Box toilettaske, gratis mønster

Jeg har flere gange brugt et gratis mønster fra Alt om Håndarbejde. Desværre er deres hjemmeside lukket ned lige pt, da de er blevet overtaget af et fransk firma. Det betyder at alle de link jeg har lagt ind på denne blog, både gratis og købe mønstre, virker ikke. Jeg har fået rigtig mange henvendelser om især et mønster, et mønster på en toilettaske. Der ligger flere gratis toilettaske mønstre på min blog, som jeg selv har tegnet. Der ligger også en som minder om den fra Alt om Håndarbejde. Faconen er dog lidt anderledes.

Nu har jeg leget lidt med mit mønster for at få den mere box formet. Jeg vil gerne delagtiggøre jer i hvordan mine mønstre mange gange opstår.

(Nederst i dette indlæg ligger mønsteret til min box toilettaske, som måler 12 x 12 x 24 cm)

For at fremstille en ny model, har jeg først printet mit eget mønster. Den sidder jeg så og tegner nye streger på.

Når jeg tror det ser rigtigt ud, klippes mønsteret ud.

Derefter samler jeg mønsteret med tape for at se om faconen ser rigtig ud

Jo, den ser box formet ud. Derefter bliver det nye mønster tegnet rent, scannet ind på pc, og derefter tester jeg mønsteret for at se om det nu virker. Det virker sjældent i første hug, og det gjorde den her heller ikke. Jeg fik syet en prøvemodel, men det blev en alt for lang taske. Den var slet ikke harmonisk.

Mønsteret bliver så endnu engang tilrettet, scannet ind og lagt på pc. Endnu engang tester jeg, og denne gang blev den meget bedre. Tasken er gjort kortere. Den til venstre er 1. forsøg og den til højre er 2. forsøg. De er begge syet af gamle tæpper fra genbrugsbutikken.

Nu er jeg tilfreds med modellen. Da det er en jeg selv har tegnet, må i ikke forvente at den er helt magen til det gratis mønster fra Alt om Håndarbejde. Men til de af jer, som ikke nåede at få det printet, før deres hjemmeside lukkede ned, håber jeg kan gøre brug af mit mønster.

Tasken måler 12 x 12 x 24 cm.

Mit mønster kan du printe i dette link:

Husk at tjekke den lille firkant på mønsteret, at den måler 5 x 5 cm.

Mønsteret består af 4 sider, som du taper sammen så det kommer til at se sådan ud

Selve syningen af tasken ligger i dette INDLÆG

Tasken kan syes større eller mindre, ved at printe mønsteret i henholdsvis mere end 100 %, hvorved den bliver større, eller mindre end 100 %, hvorved den bliver mindre.

Den her vil jeg kalde en medium størrelse toilettaske. Den kan lige rumme det mest nødvendige, og så lidt til. Den måler 12 x 12 x 24 cm

Håber du kan bruge mønsteret og smid gerne en kommentar

11 thoughts on “Box toilettaske, gratis mønster

 1. Super lækkert med mønstre på anvendelige tasker i god størrelse. Tak for det. Jeg har udfordringer med at sy rum i taskerne så det kunne være et ønske?
  Mange venlige hilsener
  Lisbeth

 2. Tak for mønster og god vejledning. Jeg har i dag syet en toilettaske af et par aflagte cowboyshorts og et viskestykke som for.
  Spændende syprojekt, der skal absolut produceres nogle flere.

 3. Hej jeg er nybegynder og vil gerne sy en toilettaske efter dit mønster, men ser ingen mål?? Kh Marianne 🥰

  1. Hej Marianne. Nej jeg har ingen mål på tasken. Men når du har printet mønsteret, kan du nem måle dig frem til hvor stor den er. I øvrigt kan du printe den i anden størrelse end 100 %, eller faktisk størrelse og dermed gøre den enten mindre eller større. Mønsteret er lagt lidt op til at den kan laves i mange forskellige mål på den måde. Håber du får succes med din toilettaske og rigtig god fornøjelse

  1. hej Marie. Det er en ganske almindelige nylon lynlås, som ikke er delbar. Men du kan også bruge lynlås i metermål, og i princippet kan du også sagtens bruge en delbar. Så skal den bare være 5-10 cm længere en mønsteret og så afkorter du den bare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *