2-delt hyggesæt i jersey

For noget tid siden syede jeg et hjemme/hyggesæt i jersey. Det er simpelthen blevet mit favoritsæt, når jeg bare daffer rundt derhjemme efter arbejde. Det ligner måske nok nattøj, og det kunne det da såmænd også sagtens bruges til, men for mig er det for varmt at sove i.

Stoffet er det lækreste jersey. Måske er der lidt viscose i, da det falder meget blødt og lidt tungt. Jeg har fået det i gave af min søde datter, som har købt det i Budapest til næsten ingen penge. Jeg er vild med farven og mønsteret.

Jeg har syet bukserne efter et gratis mønster, fundet på nettet. Det er godt nok et mønster til fast stof, men jeg har bare taget en størrelse mindre end jeg ellers ville. I taljen er de ret høje, og her har jeg nok taget ca 5-6 cm af mønsteret. Det gratis mønster ligger i dette LINK

Jeg har brugt mønsteret flere gange, da jeg synes det er rigtig godt. Du kan evt læse mere om mønsteret i dette LINK

Blusen er syet efter et mønster fra Alt om Håndarbejde. Desværre ved jeg ikke hvilket nr det er i. Jeg har downloadet det fra deres hjemmeside, før de blev overtaget af et fransk firma. Et firma som efterfølgende valgte at lukke den del af deres side.

Bukserne er syet med 3 cm elastik i taljen. Den er syet på af 2 omgange. Først syes elastikken til en ring. ( jeg trækker ca 7 cm fra mit taljemål) Derefter inddeles både elastik og buksekant i 4 lige store dele og mærkes med nål. Nu sættes elastikken på fra stoffets vrangside med en siksak i kanten. Jeg trækker ud i elastikken, så den kommer til at passe med de markerings nåle jeg har sat i.

Nu kan man så vælge at gøre det næste på 2 måder. Enten bukkes kanten ned og der siksakkes endnu en gang oveni den tidligere siksak. Husk der skal trækkes i elastikken så stoffet ligger glat.

Fra retsiden ser det så sådan ud.

Man kan også vælge at stikke med en dobbeltnål fra retsiden af, når kanten er bukket ned. Det ses på næste billede. Der skal også her trækkes ud i elastikken, så stoffet ligger glat.

og det ser sådan ud, når det er syet

Jeg har brugt sidstnævnte metode til mine bukser. Men vælg den der er nemmest for dig, de er pæne begge 2.

I halsen kanter jeg blusen med en strimmel af stoffet. En meget nem og enkel måde, der virker hver gang. Teknikken kan du læse om i dette LINK

Jeg har valgt at der ikke skal rib på nogle steder, da det skal være så løst som muligt. Bukserne har moderat fodvidde. Nem at ændre hvis man hellere vil have mindre fodvidde

Der er ikke noget mere hyggeligt end at hoppe i mit hyggetøj på en fridag. Lave en kop kaffe, og så ellers smække benene op på sofaen i udestuen, med mit strikketøj. Noget strikketøj jeg har været i gang med i 1 ½ år, og også trævlet det hele op 1 gang og startet forfra. Nu krydser jeg fingre for at jeg denne gang får det lavet færdig. Jeg er altså bare bedre til at sy end at strikke

Håber du kan bruge mit indlægs som inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *