Pigekjole, syet af en skjorte

Denne søde pigekjole i str 62 er syet ud af en drengeskjorte. En skjorte fundet i genbrugen. Den er i en lidt kraftig bomuldsvare. Jeg mener man kalder det mælkedrengestribet.

Kjolen har min datter syet til en venindes lille pige i dåbsgave.

Mønsteret til kjole er fra Alt om Håndarbejde. Jeg har blot printet mønsteret fra deres hjemmeside. De er i mellemtiden blevet overtaget af et fransk firma, og deres nye hjemmeside er endnu ikke oppe at køre. Så lige pt kan man ikke printe mønsteret. Men jeg har fået oplyst at i magasinet nr 10/2015 skulle den være i. Så man kan gå på biblioteket og låne bladet.

Det er så fint at genbruge skjorter til baby/børnetøj. Ofte har skjorterne nogle fine detaljer, eller mærker. Så før man går i gang med at klippe i den, så tjek den grundigt igennem. Tjek den også for pletter og eventuelle slidte steder.

Denne her skjorte havde et fint broderet mærke, som selvfølgelig skulle genbruges

Lukningen ned foran er blot genbrug fra skjortens lukning. Det gør det rimeligt nemt, for så skal der ikke til at syes nye knaphuller. Ærmekanterne er blevet kantet med en strimmel klippet på skrå, og sat på som almindeligt kantebånd.

Når nu skjorten er en mærkevare, så skal mærket selvfølgelig på igen, i nakken på kjolen. Min datter går absolut ikke op i mærkevarer, men her bliver det en sjov detalje. Kjolen kan bruges med en tynd t-shirt eller en langærmet indenunder, og til sommer som den er. Den er blevet så sød og fin synes jeg.

Kjolen blev pakket ned i en lille kurv, sammen med nogle ting, som datteren har hæklet. Et lille filthjerte med broderet navn blev det også til. Jeg er ret sikker på at modtageren blev glad for gaverne.

Brugte skjorter gemmer på rigtig meget godt stof. Stof som kan anvendes til andre sy-projekter. De kan ofte købes til rimelige penge i genbrugen.

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration.

4 thoughts on “Pigekjole, syet af en skjorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *