Kjole med raglan efter et gratis mønster

For noget tid siden så jeg en fin kjole i en sygruppe. Jeg noterede mig at det var syet efter et gratis mønster. Nu var tiden kommet til at dette mønster skulle prøves af. Oprindeligt er det til en bluse. Men man kan blot forlænge mønsteret til den længde man ønsker

Mønsteret kan du finde i dette link

Hjemmesiden hedder Peppermintmag.com, og de har flere spændende gratis mønstre. De er til at printe og er inkl. 1 cm sømrum. Jeg valgte at ignorere deres målskema og blot tage den størrelse som havde brystindsnit. Jeg ved at modeller der har brystindsnit sidder bedre på mig. Det var en stor størrelse, men modellen er jo også rummelig. Det var så en fejl. For jeg måtte sy den ind af flere omgange. Den er dog brugbar og blevet ok alligevel, men næste gang tager jeg den størrelse som jeg burde have taget. Der er så meget vidde i den, at jeg tror ikke det har den store betydning at der så ikke er brystindsnit.

Ærmemønsteret er giga stort. Det ser vildt ud, men da stoffet er tyndt, ser det færdige resultat ikke så voldsomt ud. Dog skal det siges at ærmerne også blev syet ind, da jeg syede kjolen ind i siderne

Stoffet er en bomuldspoplin købt ved Selfmade. Det er ret tyndt, så jeg skal have en underkjole på indenunder. Hvor heldigt at jeg så lige har en i rosa der passer perfekt til.

Som sagt er mønsteret oprindeligt til en bluse. En bluse med den effekt at den skal knappes i ryggen. Du kan sagtens få kjolen over hovedet uden at knappe op, så det er ren effekt. Jeg vil mene den er ligeså pæn uden de knapper. Men nu blev det sådan ved denne

Jeg faldt for stoffet pga farven. Jeg er vild med den varme orange farve og så synes jeg det er et tilpas tosset mønster. Jeg er absolut ikke hestepige.

Stoffet krøller en del, da det jo er bomuld. Men jeg er ved at lære at det er ok med krøl. Kjolen har været vasket og det så ikke slem ud. På billederne har jeg haft den på en hel lang dag på arbejde, så det er ret ok.

I ærmerne har jeg sat en lidt bred elastik ind i en løbegang, og derefter syet ned i midten af den. Ærmemønsteret buer i den nederste kant, så det kan ikke undgås at kanten vil folde lidt når du bukker den op. Men når først der er kommet elastik i, ses det ikke

I taljen, på bagsiden, har jeg syet en strimmel stof på som løbegang, hvorigennem jeg har trukket en smal elastik

Halskanten har jeg lavet med en strimmel stof, klippet på skrå. Det er en teknik jeg bruger rigtig meget fordi den er pæn og enkel, og vigtigst af alt, den lægger sig pænere end en belægning. du kan finde vejledning på kanten i dette link

Alt i alt en rigtig pæn kjole. 100 % tilfreds er jeg ikke, da jeg valgte forkert størrelse, og derfor er kjolen syet ind. Det er jo ikke den helt rigtige måde at gøre det på. Samtidigt har jeg en anelse imod raglanærmer til mig selv. Det gør mig mere bred over skuldrene, og jeg er rigelig bred i forvejen. Men jeg er overbevist om det er en rigtig god model til mange. Så den får min anbefaling herfra. Giv dig tid til at sætte dig ind i hvilken størrelse du skal sy efter

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration

2 thoughts on “Kjole med raglan efter et gratis mønster

    1. Hej Maja. Mange tak skal du have. Jeg forlængede den en anelse i a-facon, men ikke ret meget. Tror også sagtens man bare kunne forlænge den lige ned, men det kommer helt an på hvor meget vidde man vil have i kjolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *