Kimonokjole af sengelinned

Jeg har rigtig meget sengelinned liggende som jeg over tid har købt i diverse genbrugsbutikker. Det sker at yngste datter kigger det igennem, og udvælger sig et stykke, som hun kunne tænke sig at få en kjole syet i. Denne gang blev det et sæt sengelinned med et stort motiv, der blev forvandlet til denne kjole

Mønsteret til kjolen er såmænd ikke nyt. Det har jeg brugt flere gange. Det er et jeg selv har tegnet efter ønsker fra datteren. Du kan finde en tegning med mønster i et tidligere indlæg, i dette LINK

Kjolen er nem at sy, og mønsteret er enkel. Overdelen er lavet med slå-om effekt og bindebånd

Jeg har prøvet at udnytte motivet i sengelinnedet, så det kommer i centrum. Samtidigt var der et par pletter og et enkelt hul jeg skulle prøve at undgå. Det kan være lidt af en udfordring at bruge gammelt sengelinned, for det skal godt nok kigges godt igennem, så man ikke bagefter bliver skuffet.

Jeg er ret vild med modellen og synes den er så sød til min datter

Det er dejligt at sy noget til hende, når jeg kan se det rammer plet ❤

Billederne er taget i Århus i deres årlige festuge. Jeg var ret fascineret af de flotte fisk der var blevet lavet hen over åen. Om aftenen var der lys på dem.

Dagen før havde datteren og jeg været på genbrugstur. Vi fandt en gammel håndarbejdsbog, som endda stadig indeholdte mønsterarkene. De plejer ellers tit at være forsvundet gennem årene. Jeg er så heldig at jeg også selv har bogen. Den er rigtig god som opslagsbog, og så indeholder den mønstre til nogle flotte modeller.

Den quiltede jakke, datteren bærer over armen på flere af billederne, har jeg syet til hende sidste år, ud af et quiltet sengetæppe. Hvor er det dejligt at se den stadig bliver flittigt brugt. Du kan læse mere om den i dette LINK

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *