Strandtæppe ud af gamle håndklæder

Jeg er lige blevet færdig med en UFO ( UFærdigt Objekt). Et strandtæppe af gamle håndklæder som har været undervejs i 2 år.

For 2 år siden købte jeg en del gamle håndklæder i genbrugsbutikker. Min plan var at de skulle laves til et sommertæppe. Men pludselig var sommeren forbi, og projektet fik lov at ligge.

Jeg havde endda fået dem klippet dem op i firkanter. De blev klippet 23 x 23 cm. Det passede nemlig med at jeg kunne få 2 firkanter i håndklædernes bredde, da mange af dem var 50 x 100 cm.

Nå, men de kom i en kasse og ind i et skab. Gemt og glemt. I år har vi så haft gang i renovering af flere rum, og da vi tømte skabene i syrummet dukkede kassen op. Min ældste datters kommentar var at det skulle smides ud, for det projekt fik jeg da aldrig syet færdigt. Det var lige den kommentar, der fik sat skub i mig🤣😍

Nu er strandtæppet syet færdigt

Der er brugt 56 firkanter til tæppet. Til bagsiden har jeg brugt et sæt sengelinned som ældste datteren ville smide ud. Tæppet måler ca 140 x 160 cm. Du kan sy det mindre eller større, ved blot at bruge færre eller flere firkanter.

Her kommer en lille DIY på tæppet.

Alle firkanter overlockes rundt i kanten. Du kan også bruge en siksak. Det griser frygteligt, så det er bare om at få det overstået på en gang. Derefter griser det knap så meget.

Læg alle firkanter ud på gulvet i, så du får overblik over det færdige resultats udseende. Sy nu firkanterne sammen i lange baner. Jeg syede 7 baner med hver 8 firkanter.

Jeg syer først 2 firkanter sammen ret mod ret, ca 1 cm inde

Derefter lægges sømrummet til hver sin side. Fra retsiden syer jeg 2 stikninger ned langs sammensyningen. (1 i hver side af sammensyningen, ca 2.3 mm fra den)

Stikningen forsvinder nærmest ned i frotteen, men det gør at sammensyningen bliver mere flad, og sømrummet bliver holdt på plads til hver sin side.

Sådan ser det ud fra vrangsiden

Den næste firkant syes på, på samme måde og sådan fortsættes der med, til du har 8 firkanter syet sammen. Dem syer du 7 stk af.

Nu syes de lange baner sammen. På nøjagtig samme måde. Først syes de sammen, sømrum lægges til hver sin side og en stikning syes langs sammensyningen i hele banens længde.

Nu skal tæppet syes sammen med en stykke stof for at få en pæn bagside. Jeg brugte som sagt et sæt sengelinned, som jeg klippede op. Læg det på gulvet og læg tæppet ovenpå. Klip eventuelt det underste lag stof til, så det går 5-6 cm ud over tæppet. Jeg brugte en masse nåle til at sætte de 2 lag sammen. Derefter syes der skrå syninger igennem de 2 lag. Det var nok det mest bøvlede ved tæppet, da det jo er ret stort. Derfor skal tæppet undervejs rulles for at kunne gå ind i symaskinen. Det giver nok mere mening når først du sidder med det. Samtidigt er det virkelig varmt at sidde med.

Vær meget omhyggelig med at få fjernet alle nåle undervejs. Det vil være så træls at blive stukket af en nål, når tæppet tages i brug. Her ses quiltningen tættere på

Nu skal kanten syes. Det tog jeg desværre ikke billeder af. Men det underste stof bukkes først 2 cm og derefter 3 cm ind over tæppet og syes fast med en stikning. I det ene hjørne satte jeg mit logo på.

Til sidst har jeg på bagsiden syet et par bindebånd på og et par stropper. Bindebåndet er syet fast i kanten af tæppet. Stropperne er syet på et stykke inde. For at finde placering af stropperne, rullede jeg tæppet sammen og prøvede mig frem til hvor de skulle være. De er så lange at jeg kan bære tæppet over skulderen, men kan også hænge det på ryggen. På den måde kan man have hænderne frie til f.eks at bære en kølertaske.

Lidt sjovt at se hvordan et billede kan vise forskellige farver i forhold til lyset.

Sammenrullet er det nemt at bære i stropperne

Eller på ryggen hvis man skal bære flere ting

Tæppet fylder nok lidt mere end et almindeligt tæppe, til gengæld er det blødt og lækkert.

Som du kan se er græsset næsten helt brændt af. Solen har skinnet i rigtig mange dage, og regn har vi næsten ikke fået noget af. Der er ikke meget skygge at finde i vores have, men det her hjørne er et dejligt køligt sted når solen brænder, og man gerne vil læse en bog eller sove ½ time

Nu skal tæppet inden længe indvies på en strand. Rigtig god sommer

Håber du kan bruge min lille DIY eller bruge den som inspiration.

3 thoughts on “Strandtæppe ud af gamle håndklæder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *