Kjolen Kika fra bladet Fibre Mood nr 21

For længe siden købte jeg et stykke stof hos Selfmade. Nu er tiden kommet til at få noget syet af det. Jeg har købt et magasin der hedder Fibre Mood. I den er der en kjole, som jeg har brugt stoffet til. Stoffet er købt under udsalg, og jeg kan se det stadig kan købes. Det ligger i dette LINK

Stoffet består af viscose, bomuld og elastan, hvilket gør, at der er lidt stræk i stoffet. Det er en lidt kraftig kvalitet, men falder stadig pænt. Noget kraftigere end f. eks en viscose metervare. Stoffet er vævet i tern, og der kan ikke vendes op og ned på stoffet. Man skal tage alle delene i samme retning. Først da jeg er ved at være færdig med kjolen, opdager jeg at jeg så har vendt det ene ærme forkert. Øv. Desværre har jeg ikke nok til et nyt, så jeg må bruge den som den er. Tror nu også kun det er os der syer, som vil opdage det. Zoom ind på billedet, så kan du godt se det

Magasinet er nr 21, og forsiden ser sådan ud.

Jeg var meget fristet til at sy den i str M, da kjolen har så meget vidde. Men jeg valgte i sidste sekund at tegne mønsteret op i str L. Godt jeg gjorde det, for den passer perfekt over brystet. Men til gengæld valgte jeg så at ændre lidt på vidden i underdelen. Jeg foldede mønsteret 2 cm ind i siderne. Kjolen er med store dybe lommer, så lommedelen skulle også have en fold.

Kjolen har stadig ret meget vidde, hvilket jeg nu rigtig godt kan lide. Dog tror jeg til en anden gang, at jeg også vil lave en fold midtfor og midtbag. Her skal kjolen nemlig rynkes en del til.

Forstykket er lavet med en sammensyning. Det kunne man lige så godt have lagt til fold. Halsudskæringen har en rigtig fin dybde, men den må heller ikke være dybere, for så føler jeg mig ikke tilpas i den. Hvis jeg vil bruge en underkjole til den, tror jeg man kommer til at se kanten af den. Måske må jeg ud i at sy en ny underkjole. Men stoffet er så tungt at det falder flot, selvom der ikke er en underkjole under.

Kjolen er rimelig nem at sy og vejledningen er godt illustreret. Det tog mig dog lidt tid at finde ud af at lommedelen skal foldes, hvorved lommeposen opstår. Giver nok mere mening, hvad jeg mener, hvis du selv skal i gang med kjolen. Jeg synes lommerne er en sød detalje

Måske er det lidt svær at se farverne i kjolen, men der er faktisk også en brun farve i. Det gør at min taske passer perfekt til kjolen.

Jeg glæder mig til vi går en lysere og varmere tid i møde, og jeg synes kjolen giver lidt forårs fornemmelser.

Tasken har jeg i øvrigt også syet,og du finder gratis mønster i dette LINK

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration

4 thoughts on “Kjolen Kika fra bladet Fibre Mood nr 21

  1. Hvordan og hvor får man fat i bladet? Kan det evt. rekvireres fra biblioteket,ved du noget om det?
    Vh Jane

    1. hej Jane. Magasinet kan købes mange steder på nettet. Jeg tror umiddelbart ikke det kan lånes fra biblioteket, men prøv at spørge dit lokale bibliotek. Det er da muligt de vil overveje det i fremtiden hvis flere spørger. Vh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *