Taske, syet af et sengetæppe

En nem og enkel taske, syet ud af en gammel sengetæppe, som jeg fandt i genbrugen. Sengetæppet havde pletter og et enkelt hul. Men netop derfor er det så godt at genbruge til mindre ting, såsom en taske. Længere ned i indlægget får du mønster og vejledning til tasken

Sengetæppet er så stort at der kan blive til flere tasker og toilettasker. Man kunne såmænd også sy jakke eller vest ud af det.

Tasken er inspireret af min Easypeasy taske. Den kan du læse mere om i dette LINK

Da stoffet er quiltet, behøver tasken ikke at have andet foer. De indvendige sømme bliver syet med kantebånd. Enten kan man sprætte kantebåndet af sengetæppet og genbruge det, købe færdiglavet kantebånd eller også kan man da lave det selv. Det er meget nem at lave kantebånd selv. Du kan se hvordan i dette INDLÆG

Mønsteret til tasken består af 3 stykker. Et stykke til selve tasken og 2 stykker til stropperne. Du kan printe mønstertegning i nedenstående link:

Vejledning:

Klip de 3 dele ud i stoffet. Der skal også bruges ca 5 meter kantebånd.

Sy kantebånd på langsiderne af de 2 stropper. Jeg syer det på af to omgange. Først syer jeg ned i foldelinjen på kantebåndet. Derefter bukker jeg det om til den anden side, hvor det syes fast med en stikning helt ude i kanten. Kantebåndet skal lige dække den første syning.

Her ses de færdige stropper

Sæt dem på taskestykkets VRANGSIDE… 10 cm inde på stykket. Sy en stikning i kanten for at holde dem på plads.

Sådan ser det ud når begge stropper er sat på

Fold nu taskestykket på midten, så retsiden vender indad. Mit stof er ens på for og bagside, men det er jo ikke sikkert dit er det, derfor er det vigtigt at du vælger hvilken side der er retsiden på din taske. Sy langs de 2 sider med de røde klemmer.

Sy kantebånd på de 2 sømme for at dække dem. Lige som stropperne syes der først ned i kantebåndets foldelinje, derefter bukkes kantebåndet om til den anden side og der stikkes i kanten. Her ses første syning

Føler du at kanten bliver for stor og tyk, og kantebåndet ikke rigtig kan bukkes omkring kanten, så klip lidt af kanten af.

Nu er det nemmere at folde kantebåndet omkring kanten og stikke det fast.

Nu skal der til at syes lidt facon på tasken. Nederst hvor tasken er foldet, skal du i hvert af de 2 hjørner tegne en firkant, der måler 3 cm. De 3 cm skal dog kun være ind til syningen i siden. Det er ved den røde pil på billedet. Klip firkantet væk efter din streg ( det samme gøres i den anden side, ved den bukkede kant)

Løft op i hjørnet, så de 2 rå kanter kommer til at ligge ovenpå hinanden og sidesømmen kommer til at ligge i midten

Da det er lidt tykt, kan det være en fordel at give en syning langs de rå kanter for at holde dem på plads. Vær lidt forsigtig når du kører over sidesømmen, da der her er ekstra tykt.

Sæt nu kantebånd på den rå søm. Start og slut med at lade kantebåndet gå 2 cm ud over i begge ender.

Når så du bukker kantebåndet om, kan du bukke enderne ind og få en pæn start og slut

Det samme gøres i det andet hjørne.

Nu skal der sættes kantebånd på taskens øverste kant. Start med at sætte kantebåndet på taskens VRANGSIDE. Det er altså samme side som stropperne ligger på. Sy ned i kantebåndets fold, buk båndet omkring kanten, og giv endnu en syning i kanten af båndet.

Nu skal stropperne forstærkes med nogle ekstra syninger. De bliver jo belastet en del i brug. Det gøres ved at du først syer en syning på tværs af stropperne , ca 1½ cm nede på tasken. Det kan være svært at se, men kig ved min finger på næste billede. Det gøres ved alle 4 steder hvor stropperne sidder på.

Buk nu stroppen opad og sæt fast med en klemme eller nål.

Sy nu fra den anden side, i øverste kant på tasken. Kun hen over hvor stroppen sidder.

Vend tasken om til retsiden.

Nu ser tasken fin ud både indvendigt og udvendigt, samtidigt er stropperne syet rigtig godt fast.

Tasken er nu færdig.

I øvrigt er mit symærke bare syet ovenpå et stykke Papfab fra Selvmade. Det er vegansk læder, som kan vaskes, selvom det ligner karton.

Håber i kan bruge mit indlæg som inspiration og smid gerne en kommentar 😘

6 thoughts on “Taske, syet af et sengetæppe

 1. Kære Gitte Lund
  Tusinde tak for alle dine dejlige mønstre som jeg med glæde følger
  og benytter mig af.
  Jeg har lige et spørgsmål til dig vedr. denne taske.
  Lige da jeg så din ide`en med at benytte et quiltet tæppe, tænkte jeg at du brugte en “Fransk”søm. Men du har valgt kante bånd.
  Er det for den “Franske”søm bliver for tyk?
  Vh Carina

  1. Hej Carina. Mange tak skal du have for din søde kommentar. ja, den franske søm bliver alt for tyk at bruge når materialet er et sengetæppe. Det fungerer meget bedre med almindeligt kantebånd. Det er også derfor der er så mange måder man kan sy tasker på, for metoden skal som regel tilpasses efter materialet 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *