Tillæg til min bumbag-vejledning

Jeg har syet  bumbag en del gange efterhånden. Jeg synes det er en rigtig god taske. Passende størrelse og kan laves i mange forskellige kvaliteter. Mønsteret til den ligger i dette LINK

Der er en del der har brugt mønsteret og syet nogle virkelige fine tasker. Det er jeg rigtig glad for. Det er jo det der er meningen med mønsteret. Men jeg har også hørt fra flere at det kan volde lidt problemer at få den pæn i begge sider af tasken hvor remmene skal sættes på. Derfor har jeg prøvet at tage nogle nye billeder af den taske jeg lige har syet, med håb om at man måske bedre kan se hvordan dette sted kan syes.

Den nye taske ser sådan ud. Nederst i indlægget er der et par billeder mere af den. Jeg forsøgte mig med en anden lomme foran. Som sådan fin nok, men den skal være lidt mindre i dybden, og så skal faconen på taskens bund ændres næste gang. Der er  noget disharmoni med den firkantede lomme og så taskens runding nederst der generer mig 😒 Men den kan sagtens bruges. Stoffet er købt i Krakow i vores sommerferie. Lommen foran skal bruges til alle de forskellige små kort man efterhånden har fået sig samlet sammen 😁

Det kan være en rigtig god ide lige at læse indlægget  i link højere oppe. Dette indlæg her er blot et supplement.

Det er de små stykker der skal sidde for enderne af tasken, der kan volde lidt problemer. De syes på hvor der i forvejen er mange lag stof og derfor kan stykkerne finde på at rynke lidt. Jeg håber med følgende tip og billeder at du kan minimere rynkerne. Tasken skal ellers syes som i vejledningen i link højere oppe.

Ved denne taske har jeg strøget en tynd vlieseline på alle yderdelene, på nær de små endestykker. Mit vlieseline er lyseblåt. På billedet ligger det ene endestykke klar til at blive syet på tasken.

Sæt endestykket fast på tasken, så den vender ind i tasken. Hvis du syer i kraftig stof, eller har mellemfoer i tasken, kan det være en fordel at du rykker endestykket en lille smule nedad. 2-3 mm er nok. Men i mit tilfælde er det ikke så tykt, så jeg sætter den fast helt oppe.

Giv det en stikning, men kun så langt ned som endestykket sidder. Stop ved min finger.

Tag nu fat taskens bagstykke, og kun bagstykket, ikke foret.

Fold det ned over taskens forside, så endestykket ligesom ligger inden i. Mit vlieseline er lyseblåt..

Det er muligt du ikke kan få det helt til at passe nederst.. Der mangler lige 3 mm ved mig. Jeg burde nok rykke mit endestykke 3 mm ned, så ville det passe lidt bedre. Men så længe det er så lidt, gør det ikke noget. Har du mere, skal du rykke dit endestykke lidt ned.

Sy nu taskens nederste kanter sammen. Her skal du ikke tage foret med, men blot de 2 lag yderstof. På billedet kan du se foret ligger nedenunder.

Fold nu tasken foerdel på bagstykket bagom.

Så nu ligger der 2 lag yderstof, en endestykke og 2 lag foerstof.

Sæt de 2 lag foerstof sammen. Det er muligt de ikke passer helt sammen nederst. Det kommer helt an på dit stofs tykkelse, og hvor langt nede du placerede dit endestykke..

Jeg vender lige sytøjet om, så du kan se der faktisk igen mangler de 3 mm hos mig. Men så længe det ikke er mere, kan det godt gå.

Og så vender jeg det lige tilbage igen.. Sy nu nederste kant på foeret.  Og kun de 2 lag foer..på billedet har jeg bukket yderstoffet lidt op, så det er nemmere at komme til.Husk at lade et stykke være usyet, da du skal vende igennem hullet.

Ny skal taskens ender syes. Læg tasken fladt ned. Sæt nåle i for enderne.

Sy nu for enden igennem alle lagene ( 2 lag yderstof, endestykke, 2 lag foer) Mærk efter med en finger hvor endestykket slutter, det er nemlig her du også skal stoppe med at sy.. Sy evt lige en gang tilbage og så frem igen, for at gøre dette punkt lidt stærkere.. men stop når du kan mærke at du er nede for enden af endestykket. Det er muligvis lidt før den anden syning af taskens bund, men det gør ikke spor. Prøv at se nøje på billedet. Jeg stopper et par mm før den tidligere syning. Her stopper mit endestykke nemlig.

Stop med nålen nede og drej nu dit sytøj. Skulle der mangle et par mm ligesom hos mig, så syer du nu bare ned langs kanten og rammer tidligere syning. Den syning vil så være igennem alle lag, altså både yderstof og foerstof, men det er meningen og kan ikke ses når du vender tasken rundt til retsiden.

Sørg for at tasken 2 ender bliver syet ens.

Klip evt sømrum ned og vend tasken rundt i igennem hullet i foeret.

Lige et par billeder mere , hvor du kan se foret 😊

Jeg håber du med dette indlæg kan sy tasken uden at det volder dig de store problemer med endestykkerne.

Rigtig god fornøjelse og smid gerne en kommentar 😘

15 thoughts on “Tillæg til min bumbag-vejledning

 1. Tusind tak.. det kunne jeg virkelig bruge 👍🏻 Har kastet mig ud i en med mønster fra stof 2000 – og jeg kan simpelthen ikke finde ud af syvejledning!

 2. Hej, tusind tak for skønne opskrifter. Tillægslommen udenpå vil jeg gerne lave. Men jeg kan ikke gennemskue hvor mange cm. lynlåsen skal være?

  1. Hej Aimee. Jeg kan se du har skrevet 2 gange. Men jeg har lige svaret den første besked.. Skriv endelig igen hvis der opstår andre tvivls spørgsmål.

 3. Hej, tak for skøn opskrift til bum bag. Jeg kan ikke gennemskue hvor lang lynlåsen skal være til den lomme du sætter på udenpå. Kh

  1. Hej Aimee. Dejligt at høre du kan bruge mønsteret. I princippet kan alle længder lynlås bruges da du blot kan sy hen over en lynlås der er for lang. Hvis lynlåsen er i plastik, er der ingen problemer med at sy hen over. Hvis det er metal, skal du dreje håndhjulet med hånden, så du får nålen til at gå ned imellem metal tænderne på lynlåsen. Efterfølgende klippes det overskydende lynlås af. Men køber du en til formålet kan den jo lige så godt passe i længde og så er det 15 cm ikke delbar lynlås du skal gå efter. Rigtig god fornøjelse. kh

 4. Hej – har du, eller har du set et mønster hvor der er påsat en lomme, hvor den er syet fast hele vejen rundt?
  Vh Jette

  1. hej Jette. Lige umiddelbart kender jeg ikke et mønster til en sådan. Men du må gerne sende mig et billede på messenger så vil jeg gerne prøve at kigge på det 😊

 5. Hejsa elsker dine kreationer. Må jeg høre om hvor du har fået lavet dine logo “label”.
  Har søgt alle steder uden held.
  Mange hilsner Bettina

  1. Hej Bettina. Ih tusind tak skal du have. Mine små logo mærker er købt ved Aliexpress. På bloggen ligger 2 indlæg hvor jeg har skrevet om dem. I det ene ligger et link ind til sælgeren. De koster ikke ret meget og holder sig rigtig fine i vask. Mine mærker kan foldes og bruges i sidesøm, men ofte klipper jeg dem over og syer dem fast ovenpå stoffet. Prøver lige om jeg kan lægge link ind til begge indlæg.
   http://sygal.dk/2018/11/17/bestilling-af-mine-sy-maerker/
   http://sygal.dk/2018/11/29/mine-nye-symaerker/

  1. hej Tove. I indlæggets første tekst står der at mønster ligger i dette link, når du trykker på ordet link kommer du ind til indlægget om selve tasken. I det indlæg ligger 2 sider du kan printe efter 2 billeder og lidt tekst. Men jeg lægger lige direkte link ind her til dig. rigtig god fornøjelse http://sygal.dk/2019/01/15/moenster-til-bumbag/

 6. Vi er nogle stykker som er igang med at sy gumbag efter din udførlige og gode beskrivelse. Dog strandede vi da vi vil sy endenstykket (del 5) med en ring. Du beskriver hvordan man sætter båndet fast i del 5 men vi kan ikke helt gennemskue hvordan ringen i den anden side sys.

  1. Hej Jette. Det lyder sørme hyggeligt. Beklager mit sene svar, så håber i har fået det løst siden. I den side hvor ringen skal sættes på, klipper jeg et lille stykke gjortbånd, sætter ringen på båndet og folder båndet til halv længde. Den ligger så dobbelt, og sættes ind imellem lagene, hvorefter den syes fast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *