Diy, polstret sengegavl

I forbindelse med at vi renoverede flere rum, fik jeg lavet en ny sengegavl til gæsteværelset. Jeg ville lave en DIY på den, men kom fra det. Bedre sent end aldrig.

Gæsteværelset, som tidligere var børneværelse, er ikke så stort. Det måler ca 3 x 3 meter. For at udnytte pladsen bedst muligt, valgte vi at bygge skabe op omkring de 2 senge. Vi valgte 40 cm dybe skabe for at det stadig virkede let. Vores senge er 2 x 80 cm brede. I Ikea fandt vi et skabssystem hvor der både var moduler i 60 og 80 cm bredde, alle i 40 cm dybde. Det passer lige med 1 skab på 60, 2 på 80 og så igen 1 skab på 60 cm. Der er utrolig meget opbevaringsplads på den måde. I midten har jeg lavet en sengegavl, som hænger på væggen. På billedet er vi faktisk ikke helt færdige med modulerne. Man kan nemlig se hullerne under de midterste skabe. Vi købte senere en skabslåge mere og savede den til , så den dækker for hullerne. Se næste billede

Nu er hullerne øverst i midten væk

Gavlen er lavet ud af en plade på 155 x 80 cm, 3 brædder er, en gammel topmadras og et stykke stof fra Selfmade.

Først deles det ene bræt på den lange led til 2 stykker med et skråt snit. Derefter sættes det ene stykke fast på pladen. Den anden del med det skrå snit, skal bruges til ophæng på væggen. En anden bræt sættes fast længere ned. Den er med til at der bliver jævnt afstand fra gavlen ind til væggen, når først gavlen sættes op.

På billedet er det den øverste bræt der er savet skråt. Den skrå side vender nedad.Næste billede viser det fra siden af. Når man så monterer det andet bræt med det skrå snit opad på væggen til sidst, vil gavlen sidde rigtig godt fast og er samtidigt meget nem at tage ned.

Her er det andet bræt, med det modsat skrå stykke monteret på væggen

Og her kan du se det skrå snit, som vender opad.

Pladens modsatte side bliver sprayet med lim og lægges ned mod skumgummiet. Derefter bliver skummet klippet til så det er ca 5 cm større end pladen.

Skumgummiet bukkes rundt om kanten og sættes fast med hæftepistol. I hjørnerne lægges skummet i et par folder. Klip evt skummet lidt til. Sørg for at alle 4 hjørner bliver ens.

Nu skal stoffet sættes fast. Et lille tip: det kan være en god ide at polstre ekstra med et lag pladevat, for at gøre den ekstra blød og fyldig.

Mit stof er møbelstof købt hos Selfmade. Måske svært at se, men det er mørkebrunt.

Stoffet skal dække skumgummiet, og stoffets rå kant bukkes rundt, før det klammes fast med hæftepistolen. Jeg synes det er vigtigt at bagsiden også bliver pæn

I hjørnerne strammes stoffet godt til, og der laves et par folder. Sørg for at alle 4 hjørner bliver ens.

Nu er gavlen færdig og lige til at sætte på væggen. Jeg mangler lidt pynt over gavlen. Der skal lige være et eller andet mere på væggen end billedet. Men jeg tænker at enten finder jeg noget i genbrugen, eller på min næste rejse.

Værelset bliver flittigt brugt når nogle af vores unge mennesker er hjemme på besøg. Min svigersøn kalder det hotelværelset, men mener der mangler et barskab og et stort fjernsyn😂 Faktisk bruger jeg også selv værelset jævnligt, da jeg lister derind hvis min mand snorker for højt. Det skal siges at jeg også selv snorker, men det kan han godt sove sig fra 🤣😆

Jeg har tidligere lavet en DIY på en flette gavl. Gavlen er jeg stadig rigtig glad for, så efter en renovering af soveværelset, kom den selvfølgelig også op igen. Du kan finde en DIY i dette INDLÆG

Jeg håber i kan bruge min lille vejledning, og smid gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *