Sommersæt ud af sengelinned

Ældste datter har kasseret et sæt sengelinned, som jeg heldigvis nåede at redde, inden det røg videre til genbrugsbutikken. Ud af det har jeg nu syet et sommersæt til yngste datter. Der er brugt nogle gratis mønstre, som jeg har fundet på nettet, til at printe. Blusen er faktisk et kjolemønster, som vi blot har ændret lidt på

Stoffet er 100 % bomuld og krøller ret meget. Men det betyder ikke rigtig noget i sådan et sæt, det må godt have det krøllede look.

Sådan ser mønstrene ud.

Blusen er syet efter et kjolemønster, hvor vi har undladt den nederste flæse. Den øverste flæse klippede jeg 80 cm bred og 30 cm høj x 2 ( den forreste flæse bliver så klippet op i midten. Samtidigt har vi lagt lidt ekstra til midt for på forstykket på mønsteret ( ca 4 cm ) og klippet den op. Kanterne er bukket 2 gange om og syet fast. Derefter er der sat bindebånd på .

Rundt i halsen er der sat skråbånd på. Det er strimler, der bliver klippet på skrå af stoffet. Teknikken har jeg beskrevet i dette INDLÆG

Mønsteret til blusen finder du i dette LINK

For at downloade mønsteret skal du scrolle helt ned i Tianas indlæg. Siden er fyldt med reklame, men når du kommer forbi sy vejledningen ligger link. Det fås fra str xxs til 5xl. Når du skal til at printe mønsteret, ligger det i lag, og derved kan du printe i den størrelse som du har brug for. Dermed undgår du at få alle størrelser med på papiret, som ellers godt kan komme til at se uoverskueligt ud.

Jeg har afsluttet ærmet med en kant. Blusen har et brystindsnit, som er med til at gøre at den sidder rigtig fin

Bukserne er et short mønster som du finder i dette LINK

Mønsteret er oprindeligt uden lommer, men datteren havde et ønske om lommer. Så dem har jeg selv tilføjet på mønsteret.

Et rigtig fint sæt, som også sagtens kan bruges hver for sig.

Hvor er det sjovt at sådan et sæt nærmest kan syes til 0 kroner.

Der er så mange fine gratis mønstre på nettet. Det er blot med at finde dem.

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration.

8 thoughts on “Sommersæt ud af sengelinned

    1. Hej Anna. Mange tak skal du have. Blusens forkanter er bukket om til bagsiden og derefter syet med en syning. Inden bliver bindebåndene skubbet ind under og syet med. Til sidst giver jeg en syning helt ude i forkanten hen over bindebåndet så de bukker den rigtige vej

  1. Hvor er det smukt 👏🏻😍😘
    Tak for du viser det,håber en dag og kunne finde ud af det, jeg tænker for meget så det bliver uoverskueligt 😅😂 ha ha

  2. Jeg har lige for første gang i mit liv investeret i en ordentlig symaskine, efter at have arvet de seneste modeller og nu fået blod på tanden til at sy en masse – og så falder jeg over din blog her. Ahmen TAK for så meget lækkert og inspirerende – du er virkelig sej 🤩

    1. Hej Rikke. Ih jeg er sikker på du bliver glad for din nye symaskine. Dejligt når udstyret er i orden 😍 Mange tak for din søde kommentar, håber du får en masse nye ideer fra min blog, og tak fordi du læser med 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *