Nattøj lavet af gamle skjorter

Når jeg går i genbrugsbutikker, er det ofte herreskjorter jeg falder for. Jeg synes de er syet af de fineste stoffer og i smukke farver. Tit er skjorterne jo nærmest nye, og koster vel omkring 20-40 kr. Der ryger altid et par stykker med hjem. Jeg har et lille lager liggende af skjorter. De er gode til foerstof i tasker. De kan syes om til toppe eller shorts. Man kan sætte dem sammen med andre stoffer og sy nogle fine kjoler. Mulighederne er mange.  Jeg har lige syet dette sæt til mig selv. Det er så lækkert at sove i. Jeg har også fået klippet til en lidt lang natskjorte til yngstedatteren hvor jeg sætter 2 skjorter sammen.

Der er brugt 2 herreskjorter. Toppen er syet efter mit grundmønster. Et grundmønster jeg har fået lavet på et kursus med underviseren Doris Vestergaard. Du kan læse mere om det i dette link

Jeg lavede en smal belægning i halsen, og ærmerne er kanten med en smal strimmel klippet på skrå. Næste gang laver jeg halsen på samme måde som ærmekanterne, da det var en rigtig god metode. Stolpen og knapperne ned foran er blot de oprindelige der var på skjorten.

Shortsene er syet efter et gratis mønster. Jeg har omtalt det i dette indlæg

For at få dem lange nok, blev jeg nødt til at tage et stykke på den anden led og sætte på nederst på benene og i taljen. Men det giver faktisk en rigtig god effekt. De næste par shorts kan godt gøres lidt mindre. Der er en hel del vidde i, selvom det kun er str M.

Som du måske kan se på billedet, er det en anelse krøllet. Men det er fordi jeg allerede har indviet det og sovet en enkel nat i det 😁

Vejret er lige til at smutte udenfor og tage et par enkelt billeder i.

Det var så en af de dage, hvor vores bomuldshund Tarsan mener den skal med på hvert et billede. Det var ret svært at tage nogle hvor han ikke sneg sig ind på. Selv bænken hoppede han op på. Han er en ældre hund på 14 år, så vi passer godt på ham 😘

Håber i kan bruge det lille indlæg som inspiration.

 

4 thoughts on “Nattøj lavet af gamle skjorter

  1. Hej, så skønne ting. Du er inspirerende.
    Har lidt problemer med at finde shorts mønster. Det er liiige sådan et jeg har “jagtet”.. Kan du hjælpe mig?

    Tak for du deler med “os” 😃

    Vh Linda

    1. Hej Ulla. Nej det kan du desværre ikke i indlægget. Som jeg også skriver i indlægget, så er mønsteret blevet lavet på et sykursus, som jeg var på. Indlægget er mere som inspiration til hvad man også kan sy ud af herreskjorter. Vh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *