Sommerhat

Med lidt små ændringer, på mit mønster til bøllehat, kan det ændres til en hat med lidt mere skygge. Samtidigt kan det ændres til at hatten kan justeres i omkreds, via en løbegang.

Mønsteret, jeg har brugt, kan du printe i dette INDLÆG .
Længere nede i dette indlæg beskrives ændringerne jeg har foretaget

Bøllehatten har oprindeligt ikke så stor en skygge. Skal den bruges til solferie, vil det være mere praktisk med en bredere skygge.

En bøllehat sidder generel ikke så godt fast som en kasket. Jeg har derfor syet hatten et nr større end jeg normalt bruger og så tilføjet et løbegang. Derigennem trækkes en rund elastik med en stopper på

Stoffet , som er vævet hør, er købt ved Selfmade. Jeg vaskede det først for at få det krøllede look.
For at få skyggen bredere, er man nødt til at ændre flere steder på mønsteret. Hvis man bare lægger noget ekstra til skyggen, vil skyggen gå ned over ansigtet, og man får svært ved at se rundt. Derfor deler jeg først skyggen i 4 og klipper den op. Den rykkes 2 mm fra hinanden, men kun i nederste kant, og så lægges der 2,5 cm til hele kanten. De røde krydser er de steder hvor jeg rykker den 2 mm. Det er vigtigt at skyggen stadig har et jævnt forløb.

Tegn den nye skygge op. Til løbegangen bruger jeg mønsterdel 2. Jeg tegner en ny mønsterdel op, som bruges til løbegangen. På billedet viser jeg det med den røde streg. Den skal være 4 cm bred.

Hatten syes ellers som jeg gør i dette LINK

Før skyggen syes på, sættes løbegangen på, så den syes med i sømmen. Den øverste kant på løbegangen bukkes ned og stikkes fast. Forinden har jeg syet 2 små cirkler med tæt siksak. Jeg klipper forsigtig hul. Igennem hullerne trækkes en rund elastik og en stopper.

Hatten ser rigtig fin ud indvendig. Alle sømme er vendt ind, så den kan i princippet også bruges som vendbar hvis man havde valgt noget andet stof. Billedet viser hatten indvendigt, hvor jeg har syet mit mærke på

Gør man skyggen lidt mere flad, ved at trække den mere fra hunanden end de 2 mm, kommer den til at minde meget om en frilufts/vandrehat. Det vil jeg lige eksperimentere lidt med, og så kommer der en update med nogle billeder af processen med løbegangen

Hatten sidder rimelig godt fast, da den kan strammes en anelse ind på hovedet.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

2 thoughts on “Sommerhat

 1. Super flot, jeg håber du vil lægge mønstret op til udprint 😊
  Jeg er meget glad for de mønstre fra dig, som jer har prøvet, du er meget dygtig til at formidle fremgangsmåden.
  Det sidste af de mønstre, jeg har syet er Ryan air tasken nr. 3
  Den første blev til børnebørnene hundehvalp, de bor på 3 sal så den skulle bæres i starten, nr 2 til mig selv, og den 3 også til mig/os selv
  Så tak her fra
  Mvh Lone Morsing

  1. Hej Lone. Mange tak for din søde kommentar. Hvor er det dejligt at høre at du bruger mønstrene flittigt, og det er de andre i familien sikkert også glade for ❤😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *