Ny rejsetaske i Harry Potter stil

sponsoreret indlæg.

En ny rejsetaske er blevet syet. Eller rettere taskemodellen er ikke ny, men den er syet i noget nyt stof. Mønsteret til tasken finder du som et gratis mønster i et tidligere indlæg, i dette LINK

Det skønne stof er fra https://bolettesstofbutik.dk/

Det er vævet gobelin, med motiver fra en bogreol. Det kan købes i dette LINK

Jeg har syet et helt taske sæt ud af 1 meter. Rejsetaske, 1 toilettaske og 3 mindre tasker. Det må man da sige er fuld udnyttelse af stoffet. Netop når man syer tasker, kan man bruge alle afklip til mindre tasker

Hankene på tasken skal ændres til brune. Men jeg blev lidt for ivrig da jeg lavede toilettasken dertil. Jeg fandt et stykke bånd på bordet og brugte det til toilettasken, for kun lidt senere at opdage at det var min hank jeg havde brugt.

Min ældste datter synes mit sæt ligner noget fra Harry Potter filmene, og det kan jeg sagtens se. Derfor overskriften. Et ret lækkert sæt

Stoffet til tasken er quiltet med 4 mm skum, som også er fra Bolettes stofbutik. Jeg har quiltet helt på må og få. Jeg har prøvet at sy omkring nogle af figurerne og bøgerne på stoffet. Det virker ret godt og fremhæver nogle af motiver. Hjørnerne er forstærket med stof fra en læderjakke. Et ærme måtte lade livet. Foeret bliver ikke quiltet.

Her på bagsiden kan du se min quiltning. Jeg havde ikke helt skum nok, men det blev blot stykket sammen med en rest jeg havde liggende

Klar til at blive syet sammen

Som sagt giver det en del rester når man syer tasker, men de kan sagtens udnyttes til mindre tasker.

I dette tilfælde fik jeg også syet en toilettaske. Mønsteret kan du printe gratis i dette indlæg

Normalt skal man printe i det der hedder 100 %, men printer du i f.eks 70 % bliver tasken mindre. Af resterne kunne der også sagtens blive til en sådan størrelse

Ud af de mindste rester blev der syet 2 små kosmetikpunge.

Dem kan du også finde som gratis mønstre her på bloggen i dette INDLÆG

Her har jeg igen bare printet mønsteret i mindre end 100 %. Det er henholdsvis printet i 80 og 70 %. Ret smart at man faktisk kan printe mønsteret i den størrelse man vil. Det er kun taskemønstre man kan gøre det ved. Den går desværre ikke ved mønstre til tøj.

Den metode jeg bruger til at sy lynlåsens ender på, er meget nem, hvis du følger min vejledning i ovenstående link.

Taskerne er foret med lidt forskelligt stof indeni. Den store rejsetaske har fået et sort foer med skrift på. Godt nok svært at se på billedet.

Af de helt små rester kunne jeg lave nogle bogmærker. De er ret geniale hvis jeg selv skal sige det, da de er syet med en elastik og derfor ikke falder ud af bogen.

Tænk hvor mange tasker man kan sy ud af en meter. Det er jo netop det der gør taskesyning skægt, for stoffet kan virkelig udnyttes fuldt ud.

Jeg er så glad for mit Harry Potter rejsesæt. Vi gav vores 2 piger og svigersøn en 3 dages rejse i jule pakkekalenderen, så nu skal vi da bare lige finde en rejse, og jeg kan få indviet mit sæt.

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration

13 thoughts on “Ny rejsetaske i Harry Potter stil

    1. Hej Vibeke. Mange tak skal du have. Yderstoffet bliver quiltet. Jeg har quiltet lidt på må og få rundt omkring nogle af motiverne. Foeret bliver ikke quiltet.

  1. Når du quilter på denne måde, klipper du så delene ud inden du quilter? Eller quilter du først stoffet og så klipper delene?
    Jeg har set at du tidligere har beskrevet at det trækker sig lidt sammen når man quilter, men der kan jo også blive ret meget spild af foam hvis man skal quilte hele stoffet 😅

    1. hej Helene. Jeg klipper først delene ud, men klipper med ca 3 cm sømrum. Så er der nemlig plads til at rette delene op efter quiltning. Ja det ville være spild af både stof, foam og tid hvis man quilter det hele 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *