Hyggetøj i jersey

Indeholder reklamelink

Når man render rundt herhjemme og slapper af, er der næsten ikke noget bedre end at hoppe i et sæt hyggetøj i jersey. Det synes både mine voksne piger, svigersøn og jeg i alt fald. Derfor har jeg over tid syet flere sæt til dem, typisk i stof med julemotiver. Nu skal vi så have et mere sommerligt sæt.

Måske vil nogle mene, at det ligner nattøj, og man kan da bestemt også bruge det til det. Men vi render nu altså rundt i det herhjemme. Yngste datteren ville have lange ærmer, og ingen rib nogle steder. Benene skulle være lige op og ned.

Nogle af mønstrene, som jeg har brugt, er gratis mønstre, som jeg har fundet på nettet. Jeg har brugt dem tidligere, så jeg ved de er gode

Kvaliteten er en økologisk bomuldsjersey fra Selfmade

Jeg er vild med kvaliteten og mønsteret på stoffet

Jeg købte 10 meter, så ville jeg mene at jeg havde rigeligt til 3 dragter. Tja, der er så nok ca 2 meter i overskud. Overvejer lidt om jeg skal sy en jerseykjole i t-shirt facon, men måske bliver det for nattøjs agtig til at bære uden for huset.

Svigersønnen har valgt noget andet stof til hans dragt, hvilket jeg godt kan forstå, da stoffet her er svagt rosa i bunden.

Til yngste datterens bluse har jeg brugt et mønster fra Alt om Håndarbejde. Men jeg kan desværre ikke oplyse hvilket nummer, da jeg har printet det fra deres hjemmeside før de blev overtaget af et andet firma. Buksemønsteret er et gratis mønster, som du kan printe i dette LINK

Det er et buksemønster til fast stof, men det fungere fint at sy dem i jersey. Jeg har blot udeladt lommerne.

Sættet til ældste datter og mig selv, er med korte ærmer. Det er faktisk et gratis mønster til en t-shirt til mænd. Jeg har brugt den flere gange til min mand og derfor var det nemt at prøve en af hans t-shirt for at finde størrelsen. Mønsteret ligger i dette LINK

Jeg har blot ændret halsudskæringen til at være rund i stedet for V

Buksemønsteret er samme mønster som til yngste datter, bare større størrelse.

Jeg håber sættene holder sig pænt i farven. Der er godt nok stor forskel på kvalitet af jersey. Jeg føler ikke at der er sammenhæng imellem pris og kvalitet. Det slider hårdt på jersey at bruge det til bukser, og ofte oplever jeg at farven hurtigt virker falmet. Vi krydser fingre.

Til svigersønnens sæt har jeg brugt sammen mønster til overdelen, som til mig selv. Jeg har forlænget ærmerne, da han ønskede lange ærmer. Til bukserne har jeg brugt et tysk mønster, som jeg har købt for længe siden. Det kan købes i dette LINK Et rigtig godt mønster med mange muligheder. Blot glemte jeg at det er inklusiv sømrum, så bukserne er nok lidt for store til min svigersøn. Heldigvis kan han godt lide at det er løstsiddende. Stoffet er købt ved Selfmade, på tilbud.

Jeg kan desværre ikke vise sættet på, da han endnu ikke har fået det. Det bliver givet på næste tur til Aarhus

Der er altså ikke noget hyggeligere at hoppe i sådan et sæt, når man ved dagen skal tilbringes hjemme på sofaen. En kop kaffe, en god film og måske strikketøjet, hvad kan man ønske sig mere af en god dag

Håber du kan bruge indlægget som inspiration, og god dag til dig

2 thoughts on “Hyggetøj i jersey

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *