Nytårskjole efter gratis mønster

Som sædvanligt er jeg ret sent ude. Opdagede 3 dage før nytår, at jeg slet ikke havde noget passende til at fejre det nye år ind i. Så en tur til Selfmade resulterede i et spontant køb af 2,5 meter stof. Det var på tilbud til 40 kr meteren, så det kunne ikke gå så galt. Mønsteret er fundet på nettet, lige til at printe gratis. Der ligger et link længere nede i indlægget til mønsteret

Stoffet er noget gennemsigtigt stof med velourmønster på. Det virker ret stift, så modellen skulle være enkel. Jeg har blot lagt forstykket ud til kant og lagt sømrum til. Samtidigt har jeg skrånet forstykke og bagstykke en anelse i sidesøm, så kjolen får lidt mere A-facon. Kjolen har som sådan ingen lukning foran, men bindes med 4 sløjfer. Da stoffet er gennemsigtigt, ville jeg alligevel få brug for at have noget indenunder. På billedet nedenunder kan man bedre se hvordan stoffet ser ud

Det fine satinbånd var noget jeg havde liggende. Jeg troede faktisk aldrig jeg ville få det brugt, da det er lidt specielt med flæseeffekten på kanterne. Men de passer så fint til kjolen

Nedenunder kjolen har jeg en sort top på og leggings som jeg har syet for lang tid siden. Bukserne er syet i noget der minder lidt om læderlook, men det er nu bare jersey med en form for behandling på

Mønsteret finder du på hjemmesiden tianascloset.com i dette LINK

Kjolen har et to-søms ærme. Det betyder blot at den ikke har en syning midt under armen, men at den ligger ned langs albuen. Det kan man ikke rigtig se i mit stof. Det giver et ærme med lidt mere facon.

Når du går ind på Tiana hjemmeside, kan den virke en anelse rodet. For at printe mønsteret skal du rulle næsten ned i bunden af hendes indlæg, og så først der ligger et link til print. Alt andet på hendes side er blot reklame.

Kanten langs halsen og ned foran, plus ærmerne, er kantet med sort satin kantebånd. Det er syet på retsiden og bukket om til bagsiden hvor det stikkes fast. Derved kan det ikke ses på retsiden. Bindebåndene bliver samtidigt syet med ind i. Båndets ender bliver smeltet med ild fra en lighter. Her ses vrangsiden af kjolen

Jeg synes det blev en rigtig fin kjole

I øvrigt kan kjolen også bruges som let jakke hvis man lader være med at binde den. Men så ville det kræve lidt mere end en top indenunder

Håber du får lyst til at sy modellen, eller bruge indlægget som inspiration

One thought on “Nytårskjole efter gratis mønster

  1. J’aime beaucoup
    Belle réalisation
    Je découvre votre blog ce jour, merci pour vos partages
    Meilleurs Vœux

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *