Kjole efter gratis mønster

Kjolen her er oprindeligt syet til sommerbrug, når temperaturen sniger sig opad, og man blot ønsker at have luftigt tøj på. Men med en bluse indenunder og en underkjole, kan den godt gå an, selvom det nu er koldt udenfor.

Kjolen egner sig fint til et bælte i taljen, evt i samme stof. Men til mig selv vil jeg helst bare have den løshængende. Jeg har nemlig ingen talje. Mønsteret til kjolen er faktisk et top-mønster, som jeg blot har lavet lidt ændringer på. Du kan printe mønsteret gratis fra dette link: https://tianascloset.com/index.php/2023/08/05/isla-puffed-sleeve-top-free-pdf-sewing-pattern/

En hjemmeside, der har virkelig mange fine mønstre. Bemærk blot, at når du vil downloade et mønster, skal du ned i bunden af hendes indlæg, før link til mønster kommer. Alt det andet på hendes side er reklame.

Når jeg har printet mønsteret, printer jeg også altid et billede. Hvis jeg har taget et billede af det jeg har syet, bliver det også printet. Dermed har jeg nemmere ved at huske hvad jeg har syet ud af mønsteret. På billedet kan du se at jeg også tidligere har brugt mønsteret til en kjole.

Som sagt er kjolen syet til at blive brugt om sommeren. Elsker at gå med løse flagrende kjoler når først det bliver rigtig varmt. Der er virkelig meget vidde i denne kjole.

Det er svært at tage billeder af sort

Jeg har lavet lidt ændringer på mønsteret, da det jo er til en top med ærmer. Jeg har prøvet at tegne røde streger på mønsteret for at vise dig hvor der ændres. Først gør jeg mønsteret smallere over skuldrene ved at tegne en streg ca 2 cm inde på øverste forstykke og bagstykke. Derefter hæver jeg den lidt under armen. Ca 2 cm.

Toppen har jeg gjort lidt kortere, da der skal sættes flere flæser på. Hvor meget ved jeg ikke, da jeg bare har prøvet mig frem. Derefter har jeg klippet 2 meget lange stykker stof, som bliver sat på som de nederste flæser.

Stoffet har jeg fundet i en genbrugsbutik. Der var vel 5-6 meter til 40 kr. Det er tyndt, og falder flot. Jeg tror, det er det man kalder voile. Det føles som bomuld, men der må være lidt polyester i, for det krøller ikke efter vask. Det er godt nok en fordel, for jeg kunne da slet ikke lige overskue at skulle stryge alle flæserne.

Øverst forstykke har jeg lagt til fold, så der ingen lukning er. Men da jeg har udringet halsen, kan kjolen sagtens komme over hovedet. Både øverste forstykke og bagstykke er klippet og syet dobbelt. Det gør det noget nemmere at lave den pæn i hals og ærmegab

Jeg er godt klar over det er sådan en kjole, der hurtigt kan komme til at minde om et telt, men i det øjeblik der er kig til arme, tror jeg nu godt det kan gå.

Og så er jeg i grunden kommet i den alder, hvor jeg vægter det behagelige mere. Er helt sikker på denne går hen og bliver en favoritkjole, om ikke andet til sommer med bare arme og sandaler.

Jeg håber, jeg kan inspirere nogen til at lege med et mønster. Ved blot at ændre nogle få steder, kan man opnå et helt andet resultat, og dermed bruge et mønster flere gange.

3 thoughts on “Kjole efter gratis mønster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *