Kimonokjole str 36/38, syet af sengelinned

For længe siden syede jeg en kjole , som jeg kalder kimonokjole. En model, som minder i store træk om en kimono, deraf navnet. Den er nem at sy, da den kun består af firkanter. Jeg har syet den flere gange til mig selv , men også til yngste datteren. Nu har datteren foreslået, at jeg syer den med slå-om effekt i bærestykket. Mønsteret, som du kan finde i str 40/42 i dette LINK kan nemt ændres til en sådan model. Det vil jeg prøve at give mål på i dette indlæg. Målene er tilpasset min datter, som er en str 36/38.

Kjolen er syet ud af et sæt sengelinned og som sådan kun en prøve. Jeg troede det ville volde problemer at krydse forstykket. Var bange for at kanterne ville flane, men det gør det overhoved ikke.

Jeg overvejer om det er nødvendigt med en udførlig vejledning på at sy den. I første omgang får i mønsteret og så vil jeg foreslå at i læser den vejledning, der ligger i dette LINK

Du skal selv tegne mønsteret op efter dette billede. Men da det er næsten kun lige stykker, kan du optegne direkte på stoffet med kridt. Vær ops på at få klippet en venstre og en højre forstykke

Underdelen rynkes ind til 52 cm før den syes på overdelen.

Til forkanterne klipper jeg en strimmel på skrå, men du kan også bruge kantebånd. Det fungerer dog bedst om du klipper den i det samme stof som kjolen. Strimlen klippes ca 4 cm bred, og sættes på efter samme princip som i dette INDLÆG

Til bindebånd klipper jeg 2 lange 8 cm brede strimler, som foldes på midten. Det ene bliver sat fast på forstykket kant nederst, det andet bliver sat på i sidesømmen

Slå-om effekten er kun til pynt. Det nederste af kjolen er i et stykke.

Forstykkerne går så meget over hinanden at der ingen kig er ind, når man bevæger sig. Vil man gerne have den dybere foran, er det blot at ændre på forkanterne ved at tegne en bue i stedet for en lige linje

Datteren er yderst tilfreds med kjolen. Den blev helt som hun havde forestillet sig.

og så lige et billede bagfra

Dejligt når man kan sy noget, der falder i god jord. Kjolen har hun allerede brugt flere gange, og sidst var på vores sheltertur, hvor vi besøgte Gammel Estrup Herregårdsmuseum. En kjole der passede perfekt til omgivelserne😘

Jakken over armen, er en jeg har syet sidste år, ud af et gammelt sengetæppe. Godt nok dejligt at se tingene bliver brugt 😍

Håber i kan bruge indlægget som inspiration, og at nogle får lyst til at prøve mønsteret af 😘

7 thoughts on “Kimonokjole str 36/38, syet af sengelinned

  1. Kære Gitte
    Jeg har lige syet denne som test i et sæt sengetøj til min voksne bonusdatter. Nu skal vi have gang i hendes købte stof. Det ene stykke er med strech, har du syet den ikke ikke fast stof eller har du evt tanker om noget vil skulle ændres i den forbindelse? Tak for super blog og dit besøg da vi var på Sy ved Vesterhavet.
    Dbh, Anya

    1. Hej Anya. Ih hvor er det godt at høre du har fået gang i det mønster. jeg må indrømme at jeg ikke har prøvet at sy den i stof med strech, så jeg tør næsten ikke udtale mig om det dur. Umiddelbart vil jeg sige at den nok skal laves en lille bitte smule mindre, da stoffet kan give sig. Især i højden i overdelen skal den nok være mindre. Her vil vægten af stoffet kunne trække overdelen nedad. Jeg håber jeg ser resultatet på en sygruppe eller at du skriver tilbage til mig med din erfaring omkring stoffet. Jamen det var altså bare så hyggeligt den weekend. Et super godt arrangement😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *