Stropkjole efter et Onion mønster

Denne kjole er lavet efter inspiration af en købekjole, som yngste datter har købt. En kjole som hun havde med på vores ferie til Kreta. Lige en model jeg også kunne have brugt i sommervarmen. Nu er den syet, og så kommer den nok først i brug, hvis vi kommer på ferie i efteråret. Her er sommeren jo ved at være slut.

Kjolen er syet i et sæt sengelinned i bæk og bølge, købt i genbrugen. Det er virkelig blødt og lækkert. Ofte kan bæk og bølge have lidt tendens til være hård i overfladen, det er det her godt nok ikke.

Jeg har brugt et gammelt mønster fra Onion, og så ændret lidt på det.

Det er et rigtig godt mønster, som jeg har brugt før. En model der sidder løs og med god vidde i ærmerne.

Ved kjolen har jeg blot undladt ærmerne, og tillagt ekstra vidde midtfor og midtbag. Jeg har lagt 8 cm til de 2 steder. Forstykket bliver dermed 16 cm bredere og ligeså bagstykket. I den øverste kant lagde jeg 2 cm sømrum til, i ærmekant 1 cm. Siderne skråner jeg 8 cm ud, og nederst kant på kjolen bliver klippet med en let bue.

Til kanter og stropper klippes en lang strimmel på skrå på ca 4 cm bredde.

Efter kjolen er syet sammen ( jeg har undladt at sy de sidste 20 cm, så der kommer en slids i begge sider), sætter jeg en kant på ærmegabet. Her bruger jeg den teknik som er beskrevet i dette INDLÆG

Forstykke og bagstykke rynkes ind. Her måtte jeg prøve mig lidt frem, da der jo ingen mål er for hvad de skal måle. Derefter sættes kantebånd på. Det fortsætter op i stropperne. Igen måtte jeg prøve mig frem, da jeg var i tvivl om hvor lange stropperne skulle være. Ved næste kjole tror jeg,at jeg vælger at lave stropperne til sidst, og sætte dem på med en regulering, lige som vi kender fra bh stropper. Hvis stropperne så bliver slappe, kan de reguleres.

Kjolen blev virkelig vellykket. Der har været en uge herhjemme med varme, og den var næsten på hver dag efter arbejde. Jeg bruger den med en stropløs bh, desværre har jeg kun en i sort. Det duer ikke helt, da det kan skimtes igennem. En hudfarvet står derfor på indkøbslisten. Lidt sjovt, men når min døtre render i kjoler hvor stroppen på bh kan ses, synes jeg ikke det gør noget. Når det er mig selv, synes jeg det ser rigtig kikset ud🤣

En kjole jeg elsker at have på. Luftig og let med godt vidde

Farven på kjolen passer ret flot til blåt, så med en jeans jakke ud over, kan den godt bruges lidt endnu, selvom solen ikke varmer så meget mere.

Det er godt nok sådan en model, der bare ikke må mangle i en sommergarderobe😍 Jeg kunne virkelig godt have brugt den på Kreta, hvor temperaturen sneg sig på på 41 grader.

Håber i kan bruge mit indlæg som inspiration

4 thoughts on “Stropkjole efter et Onion mønster

    1. hej Bodil. Ih mange tak, hvor gør din kommentar mig glad. Jeg sender lige spørgsmålet videre til min datter, som hjælper mig med det tekniske. Jeg vender tilbage om det er muligt 😘

  1. Rigtig dejlig sommerkjole. Har lige syet en tilsvarende. Jeg stryger en smal fliselinestrimmel ind i stroppen. Det gør, at den ikke trækker sig lang. Det gør jeg også, når jeg syer modellen i jersey.

    1. Hej Andrea. Mange tak. Det var da en god ide, den skal prøves af næste gang. Jeg trækker nogle gange et bånd med ind for at forhindre at den trækker sig længere, men dit tip lyder meget bedre 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *