakken

Lommen med lynlås bliver syet efter samme princip som i dette INDLÆG

Den anden lomme er helt almindelig

Jeg har brugt et sweat-shirt mønster til vesten. Inden jeg gik i gang, tjekkede jeg om mønsteret var lige så stort som jakkemønsteret. Jeg lagde blot de 2 mønstre ovenpå hinanden, og de var meget ens. Det vigtigste er, at de er lige brede, og at ærmegabet er lige store. Er de ikke det, så må man ændre på mønsteret , så de bliver lige store. Har man syet en jakke, med tilsat ærmer, så kan man jo i princippet bare bruge det mønster endnu engang, blot uden ærmer. Men mit jakkemønster havde raglanærmer, og så går det ikke til en vest.

Mønsteret er dette fra Onion.

Jeg har syet sort foer i, og her bruger jeg igen blot mønsteret som det er , men lægger 2 cm til midt bag og laver en fold. Det gør at vesten ikke trækker nogen steder år man bevæger armene fremad.

Halskanten er bare et lige stykke, der er sat på. Den lukkes med et stykke velcro

Det fungere så godt med vesten til jakken

Nu kan jakken både bruges når det ikke er så koldt, og med vest når det bliver rigtig koldt. Vesten kan tages over kjolen, når jakken lægges. Det er godt nok både smart og praktisk

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

2 thoughts on “Vest til min jakke

    1. hej Katrine. Mange tak skal du have. Det lægges til i bredden. Det gør at du kan trække armene fremad uden at det giver et forkert træk over ryggen og strammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *