Bøllehat til Smukfest 2019

Ældstedatter bad mig for 2 uger siden om at sy en bøllehat til veninden og hende. Nogle hatte som de ville have på til Smukfest. Hun havde set en bøllehat som Calvin Klein har lavet i sort og med  stort hvidt CK foran på hatten. På hendes hat skulle der så bare stå CL og på venindens hat CF.

Den ene symaskine jeg har, kan brodere, men jeg er aldrig rigtig kommet igang med at bruge det. Så det var da oplagt, at jeg skulle prøve, om jeg kunne finde ud af det.

Hattene er syet i en sort bomulds twill fra Stof og stil. Der er strøget en tynd vliesline på yderstoffet.

Indeni er den syet med en almindelig bomulds lærred og kanten er en strimmel klippet på skrå.

Mønster og sy vejledning til hatten ligger i dette LINK  

Jeg nåede desværre ikke at tage billeder, hvor de har hatten på hovedet før de tog afsted til smukfest. Men i dag har jeg lige fået nogle billeder fra festivalen og dem må jeg gerne vise jer.

På trods af regnen har de haft en rigtig dejlig uge.

Jeg tror hattene har været udsat for lidt af hvert i ugens løb, så de har i grunden holdt sig pæne 🤣😍

Nu trænger pigerne vist til at hvile sig lidt ovenpå en lang og sjov uge. Måske skulle jeg lige se om hattene kan klare at blive vasket. Det burde de kunne, ellers må jeg til næste år sy nogle nye 😁

Dejligt når man kan sy noget som de unge mennesker kan lide, og som man kan se de bruger.

Håber du kan bruge mit lille indlæg som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

6 thoughts on “Bøllehat til Smukfest 2019

 1. Altså den hat – og alt andet du laver – er simpelthen så flot! Jeg har fulgt med i noget tid på siden, og er dyb af misundelse over alle de fine ting du laver. Jeg er ‘kronisk nybegynder’ når det gælder syning, men har besluttet mig for at virkelig tage fat i syning dette efterår og øve mig! Din side er så inspirerende og det giver mig en masse håb, når jeg læser, at du ikke er uddannet indenfor faget 😉 Du er bevis for at mange timers øvelse gør forskellen. Tak 🙂

  1. Hej. Tusind tak for sådan en sød kommentar. Det gør mig så glad at læse den 😘 mit motto er “hvor galt kan det gå ” Så jeg er ikke så bange for at prøve noget nyt. Det er højst lidt stof og noget tid man har brugt på det 😉 Ofte er det sværeste at komme igang fordi man har nogle høje forventninger til sig selv. Men prøv blot at gå igang og du vil opdage at mange ting ser langt sværere ud end de egentlig er😉. Jeg ønsker dig alt held og lykke med din ny hobby og håber det giver dig en succes oplevelse 😊

  1. Hej Ditte. Det kan jeg faktisk ikke helt svare sig på, da jeg som regel blot bruger nogle rester. Prøv evt at printe mønsteret og læg det på en lille rest, så kan du få en fornemmelse af hvor meget den tager. Ofte bruger jeg et andet stykke stof indvendigt, så umiddelbart vil jeg sige du kommer langt med 30 cm af yderstof og det samme af inderstoffet.😊

 2. Hej Gitte,
  Sikke en inspirerende side 🙂 Wow!
  Jeg vil samme med min 14-årige datter sy en bøllehat, men når jeg printer opskriften, bliver dine 5 cm til 4,5 cm, og jeg kan forstå, at størrelsen er ret vigtig.
  Så jeg tænkte, om du kunne oplyse diameter på mønsteret? Det hele tager jo udgangspunkt i cirkler…
  Kh Lisbeth

  1. Hej Lisbeth. Størrelsen på den lille firkant er meget vigtig. Jeg har lige scannet flere størrelser ind og tjekkede så ved at printe dem ud på min nye printer. Den printede firkanten 4,9 x 4,9 cm. Det gjorde hele mønsteret blev noget mindre, og det var faktisk tydeligt at se. Ret vildt, da det kun drejede sig om 1 mm. Du kan stille din printer til at printe i det der hedder faktisk størrelse, eller i det der hedder 100 %. Cirklen i sig selv, siger ikke så meget, da faconen jo skråner udad på hatten og den er bredere forneden end i toppen. Men cirklen måler i str 57/58 15,7 cm i diameteren. Rigtig god fornøjelse til jer to 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *