Strikket bluse efter mønster fra Drops Design

Indeholder reklamelink. Forklaring nederst i indlægget

Så har jeg haft lidt gang i strikkepindene. En trøje efter et gratis mønster fra Drops Design. Det lækre garn har jeg købt ved Rito.dk

I en periode hvor jeg var sygemeldt, fik jeg gang i lidt strikketøj. Jeg er normalt ikke så god til at få mine strikke projekter gjort færdig. Men den her bluse kunne jeg se ville blive rigtig fin, så det ansporede mig til at gøre den færdig. Den blev så bare lidt for lille til mig. Men det var heldigt for yngste datteren, som gerne ville have den.

Strikke-opskriften til blusen er fra Drops Design

En dejlig nem opskrift, selv for en som ikke normalt strikker ret meget. Den er lidt kasseformet i snittet, og en lidt kort model. Halskanten flaner lidt, men er strikket efter opskriften. Jeg kunne godt overveje at sætte en tynd elastik tråd ind i kanten. Men nu får den lige en chance som den ser ud nu.

Jeg købte 6 nøgler Flora og 6 nøgler Kid-Silk. Kvaliteten er uld/alpaca, mohair og silke.

Der var en del garn i overskud, så jeg fik faktisk også strikket et lille tørklæde.

Undervejs fik jeg også syet en ny strikketaske/kurv. Den finder du mønster til i dette LINK

Blusen strikkes på rundpind nedefra og op til ærmegab. Derefter strikkes der på almindelige strikkepinde. Ærmerne skal strikkes på strømpepinde

Blusen har ikke en decideret ribkant forneden. Den er strikket i et mønster, der giver den en anelse elasticitet. Det ser rigtig fint ud

Ærmerne skulle strikkes på strømpepinde. Dem er jeg ikke så gode venner med, så jeg strikkede dem på almindelige pinde. Det betyder så bare, at de skal syes sammen, men det har jeg ikke noget imod

Her ligger strikketøjet til blokning. Det betyder blot at det spændes ud. Det giver et meget pænere slut resultat når man gør det. Jeg lægger et håndklæde på min solvogns madras. Derpå spændes strikketøjet fast med nåle. Det fugtes med lidt vand, og så ligger det ellers der til næste dag.

Det udspændes så det får de mål der står i opskriften. Det kunne jeg så ikke helt. Nok fordi jeg har strikket lidt strammere end mønsteret foreskriver. Jeg synes dog ikke jeg ville gå et nr pinde højdere op.

Det er en utrolig blød og luftig bluse. Jeg strikkede den i xl, men da min strikkefasthed ikke helt passede, blev den altså som sagt for lille, hvilket yngste datter fik glæde af.

Men det er så fin en bluse at jeg da lige vil strikke en mere, et nummer større. Denne gang vil jeg strikke den i jeans blå.

Da jeg ikke bryder mig om at strikke på rundpind, ændrer jeg lidt på opskriften, og strikker forstykke og ryg hver for sig. Samtidigt gør jeg blusen lidt længere. Om jeg vil ændre lidt på halsen, har jeg ikke taget stilling til endnu.

Grunden til at dette indlæg indeholder reklamelink, er at du kan gå ind igennem mine link, og bestille hos Rito.dk. Det vil være uden betydning for dig, og til samme pris som ellers. Men for mig betyder det, at dit køb giver mig en lille bitte procentdel af salget. På den måde kan du støtte min blog, uden det koster dig noget. Jeg har en udgift i forbindelse med at have bloggen, hvilket jeg selv betaler, da min blog ellers er uden reklamer og anden indtjening. Så jeg vil blive glad for din støtte og på forhånd tak.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

4 thoughts on “Strikket bluse efter mønster fra Drops Design

 1. Whauww, hvor er den bare fin. 🤗 Og så fin og jævnt strikket. Selvom jeg ikke har strikket i mange år, får jeg helt lyst til at komme igang. Jeg kan godt se det fine mønster i en slipover/ vest, som jeg længe har ledt efter. Hvor mange nøgler vil du antage der går til en slipover?
  Tak fordi du er så gennemsigtig og fortæller at du får et velfortjent beløb for at reklamere. Det er så dejligt, ( og sjældent) at følge en blok der ikke er spammet med reklamer.
  Har set andre steder, at man har mulighed for at donere ” en kop kaffe” det vil jeg foreslå, du indfører. Det tror jeg mange gerne vil gi for at bruge dine mønstre. Selvom jeg ikke selv får lavet så meget håndarbejde mere, nyder jeg at følge din blog.🙂
  Tak for den inspiration du gir’ og rigtig god påske.

  1. Hej Ingelise. Åh undskyld at jeg ikke fik svaret dig før nu. Mange tak skal du have. Mønsteret vil egne sig rigtig fint til en vest/slipover. Dog vil jeg mene at du så skal ændre lidt i ærmegabet hvor den blot er lukket af en gang. Her ville jeg lukke af over nogle gange og måske endda lukke nogle flere af, så den ikke bliver for bred over skulderen. Jeg vil vurderer at du skal bruge 3 nøgler garn af begge kvaliteter. Jeg har brugt lige knap 1 ½ nøgle af hver til henholdsvis forstykke og bagstykke. Åh det var en sød ide, med at kunne donere. Desværre tror jeg der er noget administrativt over det, som mine evner nok ikke rækker til. Tusind tak for din søde kommentar og at du læser med. Håber du har haft en dejlig påske

 2. Hej Gitte
  Det er en fornøjelse at følge din blog og se hvor vildt kreativ du er….
  Ved godt at nu er det lige på dit strikketøj jeg skriver kommentaren men dine syting……wauw hvor er du bare dygtigt og vildt professionel med dine ting. Flotte syninger og vildt inspirerende!!! Jeg får altid lyst til at se efter herreskjorter når jeg er i genbrugen….
  Så TUSIND tak for din blog….

  1. Hej Lisbeth. Ih tusind tak, sikke dog en sød kommentar. Det er sådan en der bliver læst flere gange❤ Den gør mig så glad, så tak til dig 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *