Kjole syet efter gratis blusemønster

Jeg har tidligere syet efter nogle gratis mønstre, som jeg har fundet på nettet. Især hos tianascloset.com har jeg fundet flere rigtig gode. De er lige til at printe i mange størrelser. Det sidste jeg har prøvet, er at forlænge et blusemønster til en kjole.

Mønsteret ligger i dette LINK

Mit stof er en småternet bomuld. Det kan godt flimre lidt på billeder, men det gør det ikke i virkeligheden.

Jeg har udringet halsudskæringen på forstykkets bærestykke, da den ellers går ret højt op i halsen, og det er jeg ikke lige til. Den sorte streg på mønsteret er min nye linje. Jeg vil tro det er ca 3 cm ned foran.

Det er en bluse med pufærmer og bindebånd i bærestykket. Jeg har dog ændret bærestykket. Min tanke var at der skulle være noget bånd, som skulle snøres, men det virkede slet ikke. Så jeg var nødt til at ændre det til nogle små knapper med trenser. Det virker nu også meget fint.

Jeg har bare forlænget det nederste forstykke og bagstykke til den længde jeg vil have kjolen i. Nederst i siderne har jeg syet slids

Kjolen er syet i størrelse L. Normalt bruger jeg str 42/44.

Det er svært at undgå på billeder, at stoffet flimrer

Ærmerne afsluttes med en løbegang, hvori der er trukket en bred elastik igennem. Øverst på ærmekuplen er der en del rynker, som giver puf

Kjolens lukning er kun til pynt. Den kan sagtens bare trækkes ned over hovedet. Jeg havde forestillet mig at der skulle trækkes bånd igennem de små trenser jeg havde lavet, men det virkede slet ikke. I stedet satte jeg så små knapper i.

Hele bærestykket både foran og bagpå er dobbelt.

En rigtig dejlig kjole at have på.

Jeg er ikke så god til at tage billeder bagfra, men ved denne fik jeg det da gjort

Ikke sidste gang dette mønster kommer i brug, for den har en pasform som jeg rigtig godt kan lide, og så er den rimelig nem at sy.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

4 thoughts on “Kjole syet efter gratis blusemønster

    1. Hej Jeannette. I mit indlæg ligger et link til Tianas hjemmeside hvor du finder mønsteret. Tryk på det blå tekst under billede nr 2 i mit indlæg. Derefter kommer du ind på Tianas hjemmeside. Rul næsten helt ned i bunden af hendes indlæg og så kommer du til et sted hvor der står ISLA PUFFED SLEEVE TOP….( Alle de andre steder hvor der står download, er blot reklame) Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *