Skal nye stoffer vaskes før man syer i dem ?

Ternet flæsekjole

Denne kjole er syet i ternet stof fra Stof & Stil. Kvaliteten er polyester/bomuld med lidt krøllet struktur. Du kan finde stoffet i dette link

Modellen er løs og dermed meget behagelig at have på. Vil man have den knap så løs, kunne jeg foreslå at man laver den 1 nummer mindre end den størrelse man normalt bruger.

Mønsteret jeg har brugt er igen fra Alt om Håndarbejde. Jeg mønster jeg har brugt så mange gange, at jeg nu tænker det må være sidste gang for en periode. Men det er bare et godt mønster, og kan bruges som udgangspunkt for mange andre modeller. Link ligger her til deres hjemmeside hvor du kan købe og downloade den.

Denne gang har jeg lavet den helt enkel, da ternene i sig selv er nok.

Jeg har bare lagt forstykket til fold og undladt slidsen ned foran.

Halsen er lavet med en lille belægning. Det er blot en strimmel der er klippet på skrå og foldet til halv bredde, hvorefter den er syet på kjolens retside og derefter bukket om til vrangen. Det er en hurtig og meget enkel måde at lave halskant på. Samtidigt så lykkes den hver gang. Du kan her læse mere om hvordan den præcist laves.

Måske er kjolen sådan lige ved at være for sommerlig på nuværende tidspunkt. Jeg håber med et par strømpebukser, små støvler og en cardigan udenover kan den godt bruges noget tid endnu.

En dejlig løs model. Den har allerede været vasket nogle gange og det er jo herligt at den ikke skal stryges. Stoffet tørrer utrolig hurtigt og så er den klar til brug igen.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

4 kommentarer

 • Pernille

  Hej Gitte. Er helt vild med den kjole du laver. Tror du den kan laves i fastvævet bomuld? Synes man kan få så meget flot fastvævet blomstret bomulds stof nemlig. Mvh pernille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Pernille. Tak skal du have. Ja, du kan sagtens lave den i fastvævet bomuld. Jeg har syet nøjagtig samme kjole i en dug i bomuld. Men det er muligt du skal sy den lidt skrå ind i taljen hvis du ikke er til at den er så loosefit. Men tanken med denne kjole er netop at den sidder løs. Kjolen i en dug ligger i dette indlæg http://sygal.dk/2020/09/01/kjole-syet-af-en-dug-fra-genbrugen/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Først tak for en rigtig inspirerende side 🤩
  Jeg prøver og er i gang med at sy en af dine mange flotte kjoler, men jeg syntes der er mange rynker på denne model, det ser det ikke ud til på dine kjoler, har du kortet stykkerne af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Pia. Mange tak skal du have. Nej jeg har ikke ændret på stykkerne. Men jeg tror det kommer helt an på hvilken kvalitet stof man syer i. Den blåternede kjole virker f.eks slet ikke så rynket, men det er sådan en lidt let og krøllet vare, og derved falder rynkerne meget ind. Hvis du føler der er for mange rynker, er der som sådan ikke noget i vejen for at afkorte dem lidt. Men pas på, du kan hurtigt få for meget af. Det virker anderledes når du er helt færdig med at sy modellen end hvis du prøver den undervejs…Så hvis du ikke er færdig med at sy den før du fornemmer der er mange rynker, så synes jeg du lige skal give det en chance. Håber at høre fra dig når du er færdig 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal nye stoffer vaskes før man syer i dem ?