Kjole/tunika med dyreprint.

Jeg er ellers i gang med at ombetrække nogle sofaer, hvilket er et større projekt. Men jeg har også brug for ind i mellem at sy noget som måske er lidt mere sjovt. Så her er jeg vendt tilbage til et mønster som jeg godt nok har brugt mange gange efterhånden. Men det er bare et godt og enkelt mønster, som man kan ændre på og derfor få forskellige udtryk. Mønsteret ligger her på bloggen til at tegne op i str 4o. Det ligger her i link http://sygal.dk/2017/04/23/moenster-og-vejledning-til-nem-kjole/

Jeg har syet den uden brystindsnit. Stoffet er en  fastvævet viscose/polyester noget, som jeg købte sidst jeg var til garage salg i Videbæk. Så det er en rest til 25 kr. Desværre kunne jeg kun finde en af den, ellers var der røget flere med ned i kurven for kvaliteten er så blød og lækker.

Der var ikke stof nok til den ide jeg havde først. Jeg ville nemlig gerne have en skaring et stykke nede vandret, så skulle der knapper i øverst og nederst skulle der så i midten  lægges et læg. Men det var stoffet ikke stort nok til. Men resultatet blev faktisk rigtig godt, så skidt med det. Jeg delte forstykket vandret ca 35 cm nede fra skulderen.

Jeg havde ikke nok stof til belægninger i ærmerne, og de var nødt til at blive ret korte. Men så fandt jeg ud af at det måske kunne løses ved at sy en kant på , som samtidigt kunne rynke ærmevidden lidt ind.

Det er blot et stykke viscose jersey som bliver klippet som en bred strimmel og syet til en ring. Derefter bliver den sat på ærmet og trukket ud så den passer med ærmets vidde. Den er syet på med en overlocker søm.

Det fungerer ret fint.

I halsen er der lavet en lille bitte belægning. Den er skaret i 3 stykker, for at den kunne blive lang nok. Den er lavet ligesom et tidligere indlæg og det ligger her

http://sygal.dk/2017/11/26/halskant-i-fast-stof/

Det er en rigtig god måde at lave halskanten på, da den lykkedes hver gang. Det er bare vigtig at du tager strimlen på skrå..

Jeg lavede en skaring ca 4-5 cm under bryst og i midten af det øverste stykke satte jeg et pailletbånd i en brunlig farve. Det er blot stukket fast med stikkesting i hver side af båndet. Lige derunder har jeg lavet et læg på 2,5 cm til hver side for midten.

Til sidst rundede jeg kanten i hver side, så den fik lidt skjorte look over sig. Jeg tror det er sådan en kjole/tunika jeg får stor glæde af på arbejde. Den er rar at have på, intet strammer og den kan bruges både med bukser under, men også til vinter med tykke strømpebukser, en stor trøje og et par støvler til.

Endnu er vejret til at den også kan bruges til bare ben, men det er vist kun et spørgsmål om få dage..

Så snar vi går udenfor for at tage billeder kommer vores hund Tarsan. Den vil altså også med på billedet 🙂

Tja… Man kunne næsten kalde billedet for Tarsan og Jane 🙂 🙂

Måske lige til den korte side, men der var ikke mere stof. Kan gå en varm sommerdag. Men ellers er det bare at tage et par jeans under.

Og denne gang huskede jeg også at få taget et billede bagfra.

Måske kan du bruge indlægget til at få ideer til hvordan du kan ændre et eksisterende mønster. Jeg tænker ideen kan overføres til andre mønstre også.

Rigtig god fornøjelse, og jeg vil blive glad for en kommentar om hvad du syntes om den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *