Skal nye stoffer vaskes før man syer i dem ?

Ternet flæsekjole

Denne kjole er syet i ternet stof fra Stof & Stil. Kvaliteten er polyester/bomuld med lidt krøllet struktur. Du kan finde stoffet i dette link

Modellen er løs og dermed meget behagelig at have på. Vil man have den knap så løs, kunne jeg foreslå at man laver den 1 nummer mindre end den størrelse man normalt bruger.

Mønsteret jeg har brugt er igen fra Alt om Håndarbejde. Jeg mønster jeg har brugt så mange gange, at jeg nu tænker det må være sidste gang for en periode. Men det er bare et godt mønster, og kan bruges som udgangspunkt for mange andre modeller. Link ligger her til deres hjemmeside hvor du kan købe og downloade den.

Denne gang har jeg lavet den helt enkel, da ternene i sig selv er nok.

Jeg har bare lagt forstykket til fold og undladt slidsen ned foran.

Halsen er lavet med en lille belægning. Det er blot en strimmel der er klippet på skrå og foldet til halv bredde, hvorefter den er syet på kjolens retside og derefter bukket om til vrangen. Det er en hurtig og meget enkel måde at lave halskant på. Samtidigt så lykkes den hver gang. Du kan her læse mere om hvordan den præcist laves.

Måske er kjolen sådan lige ved at være for sommerlig på nuværende tidspunkt. Jeg håber med et par strømpebukser, små støvler og en cardigan udenover kan den godt bruges noget tid endnu.

En dejlig løs model. Den har allerede været vasket nogle gange og det er jo herligt at den ikke skal stryges. Stoffet tørrer utrolig hurtigt og så er den klar til brug igen.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal nye stoffer vaskes før man syer i dem ?