Slå-om kjole syet i sengelinned

Et sjovt sæt sengelinned fra genbrugen, og et mønster fra Alt om Håndarbejde blev til en frisk forårskjole

Jeg kunne simpelthen ikke stå for de legesyge aber, der var på stoffet. Det er lidt tosset, men resultatet er jeg nu ret vild med.

Kjolen er syet i en slå-om model fra magasin nr 12/21. Den bindes i den ene side

Kjolen har en lille krave. Den kan nemt undlades, hvis man ikke er til kraver. 

Jeg har syet modellen en gang tidligere, også i sengelinned. Den er omtalt i dette link og ser sådan ud.

Modellen har brystindsnit og 2 lange indsnit i ryggen. Det gør at kjolen sidder pænt til i taljen, og alligevel har den en behagelig og løs pasform. 

Jeg synes slå-om modeller kan have tendens til at forkanten “drypper” lidt i forhold til resten af forstykket, når man har kjolen på. Ved den første kjole syede jeg et læg oppe ved bindebåndet for at undgå det. Ved den her prøvede jeg noget andet. På mønsteret til forstykket lavede jeg 2 små fold. De røde streger markerer hvor de er .

Hver fold er lige knap 1 cm i forkanten ( på billedet i venstre side) og så spidser den ud til sidesømmen hvor folden så forsvinder. I sy-sprog taler man om at man kniber et mønster. Derved bliver forkanten nu kortere, men sidesømmen er uforandret. Mønsteret bliver en anelse bulet, men det glatter man bare lidt ud. Forkanten skal rettes lidt op så den stadig har en lige linje. Håber det giver mening. Det fungerer rigtig godt for mig. Nu “drypper” forkanten slet ikke.

Min tanke var at der skulle en brun langærmet t-shirt indenunder. Men pludselig kom jeg i tanke om en mesh jeg havde købt i Selfmade for noget tid siden. Stoffet er helt tyndt. Det er leopardmønstret og ville være både rå og sjov til kjolen. Mønsteret til t-shirten er i øvrigt også fra Alt om Håndarbejde. Et mønster jeg har downloadet fra deres hjemmeside. Det ligger i dette link

Når det bliver lidt varmere, vil kjolen også være pæn med en kortærmet t-shirt indenunder, eller endda blot med en top, og dertil sandaler.

En kjole der er lidt anderledes og meget humoristisk. Tænk, jeg har faktisk ikke været så vild med slå-om modeller, men må indrømme at den her er jeg ret vild med. Kombinationen, at den sidder til i taljen og alligevel er lidt løs i modellen, er lige mig.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *