Sy-vejledning, toilettaske efter gratis mønster.

Et mønster fra Alt om Håndarbejde, som du kan printe gratis. Du skal blot gå ind på deres hjemmeside og lægge mønsteret i kurven. Derefter bliver det sendt til din mail, hvorfra du kan printe det. Et mønster med rigtig mange muligheder. Du skal normalt printe mønsteret i faktisk størrelse, som er 100 %, men du kan også printe den i alle andre størrelser ved at printe den i mindre procent. Derved bliver mønsteret mindre.

Du kan bruge mange forskellige stoffer til denne taske. Jeg har brugt 2 skjorter til de 4 på billedet. Du kan også bruge duge og sengelinned. Selvfølgelig kan du også bruge nye stoffer. Jeg synes bare der findes så mange fine ting i genbrugen, som kan syes om. Til de større tasker har jeg quiltet med en tynd bomulds rullemadras, fundet i genbrugen. De mindre er med pladevat, og den helt lille er kun med strygelærred

Mønsteret kan printes gratis i dette LINK

Der ligger også en vejledning ved, når mønsteret printes, men må ærligt indrømme at den forstod jeg ikke helt, derfor får du nu min vejledning

Jeg har printet det i mange forskellige størrelser. Der gik også lidt sport i, hvor lille jeg kunne lave den. Den mindste er printet 30 %, men her skal den syes med kantebånd over de rå sømme, da den er for lille til at kunne vendes som i dette indlæg.

Det eneste du skal ændre hvis du printer den mindre end 100 % er de øverste kanter hvor lynlåsen skal sidde. Der skal lægges mindre og mindre sømrum til de 2 lange kanter.

Toilettasken kan syes på flere måder. Bruger du færdigquiltet stof, kan du sy den med kantebånd på de rå kanter. Det har jeg vist i dette LINK

Nu vil jeg vise hvordan du syet tasken med foer.

Først quilter jeg stoffet, der skal bruges som yderside. Klip det derefter ud efter mønsteret, husk sømrum. Når du skal klippe foeret, skal du folde mønsteret i midten. Det skal klippes 2 gange, med sømrum hele kanten rundt.

I bundlinjen på foeret, der hvor du har foldet dit mønster, syes de 2 dele sammen, ret mod ret, dog undlades der at sy ca 15 cm. Det hul skal du senere vende tasken igennem.

Sy lynlåsen på den øverste kant på yderstoffet, ret mod ret. Min lynlås er alt for lang, men det har ingen betydning da man blot kan klippe den af i længden senere.

Læg foret ovenpå med retsiden nedad. Vend sytøjet og stik ned i tidligere syning.

Vend om til retsiden og sy en stikning ned langs kanten på lynlåsen, ca 7 mm inde på stoffet.

Sy lynlåsen på yderstoffets anden kant, ret mod ret. Sørg for at lynlåsens 2 sider kommer til at sidde over for hinanden når lynlåsen lynes.

Læg foerets anden langside ovenpå med retsiden nedad, vend sytøjet og stik ned i tidligere syning.

Lyn lynlåsen og tjek at det ser pænt ud

Vil du have en lille strop på i enderne skal det sættes på ny. Lyn tasken op og sæt den fast i midten med en syning. Stroppen skal vende indad.

Vend tasken om til vrangsiden og læg yderstof og foerdelen fladt ovenpå hinanden.

Lyn lynlåsen sammen ca halvvejs. I den ende hvor lynlåsen slutter, syer du hen over den, med ca 4 cm lang syning. På billedet vist med en sort streg

Nu syes yderstoffet sammen, det sidste stykke, hen til første sting . Det er vist ved den sorte pil. Det er vigtigt at du kommer helt hen til første sting

Derefter syes foeret sammen, Så tæt på den første syning hvor der er syet igennem alle lagene. Her betyder det ikke så meget om du ikke kommer helt til sidste sting, da det ikke vil kunne ses i den færdige taske.

I den anden ende skal du gøre nøjagtig det samme. Husk at lynlåsen IKKE skal være helt lukket, ellers får du svært ved at lyne den på senere. Klip det overskydende lynlås af.

Nu skal du til at lave facon på tasken. Løft op i et af hjørnerne i yderstoffet.

Sæt de 2 kanter sammen med nåle eller klemmer

Sy hele kanten med en syning. Løft derefter op i foer hjørnet og sy også disse 2 kanter sammen med en syning

Gentag på samme måde de 3 andre hjørner. Tasken ser på nuværende tidspunkt meget sjov ud, og ligner noget der aldrig bliver til en taske.

Men nu kommer det spændende. Vend tasken igennem det hul der er i foeret ( de 15 cm du tidligere ikke syede i starten) Sørg for at få hjørnerne rettet helt ud

Så har du en taske. Nu skal hullet i foeret lige lukkes med en syning i kanten. Træk foeret lidt ud og sy

Put det indeni igen og tasken kan tages i brug.

Jeg har, som tidligere nævnt, syet den i alle mulige størrelser, ved blot at printe den i forskellige procenter. Taskerne kan passe ind i hinanden, så de ikke fylder så meget når de ikke er i brug. Her er faktisk 5 tasker indeni hinanden.

Tasker, der kan bruges til alle mulige formål. De store er endda store nok til at bruges som projekt tasker til strikketøj etc

De mindre som makeup tasker og den helt lille til løbepomade, piller etc.

Håber du med dette indlæg får lyst til at sy toilettasker. Gå i genbrugen og find materialer, eller måske har din mand nogle skjorter hængende som han ikke bruger.

Smid gerne en kommentar, og endnu bedre tag mig endelig på IG om du gør brug af min blog. Det vil glæde mig.

32 thoughts on “Sy-vejledning, toilettaske efter gratis mønster.

  1. hej Karin. Hvis du prøver at læse mit indlæg, så ser du at under det 3. billede står der at du kan printe det efter mit link. Tryk på ordet LINK i indlægget og du kommer direkte til mønsteret. Rigtig god fornøjelse

   1. Jeg har prøvet at trykke på linket, men kommer blot ind på en Burda side.
    Mvh. Helle

    1. hej Helle
     desværre har jeg erfaret at Alt om Håndarbejde er blevet solgt til et fransk firma og de har valgt at lukke noget af den danske. Derfor er der desværre ingen link til AOH der virker mere. Det er ikke noget jeg har indflydelse på. Jeg overvejer at fjerne alle indlæg hvor der ligger link, men der er også mange der bare bruger dem som inspiration, så jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre.

 1. Tak – igen – for så fin og forståelig vejledning – tænker, at du bruger en del tid på det – og vil bare gerne sige 1000 tak – for en lidt-over-nybegynder-stadiet som mig er dine vejledninger guld værd. Elsker i øvrigt, at du bruger genbrugsstof :-))

  1. Hej Tina. Velbekomme, dejligt at du kan bruge det. Din kommentar gør mig virkelig glad. Åh jo, der går en del tid med det. Nogen gange ser det måske ikke ud af så meget, når man ser det færdige indlæg, men der kan godt ligge en del timer bag. Det gør mig nu ikke så meget, så længe jeg føler der er nogen der kan bruge det jeg lægger ind. Og så er netop sådan en kommentar som din, altså guld værd for mig, så tak til dig 😘

 2. hej Gitte
  Nu har jeg prøvet flere dage og med flere gratis mønstre fra AOH, men min pc siger: “…..kan ikke downloades sikkert..” Jeg ville sy toilettasken, men min virusfanger på pc’en vil ikke acceptere den.. Er det ikke underligt?
  Hilsen Dorte Brink

  1. hej Dorte. Det betyder faktisk ikke så meget at den melder det, så længde det er en side man kender. Det gør den også ved mig. Det er din indstilling på din pc, der gør at den melder det. Du skal bare vælge at fortsætte eller ignorere, afhængig af hvilke muligheder den giver dig. vh Gitte

 3. Hej Gitte
  Tak for endnu en god beskrivelse af fremgangsmåde til mønster
  Du skriver, at hvis man printer mindre end 100%, skal kanten med lynlås tillægges mindre sømrum. Hvordan kan det egentlig være og hvor meget?
  Hilsen Elly

  1. Hej Elly. Dejligt at du kan bruge indlægget. Jeg kan nok ikke svare dig helt fyldestgørende. Men prøver. Når du printer i mindre end 100 %, tages der ikke hensyn til at lynlåsen vil fylde det samme, uanset hvilken % det printes med. Så stykket hvor lynlåsen skal sidde vil simpelthen blive for stort i forhold til det stykke der senere skal syes sammen med lynlås-stykket. Din lynlås bliver jo ikke smallere, ved at printe mønsteret mindre. Jeg vil foreslå at du først syer den i 100 %. Derved vil du kunne se hvor meget din lynlås fylder når den er syet på. Derefter skal du ved mindre print tilpasse dit sømrum, da lynlåsen fylder det samme uanset print. Jeg kan ikke sige dig hvor meget for det kommer jo an på i hvilken procent du printer i. Derfor mit råd om først at sy den i 100 %. Når først du sidder med et mindre mønster, tror og håber jeg min forklaring giver bedre mening 😘

 4. Hej
  Linket virker ikke længere, er der en anden mulighed for at få mønsteret?
  Vil så gerne benytte mig af dine fantastiske syvejledninger.
  Jeg skal til San Diego i marts og vil så gerne lave rejsetasken med en lille toilettaske til.
  Har fundet broderiet “rejsen til Amerika”, som selvfølgelig skal sættes på tasken, passer jo perfekt til turen
  Vh. Marianne

  1. Hej Marianne. Desværre er Alt om Håndarbejde ændret til AOH Create og det er fransk. Deres nye hjemmeside gør at næsten alle mine link ikke virker mere. jeg arbejder på om det er muligt at ændre dem, men lige pt kan jeg ikke gøre noget. Måske du kan bruge det mønster som jeg selv har tegnet. Den har en lidt anden facon, men ligner en hel del. Åh det lyder spændende med San Diego, jeg vil ønske dig en rigtig god rejse.
   https://sygal.dk/2019/09/28/toilettaske-gratis-moenster-og-vejledning/

 5. Hej. Din henvisning til mønsteret på den søde toilettaske giver kun adgang til abonnement til burda og andre blade. Skal man være abonnement for at kunne gøre brug af mønsteret?
  Hilsen Helle

  1. Hej Helle. Desværre er Alt on Håndarbejde blevet overtaget af et fransk firma. Deres nye hjemmeside er stadig under udarbejdelse. Da jeg ikke har noget med dem at gøre, ved jeg desværre ikke om de vil køre det på samme måde som før og om mine link kommer til at virke igen. Det håber jeg de kommer til. Men indtil videre kan vi kun væbne os med tålmodighed. Førhen havde de nogle gratis mønstre, som alle kunne printe, uden abonnement. Jeg håber at det igen kommer til at virke

  1. Hej Ingrid. Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Men jeg er i gang med at ændre et mønster på bloggen på en toilettaske, så den kommer til at minde om det gratis mønster. Det vil kunne printes om få dage.

 6. Nu har jeg prøvet utallige gange at udskrive dette mønster på toilettaske, men hver gang bliver jeg henvist ti lAlt om Håndarbejdes hjemmeside, og visa versa. hvad hjælper gratis mønstre når de er umulige at udskrive?????Så er der ikke meget at anbefale overfor andre, og denne faldt jeg ellers for da den er fænomonal til rester.

  Venlig hilsen
  Bodil

  1. Hej Bodil. Alt om Håndarbejde er blevet solgt til et udenlandsk firma og dermed er deres hjemmeside lukket ned. Den nye side er under udarbejdelse, og jeg ved ikke hvornår og om det kommer op at køre igen. Jeg er desværre ikke herre over hvad der sker med diverse firmaer. Jeg har intet med dem at gøre. Der ligger over 400 indlæg på min blog. Jeg kan ikke tjekke at alle link stadig virker. Så skulle jeg vist have min blog som et arbejde, og ikke blot noget jeg bruger min fritid på. Det indlæg du henviser til er 1 år gammelt. Det er rigtig træls, men ude af mine hænder. Der findes mange mønstre som du kan købe magen til. Jeg ved at Selfmade bl.a har et.

 7. Hej Gitte.
  Tusinde tak for dine fine syvejledninger og mønstre.
  Har du prøvet at sy taskerne hvor du har quiltet foret i stedet for yderstoffet?
  Mvh Astrid

  1. Hej Astrid. Dejligt at du kan bruge dem 😍 hm, nej det har jeg faktisk ikke. Men det kunne da godt være man skulle overveje at prøve. Som regel er det fordi jeg ønsker at opnå en effekt med at quilte og så giver det ikke helt så meget mening at bruge krudt på det indvendigt. Men jeg hører gerne fra dig hvilke erfaringer du har gjort dig omkring det 😊

  1. Hej Kathrine. Da Alt om Håndarbejde er blevet overtaget af et fransk firma, virker alle mine link til dem desværre ikke mere. Jeg er uden indflydelse. Men der ligger faktisk et andet mønster på bloggen, som er mit eget. Det er ikke helt magen til, men ret tæt på. Måske du kan bruge det. Det kan du printe i den størrelse du vil, ved blot at ændre til enten mere en 100 % hvorved tasken bliver større, eller mindre ved at printe under 100 %. Det ligger i dette indlæg https://sygal.dk/2023/03/04/box-toilettaske-gratis-moenster/

 8. Jeg tegnet mønsteret av etter bladet «Alt om håndarbeidet» , så nå har jeg laget gaver til hele familien. Stor stas!

  Hilsen fra Norge🐝💐🇳🇴

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *