Kjole med pufærmer

Denne kjole er syet efter et mønster fra Selfmade, hvor jeg har ændret til korte ærmer med puf. Længere nede i indlægget giver jeg en forklaring på hvordan ærmerne laves.

Mønsteret , jeg har brugt, er oprindeligt uden ærmer, men hvor der er mulighed for at vælge mellem 3 forskellige ærmer som kan tilføjes. Dog er det ene et lille vingeærme, og de 2 andre er med kig til skulderen. Jeg ville gerne have tilføjet et kort ærme med en hel del puf. Det synes jeg godt stoffet, jeg ville bruge, kunne bære. Stoffet er en ret kraftig vævet jacquard med rosa blomster og metaltråd indvævet.

Det er ret svært at tage billeder af stoffet, så man kan se at det faktisk er med glimmer i bunden. Stoffet minder lidt om en gobelin, men knap så kraftig som en sådan. Det trævler helt vildt, så alt skal siksakkes eller overlockes så snart mønsterdelene er klippet ud. Du kan finde stoffet i dette LINK

Mønsteret til kjolen finder du i dette LINK. Jeg synes modellen er lidt lille i størrelse, så sørg for at tjekke dine mål før du vælger størrelse.

Jeg kunne godt have undgået sammensyning ned i midten, men modellen er en smule a-facon, og det ville jeg ikke ændre. Samtidigt synes jeg at sammensyningen bryder den ellers meget ensartede flade på forstykke og bagstykke. Det er et gevaldigt langt kjolemønster, næsten ned til anklerne, så jeg har taget 10 cm af mønsteret. Oprindeligt er den med v-udskæring både foran og bagpå. Men jeg har ændret den , så der kun er foran. Bagpå er den derfor helt almindelig med buet udskæring

For at lave mønsterdelen til disse pufærmer skal man bruge mønsterdel nr 6, og så lave de ændringer som jeg har beskrevet på næste billede. Håber det ikke er blevet så småt at du ikke kan læse det, og at det er til at forstå.

Hvis du følger min vejledning skulle du gerne ende ud med et nyt ærmemønster, som ligner det på næste billede

Jeg har brugt 2 meter stof til kjolen, og den er syet i str 42. Stoffets struktur og kvalitet gør at pufærmerne kommer rigtig til sin ret. Indenunder kjolen har jeg en rullekrave T-shirt på som er syet i en tynd mesh fra Selfmade. Kjolen kan selvfølgelig også bruges uden bluse indenunder, men jeg kan godt lide det udtryk det giver, når 2 mønstrede stoffer sættes sammen. Det gør også at kjolen trækkes lidt ned fra sit glamourlook. Det kan hurtigt blive for fint for mig. Dertil sorte strømpebukser og korte rustikke støvler. Så er det lige mig.

Halsudskæringen er lavet med en belægning. Jeg har ingen vlieseline brugt, da stoffet i sig selv er ret kraftig. I øvrigt har jeg heller ikke foret kjolen, men bruger en sort underkjole til den.

Ærmerne er afsluttet ved at jeg har lavet 2 læg ind mod hinanden. Ellers bliver de meget brede i den nederste kant. Jeg overvejede også om jeg skulle sy en løbegang og trække elastik igennem. Men valgte så i sidste sekund at lave læggene og det fungerer så fint.

Kjolen er blevet brugt både juleaften og nytårsaften. Den er virkelig skøn at have på.

Jeg har tidligere brugt mønsteret til andre kjoler, og du kan bl. a læse om det i dette INDLÆG og i dette INDLÆG

Et rigtig godt mønster som bestemt ikke er sidste gang jeg bruger. Jeg håber i kan bruge mit indlæg som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *