Halsedisse til voksne. Gratis mønster og vejledning

Bumbag efter gratis mønster på nettet

For lang tid siden så jeg et gratis mønster på en bumbag på nettet. Jeg gemte link og fik endda printet mønsteret. Men havde ikke lige anledningen til at sy den og heller ikke tiden. Det har jeg nu og derfor er den lige blevet syet.

Det er ikke et mønster jeg selv har lavet, så det kan jeg ikke tage æren for. Det har en ung dygtig mand. Han har lagt mønsteret ud på sin blog, som man kan printe og han har også lavet en rigtig god video tutorial dertil. Han har lavet flere gratis mønstre som ser virkelig spændende ud, så tag et kig rundt på hans blog, mikosantoso.wordpress.com 

Mønsteret til tasken ligger i dette link

Indvendigt  bliver tasken  syet med et kantebånd for at afslutte de rå kanter. Det er som sådan fint og nok også det nemmeste. Men jeg føler nu ikke det er helt den rigtige måde at gøre det på, så jeg har forsøgt mig med en anden metode. Faktisk samme metode som jeg bruger ved mit eget mønster på bumbag, og det fungerer rigtig fint. Jeg vil i første omgang blot henvise til indlægget  hvor det er beskrevet hvordan Sygals bumbag bliver lavet. Så se  Miko`s video igennem først og læs derefter mit indlæg i link, så burde det kunne give dig en ide om hvordan du skal gribe det an.

Tasken er syet i en kraftig bredriflet fløjl købt i Stof og stil i Esbjerg. Ideen med at tage forstykket på skrå, fik jeg fra en pude de havde udstillet, hvor de netop havde lavet den effekt og det så super godt ud. Det stribede bånd til remmen er ligeledes købt i Stof og stil. Indvendigt er tasken foret med mønstret 100 % bomuld

Jeg har valgt at lave en skulder rem med regulering og karabin kroge. Det gør at remmen kan tages af og bruges til andre tasker. Jeg kunne også finde på at lave flere remme i forskellige farver, og så er det nemt at skifte udtryk på tasken ved blot at skifte rem. Hov, opdager lige at remmen har fået vendt sig, men pyt det er en mindre detalje. Jeg har et symærke, men det synes jeg slet ikke passer til tasken. så der skulle lige forsøges at laves noget med paplæder og farve. Det bliver nu nok pillet af igen..

Et rigtig godt mønster, dog synes jeg tasken er stor. Nok lige til den store side til mig. Derfor har jeg forsøgt at printe mønsteret i 90 %. Normalt printer man det i 100 %. Var meget i tvivl om man blot kunne ændre på printerindstillinger, men det kan man godt. Så næste taske skal inden længe klippes i mindre størrelse, og så tænker jeg der kommer lidt mere om hvordan den syes mht foret indeni.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

4 kommentarer

 • Sofie

  Tak for dejlig inspiration
  Jeg kigger mest, har ilke helt turet endnu – men er
  På vej 😁
  Denne bumbag er det et optisk bedrag, at den virker meget større i din udgave, end i hans?
  Er vild med den er så stor

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Sofie. Tak for din kommentar, hvor er det dejligt at høre. Du skal bare springe ud i det, man lærer bedst af sine fejl, jeg er ingen undtagelse 😁og hvor galt kan det gå 😉 Tasken burde være i den rigtige størrelse. Der er sådan en lille tjekfirkant når man printer og den passede, så mon ikke det er vinklen på billedet. I øvrigt kan man jo gøre mønsteret både mindre og større ved blot at printe i andet mål end 100 %, så man kan lave den lige i den størrelse man kunne tænke sig 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej. Har du prøvet at sy den med en ekstra lille lynlås/lomme på bagsiden? Jeg kunne godt tænke mig at det ikke kun er et stort rum, så mobil og nøgler ikke skal ligge sammen. Har set på nogen købe at der er en lomme bagpå, men kan ikke gennemskue hvor i dit mønster man skal dele og sætte en lynlås og indvendig lomme. Måske jeg kan udfordre dig til at finde god løsning 😉 tak for din dejlige blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Tina. Nej jeg har ikke prøvet at sætte en på bagsiden. Jeg sætter den gerne foran. Jeg har erfaring for at sidder der en lynlås på bagsiden af en taske, så river den mit tøj op, når tasken hænger og dingler. Derfor sætter jeg den foran. Har du set der er indlæg om forskellige lommer til tasker ? De ligger under den kategori der hedder Syteknik og så undergruppen accessories. Jeg er ret sikker på det kan give dig en ide om hvilken lomme du skal vælge og hvor du kan placere den. Og tak for at du læser med 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halsedisse til voksne. Gratis mønster og vejledning