Toilettaske, syet ud af et quiltet tæppe

Denne toilettaske er syet ud af et quiltet tæppe, som jeg har fundet i genbrugen. Tasken er rimelig stor i størrelsen. Mønsteret, der er blevet brugt, er et gratis mønster fra Alt om Håndarbejde. Desværre er Alt om håndarbejde blevet opkøbt af et fransk firma, og derefter har de lukket hjemmesiden som jeg linker til. Længere nede i indlægget kan du dog finde et link til et mønster, som jeg selv har lavet. Ikke helt magen til, men du kan sagtens bruge sy vejledningen til den.

Det er en rummelig box model, og den er ret nem at sy. Især hvis man, som jeg, bruger noget stof, som er færdig quiltet. Ellers kan man jo også springe ud i selv at quilte fra bunden af. Men nu bliver min DIY  lige vist med dette tæppe. 

Jeg har brugt et mønster, som på et tidspunkt var gratis fra Alt om Håndarbejde. Men da de blev solgt til et fransk firme, valgte de at lukke den side hvorfra jeg havde printet mønsteret. Det er desværre ikke noget jeg har med at gøre. Dog har jeg siden selv lavet et mønster som minder meget om det. Det kan du printe i dette INDLÆG

Når du printer det, skal du sørge for at du printer i det, der hedder faktisk størrelse, eller 100 %. Så kommer testfirkanten på mønsteret til at passe i mål. Du kan faktisk godt printe i mindre end 100 %, det betyder blot at dit mønster så bliver mindre, og dermed bliver tasken også mindre. 

Toilettasken kan syes på rigtig mange forskellige måder. Du kan sy den med foer og vende rundt, uden synlige sømme. Du kan sy den kantbånd, hvilket er den nemmeste måde og du kan anvende forskellige sy metoder til den. Der er ikke noget der er mere rigtigt end andet. Det vigtigste er at den er pæn syet, og også indvendigt ser pæn ud. Hvilken teknik du så har brugt, er mindre vigtigt. Derfor skal min DIY også blot ses som èn ud af mange måder at sy den på. 

Min DIY her forudsætter at dit stof er færdigquiltet. Jeg skal nok senere komme med en DIY mere, hvor det bliver lavet med 2 lag stof, altså med foer. Denne måde, i dette indlæg, at sy toilettasken er meget enkel, og derfor er det også et rigtig godt begynder projekt til dig, der aldrig har syet tasker før.

Når du har fået printet og klippet dit mønster ud, skal du klippe det i stoffet. Husk sømrum. Vil du som jeg have kantebånd langs lynlåsen, skal denne kant dog klippes uden sømrum. De 2 røde pile viser dig de 2 kanter, der ikke skal have sømrum.

Start med at sætte kantebånd på de 2 sider. Det nemlig her lynlåsen skal sidde. Jeg starter altid med at sy kantebåndet på fra vrangsiden og så vende det om til forsiden hvor det bliver stukket fast i kanten. Du kan læse mere om kantebånd i dette link

Når kantebåndet er syet på, sættes lynlåsen indenunder og syes fast med 2 syninger. En helt uden i kanten af kantebåndet, der syes fra retsiden. Den næste syes fra bagsiden og helt ude i kanten af lynlåsen. Min lynlås er alt for lang, men det har ingen betydning. Den bliver blot klippet af senere

Vil du have en lille strop i enderne skal den nu på. stroppen skal ligge ind i tasken i midten. Jeg glemte at tage et billede, så der kommer lige et billede fra en anden taske. Håber ikke det forvirrer for meget. Du kan evt sy en lille stikning hen over stroppen så den ikke forskyder sig undervejs.

Derefter lægges tasken som vist på billedet, med retsiden indad. Stroppen ligger nu inde imellem de 2 lag. Sy hen over begge ender. Det er vist ved min finger

Klip det overskydende lynlås af og derefter sættes kantebånd på

Du skal nu til at sy hjørnerne. Løft op i et af hjørnerne

Sørg for at kantebåndet fra den anden søm kommer til at ligge i midten. Sy en stikning hele kanten ned. Det gøres ved alle 4 hjørner. Nu har toilettasken fået facon

De rå sømme skal nu have kantebånd på.

Din taske er færdig. Det er den hurtige måde at sy modellen på. Som sagt er der masser af andre metoder til at sy den på. Jeg skal nok lave en diy på hvordan den syes i 2 lag stof, altså et yderstof og et foer.

På dette billede kan du se en lilla ternet toilettaske. Den er syet ud af en skjorte. Den er først quiltet og derefter syet med foer.

Et super godt mønster, som du kan sætte dit eget personlige præg på.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

16 thoughts on “Toilettaske, syet ud af et quiltet tæppe

 1. Super fine toilet tasker 👍 dem skal jeg igang med 🤗 men jeg kan se på din væge der hænger noget 🙄 den kunne jeg godt tænke mig at se, kunne det lade sig gøre 🤓 da det måske er en ide til mit eget sy værelse, som jeg elsker at være i 🤗

  1. hej Susanne. Mange tak skal du have. De plader der hænger på min væg er fra Ikea og hedder Skådis. Man kan få en helt masse forskellige ting til pladerne, så det er et system, der kan bygges op til det behov man har 😍

    1. Hej Helle. Nej desværre er alt om Håndarbejdes hjemmeside lukket ned siden jeg lavede indlægget. Det er jeg desværre ikke herre over. De er blevet overtaget af et fransk firma, og jeg ved ikke hvornår og om der kommer en ny hjemmeside.

 2. Hej super sød og god genbrugs ide👌🌹
  Jeg har syet din Ryanair taske, og vil egentlig gerne sy den i en større størrelse til tøj mv, en overnatning eller to…
  Kan jeg blot øge målene på mønstret? Samme øgning, hvad skal jeg være specielt opmærksom på…

  1. Hej Laila. Mange tak skal du have. Jeg ville foreslå dig at finde et sted hvor de kan printe i A3 størrelse og så simpelthen printe den i 110 eller 120 %. Så bliver den større. Du kan desværre ikke blot lægge til i hele kanten rundt, så kommer det ikke til at passe. Ellers skulle du overveje at kigge på den taske som kaldes EasyJet taske. Den er nemlig noget større. Den ligger i dette link https://sygal.dk/2021/11/07/sy-vejledning-til-easyjet-rejsetaske/

 3. Når jeg går ind på det link du har lagt med gratis mønster Kommer jeg ind på burde styk Og ikke mønster ? Kan du hjælpe mig?
  Vh Inge

  1. Hej Inge. Desværre er Alt om Håndarbejde blevet overtaget af en fransk firma. Det gør deres hjemmeside ikke virker mere og dermed alle mine link dertil. Det er rigtig træls. Jeg kan desværre ikke gøre noget, kun håbe på at det igen kommer op at køre. Jeg er dog i gang med at lave ændringer på mit eget mønster til en toilet taske, så den kommer til at minde lidt om det. Det vil ligge til print om nogle dage her på bloggen.

  1. Hej Inge, håber du ser mit tidligere svar. Alt om Håndarbejde er solgt til et fransk firme. Desværre er deres hjemmeside derfor nedlagt og jeg venter spændt på hvordan den nye kommer til at se ud. Lige pt virker ingen link til AOH. Rigtig træls

 4. Hej Gitte.
  Super vejledning og en lækker toilettaske tror jeg. Jeg har lige et stykke quiltet stof der vil egne sig godt. Kan se at du godt ved at dit link til mønster ikke virker, men måske du kan huske hvilket nummer af AOH den er fra, så kan det evt lånes på biblioteket

  1. Hej Lisbeth. Mange tak skal du have. Ja desværre er deres hjemmeside lukket ned lige pt. Og jeg er ked af at sige at jeg ikke ved hvilket nr mønsteret er i. Men jeg har eksperimenteret med at ændre lidt på et andet mønster jeg har lavet for at det evt kunne komme til at ligne lidt. Desværre har jeg endnu ikke fået det lagt op på bloggen, men håber indenfor en uges tid at det lykkes

  1. Hej Anne-Mette. Det er desværre et mønster fra Alt om Håndarbejde, som de har fjernet. Det er ikke noget jeg har med at gøre. Men jeg har lagt et link ind til et andet mønster som du kan bruge

  1. Hej Astrid. Du kan forøge højden, ved at lægge noget til de flapper der går ud i siderne. Samtidigt skal du så lægge noget til i det der udgør forside og bagside på tasken. Det nemmeste er at klippe mønsteret vandret over i midten og trække mønsteret fra hinanden. Trækker du det 2 cm fra hinanden f.eks. skal der tillægges 1 cm til hver flap. Håber det giver mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *