Blondetop, efter Onion 5003

Baby sengelinned syet i stof fra Stof og stil.

En sød bekendt var ved mig om jeg kunne sy et sæt baby sengelinned til hendes første barnebarn. Og det ville jeg da gerne. Stoffet er købt i Stof og stil.

Det er til en lille pige. Størrelsen på baby sengelinned er for puden 40 x 45 cm og for dynen 70 x 100 cm. Der skal bruges ca 1.70 cm stof hvis det er 140 cm bredt. Hun havde købt 2 meter, så jeg syntes det kunne være sjovt om der også blev syet en pose som sengelinned kunne gives i, og bagefter kunne den bruges til legetøj eller lign.

Jeg vil gerne kort fortælle hvordan man nemt syer sådan et sæt. Pudebetrækket er lavet med det som hedder en hospitalslukning og spejlkant, og dynebetrækket er lavet med bindebånd.

Pudebetræk med hospitalslukning og spejlkant:

I dette stof kunne jeg ikke vende stoffet da mønsteret så ville stå på hovedet. Derfor er puden klippet i 2 dele, eller ville jeg bare have klippet en lang strimmel og foldet puden.

Stropperne er til dynen, ved ikke hvorfor de lige ligger på pudebetrækket.

.Klip et stykke stof på 53 x 61 cm  og et stykke på 53 x 46 cm. Buk kanten 2 gange 1 cm på den side der måler 53 cm, og sy en stikning. det er gjort på billedet ovenover.Læg stykkerne ovenpå hinanden ret mod ret så de passer i den anden ende.

(Stykkerne er lagt ovenpå hinanden ret mod ret)

Buk nu det stykke som er for langt op over puden, så der nu ligesom ligger 3 lag i det nederste stykke. Det kommer så til at ligge ret mod vrang på stoffet.

(Det ser sådan ud)

Sy nu en stikning 1 cm inde langs de 3 sider på puden, altså alle sider undtaget den nederste side på billedet.

(Sy de 3 sider med rødt kryds)

Vend nu puden rundt til retten og puden er som sådan syet. Nu har du faktisk det som hedder en hospitalslukning.

Pres dit sytøj og sy nu en stikning 3 cm inde på puden igen på de 3 samme sider. Det giver det som man kalder en spejlkant. Det er en kant som giver en flot finish .

(Håber i kan se stikningen )

Så nemt er det faktisk at lave en pæn lukning i sengelinned.

I dynebetrækket satte jeg bare nogle stropper ind. Det kunne ligeså godt være knapper, men jeg syntes det ville være sødt med sløjfer.

Stroppen sættes bare ind samtidigt med at sømmen i bunden laves. Det er det som vises på billedet.

Den søde pose er i store træk syet på samme måde som min mulepose, som ligger her http://sygal.dk/2017/08/sy-selv-en-mulepose/

Den eneste forskel er at jeg sy løbegangen lidt længere nede for at få en flæsekant, og så syer jeg ikke de nederste stropper på, da den jo ikke skal bæres på ryggen.

Jeg havde noget småblomstret bomuld som kunne bruges til foer.

Håber i kan bruge mit lille indlæg 🙂

2 kommentarer

 • Inge-Britt

  Lækkert sengesæt. Dejligt du vil dele dine sy-projekter med os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sygal

   hej Inge-Britt. Tak 🙂 og tak for at du følger mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondetop, efter Onion 5003