Bumbag efter gratis mønster på nettet

For lang tid siden så jeg et gratis mønster på en bumbag på nettet. Jeg gemte link og fik endda printet mønsteret. Men havde ikke lige anledningen til at sy den og heller ikke tiden. Det har jeg nu og derfor er den lige blevet syet.

Update: Siden mit indlæg blev lavet har Miko Santoso lukket sin blog hvor mønsteret kunne printes. Men han findes stadig på youtube. Se længere nede hvordan du kan finde ham og downloade mønsteret.

Det er ikke et mønster jeg selv har lavet, så det kan jeg ikke tage æren for. Det har en ung dygtig mand. Han har lagt mønsteret ud på sin blog, som man kan printe og han har også lavet en rigtig god video tutorial dertil. Desværre har jeg lige opdaget at han har lukket hans blog og dermed er mønsteret ikke tilgængelig mere. Dog kan du stadig finde ham på youtube, hvor der ligger en video på hvordan tasken syes. Søg på Mikosantoso waistbag.

Siden på youtube ser sådan ud. Jeg har blot taget et screenshot på min mobil

 

Lige under filmen trykker du og så ser det sådan ud.

Derefter kan du downloade hans mønster ved at trykke på den blå skrift. Håber det kan hjælpe de der ikke nåede at få hans mønster downloadet før han lukkede sin blog.

Indvendigt  bliver tasken  syet med et kantebånd for at afslutte de rå kanter. Det er som sådan fint og nok også det nemmeste. Men jeg føler nu ikke det er helt den rigtige måde at gøre det på, så jeg har forsøgt mig med en anden metode. Faktisk samme metode som jeg bruger ved mit eget mønster på bumbag, og det fungerer rigtig fint. Jeg vil i første omgang blot henvise til indlægget  hvor det er beskrevet hvordan Sygals bumbag bliver lavet. Så se  Miko`s video igennem først og læs derefter mit indlæg i link, så burde det kunne give dig en ide om hvordan du skal gribe det an.

Tasken er syet i en kraftig bredriflet fløjl købt i Stof og stil i Esbjerg. Ideen med at tage forstykket på skrå, fik jeg fra en pude de havde udstillet, hvor de netop havde lavet den effekt og det så super godt ud. Det stribede bånd til remmen er ligeledes købt i Stof og stil. Indvendigt er tasken foret med mønstret 100 % bomuld

Jeg har valgt at lave en skulder rem med regulering og karabin kroge. Det gør at remmen kan tages af og bruges til andre tasker. Jeg kunne også finde på at lave flere remme i forskellige farver, og så er det nemt at skifte udtryk på tasken ved blot at skifte rem. Hov, opdager lige at remmen har fået vendt sig, men pyt det er en mindre detalje. Jeg har et symærke, men det synes jeg slet ikke passer til tasken. så der skulle lige forsøges at laves noget med paplæder og farve. Det bliver nu nok pillet af igen..

Et rigtig godt mønster, dog synes jeg tasken er stor. Nok lige til den store side til mig. Derfor har jeg forsøgt at printe mønsteret i 90 %. Normalt printer man det i 100 %. Var meget i tvivl om man blot kunne ændre på printerindstillinger, men det kan man godt. Så næste taske skal inden længe klippes i mindre størrelse, og så tænker jeg der kommer lidt mere om hvordan den syes mht foret indeni.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

18 thoughts on “Bumbag efter gratis mønster på nettet

 1. Hej. Har du prøvet at sy den med en ekstra lille lynlås/lomme på bagsiden? Jeg kunne godt tænke mig at det ikke kun er et stort rum, så mobil og nøgler ikke skal ligge sammen. Har set på nogen købe at der er en lomme bagpå, men kan ikke gennemskue hvor i dit mønster man skal dele og sætte en lynlås og indvendig lomme. Måske jeg kan udfordre dig til at finde god løsning 😉 tak for din dejlige blog

  1. Hej Tina. Nej jeg har ikke prøvet at sætte en på bagsiden. Jeg sætter den gerne foran. Jeg har erfaring for at sidder der en lynlås på bagsiden af en taske, så river den mit tøj op, når tasken hænger og dingler. Derfor sætter jeg den foran. Har du set der er indlæg om forskellige lommer til tasker ? De ligger under den kategori der hedder Syteknik og så undergruppen accessories. Jeg er ret sikker på det kan give dig en ide om hvilken lomme du skal vælge og hvor du kan placere den. Og tak for at du læser med 😘

 2. Tak for dejlig inspiration
  Jeg kigger mest, har ilke helt turet endnu – men er
  På vej 😁
  Denne bumbag er det et optisk bedrag, at den virker meget større i din udgave, end i hans?
  Er vild med den er så stor

  1. hej Sofie. Tak for din kommentar, hvor er det dejligt at høre. Du skal bare springe ud i det, man lærer bedst af sine fejl, jeg er ingen undtagelse 😁og hvor galt kan det gå 😉 Tasken burde være i den rigtige størrelse. Der er sådan en lille tjekfirkant når man printer og den passede, så mon ikke det er vinklen på billedet. I øvrigt kan man jo gøre mønsteret både mindre og større ved blot at printe i andet mål end 100 %, så man kan lave den lige i den størrelse man kunne tænke sig 😊

   1. 1000 tak…. 😉
    Kom til at vise min far din opskrift på pølser poser, så nu har han bestilt 5 poser til hans hjemmelavet spegepølser 🤦😆

    1. 🤣 jamen det er da herligt. Hjemmelavet spegepølse på da være betalingen til dig for poserne, så det er en win win 😍 Den smager sikkert fantastisk. Må altså også bare sige at posen er en ret genial ting. Jeg har intet pølse smidt ud siden vi er begyndt at bruge posen. Den er lækker lige til det sidste.

 3. vi mødes hos Selfmade den 26.3 2022. Du havde en gul/orange taske over skulderen, der var en lille lomme på udvendig. Du havde også lavet en lille pung. Vi var en af de første der kom i i butikken og vi snakke undertøj og tasker med dig. Jeg fik gode råd vedr trusser med englehud. Jeg kan ikke finde den taske og lille pung på din hjemmeside. vil skrive hvad den hedder. Mange tak for snakken den dag.

  1. hej Inga. Det var hyggeligt at du var forbi. Tasken over skulderen er et mønster fra Selfmade. Den kan du finde på deres hjemmeside. Jeg har skrevet om tasken for 2 indlæg siden, men eller ligger det også i dette link:https://sygal.dk/2022/02/23/taske-efter-moenster-fra-selfmade/
   Den lille kortmappe er mit eget mønster og den finder du i dette link:https://sygal.dk/2022/02/11/lille-kortholder-moenster-og-diy/
   Håber at du kunne bruge mit råd, som jeg gav dig den dag 😊

 4. Wow; this is very cool.
  Did you change anything about the pattern of just used the one in the video?

  This looks realy nice

  1. hello Lore. Thank you very much. No i did not change anything. I just downloaeded the pattern from the website, and sewed it as in the video 😊

  1. Hej Merete. Ih hvor er det godt at høre. Det sker jo jævnligt at der ændres på de hjemmesider jeg linker til, og så er det ikke altid at man kan få adgang til mønstrene mere 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *